Bugün iki yeni internet sitesinden bahsedeceğim

İnternet gittikçe daha fazla “medya”  nam basın-yayın alanının önemli bir bölümünü oluşturuyor. Sadece internet gazete ve dergilerinden bahsetmiyorum. İnternet bunun ötesinde imkanlar sunuyor. İnternet üzerinden küçük sayılacak yatırımlar ile radyo ve televizyon yayını yapmak mümkün. Tabii büyük sermaye bu alana güçlü bir şekilde el atmış durumda. Ancak az para ile de alana girip önemli işler yapanlar var. Bugün size milli yayıncılık alanında internette gelişen iki yeni ve çok önemli MİLLİ atılımdan bahsedeceğim.
Bunlardan birisi www.mehmetciktv.com.tr adresinden yayına başlayan çok özel site. mehmetciktv.com.tr bir ihtisas sitesi. Konusu Türk ve dünya orduları. Dünya orduları ve silah sistemleri ile ilgili her türlü filmi burada bulabilirsiniz. Deneyimli gazeteci ve savaş muhabiri Vedat Yenerer tarafından kurulan site bir aydan bu yana hızla ilerliyor ve büyük beğeni topluyor. mehmetciktv.com.tr’de askerler, silahlar ve ordular ile ilgili müthiş görüntüler var. Çatışmalar, yakın temaslar, eğitimler, silah sistemleri, BM operasyonları, askeri manevralar ve savaş tarihi ile ilgili yüzlerce/binlerce görüntüden oluşan siteye girdiğiniz zaman kolay kolay çıkamıyorsunuz. Sitenin teknik alt yapısı da çok iyi olduğu için filmler sorunsuz seyrediliyor. Site profesyonel ve milli bir ruh ile hazırlanmış. Kıbrıs’ta BM kontrol noktasından bir Yunan siperlerine bir de Türk siperlerine bakan Danimarkalı gazetecinin videosunu muhakkak izlemenizi öneririm. Aslında bu sitenin tamamını size muhakkak öneriyorum. Böyle bir siteyi hazırladığı için değerli kardeşim Vedat Yenerer’e de teşekkür ediyorum.
Size önereceğim diğer site www.tarihgazetesi.net. Bir süreden bu yana acemi/hain liberal ve vatansız “Müslüman”ların tarih alanına girdikleri görülüyor. Tabii amaçları tarihi gerçekler değil, Türk tarihi üzerinden Türk milletine düşmanlık yapmak. Büyük paralar ile BÖYÜK dergiler çıkarıyorlar. Amaç Türkiye Cumhuriyetinin manevi temellerini yıkacak şekilde bir yayın politikası izleyerek bilinçleri yeniden yapılandırmak. Bu amaçla hiç utanmadan yalan söylenebiliyor. Tabii ki yetkin tarihçilerin çıkardığı zevkle okuduğumuz popüler tarih dergileri de var. Öte yandan akademik anlamda Türk tarihçilerinin büyük bir bölümü ise sadece uzmanların okuduğu, üniversitelerden dışarı çıkmayan akademik dergilerde yazıyorlar. Özellikle Türk milliyetçisi akademisyen tarihçilerin ve genç tarih öğretmenlerinin başını çektiği bir süreç ile www.tarihgazetesi.net  iki ay önce yayına başladı. Amatör ancak milli bir ruh ile site hazırlandı ve yayına devam ediyor. Bu yeni tarih bilimi sitesi sadece Türk tarihine yönelik değil, dünya tarihini de kapsıyor. Sitede Türk ve dünya tarihi ile ilgili belgelerin ve makalelerin yanında tarih eksenli bir habercilik de yapılıyor.
Türkiye’nin dört bir yanındaki tarihçi akademisyenleri ve tarih araştırmacılarını www.tarihgazetesi.net’i incelemeye ve bu milli girişime yazıları, eleştirileri ile  destek olmaya davet ediyorum. Bu sitenin hazırlanmasında ve yayınında büyük emeği geçen Zülküf Sarıtepe kardeşimi de tekrar kutluyorum.  
Ve son not: Bugün 21 Aralık Cumartesi. İzmir’de önemli bir panel düzenlenecek. Saat 12.00’da İzmir Narlıdere Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan Kıbrıs konulu panelde konuşacak olanlardan birisi de Kod Adı Bozkurt adlı romanın yazarı Cüneyt Öztürk. İzmirlilere, çok ilginç tarihi gerçeklerin anlatılacağı bu konferansa gitmeyi öneriyorum.

Yazarın Diğer Yazıları