İzmir’deki CHP’lilere açık mektup

Mart 2014 yerel seçimleri Türkiye için kader seçimlerinden birisi. Bu seçim ilimizi, ilçemizi Ahmet’in veya Mehmet’in daha iyi yönetip yönetemeyeceği veya sokakların temiz olup olmayacağı ile ilgili değil. Bu seçim Türkiye Cumhuriyeti’nin birliğini savunan zihniyet ile Türkiye’yi çok milletli federal bir devlet yapısına sürüklemek isteyen zihniyet arasında bir seçim. CHP’ye oy veren seçmenlerin çok büyük bir çoğunluğu belki de % 99’u Türkiye’nin milli birliği uğruna canını bile verecek insanlardan oluşuyor. Bu birliğin temsili niteliğindeki semboller, onlar için uğrunda can verilecek semboller. Türk bayrağı, devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bu milli sembollerin başında geliyor. 
CHP seçmeninin % 99’u milli birlik ve beraberlikten yana tavizsiz bir tavır alırken, ne yazık ki CHP yönetici kadroları arasında, aslında kendilerini AKP-BDP zihniyetine CHP’nin kuruluş ilkelerine olduğundan çok daha yakın hisseden siyasetçiler olduğunu görüyoruz. Bazıları ise oportünistçe davranarak, zamanın ruhu teslimiyetçilik diyerek, AKP-BDP zihniyetine teslim oluyorlar. 
Bütün bunları yazmamın nedeni CHP’nin İzmir/Konak’ta belediye başkanlığına aday gösterdiği Sema Pakdaş’ın Türk bayrağı ve Atatürk ile ilgili açıklamaları ve uygulamaları, Atatürk’e ve Türk bayrağına ne kadar uzak olduğunu gösteriyor. Sema Pakdaş, Konak’ta kazanır ise AKP/BDP zihniyeti kazanmış olacaktır. Bu meseleyi çok derinleştirmenin, tartışmanın anlamı yoktur. Türküm diye, Türk bayrağına ve Atatürk’e sahip çıkan her CHP’linin yapacağı bir tek şey vardır. Konak’ta MHP adayını desteklemek.  
Böylece  “ben odunu koysam seçtiririm” şeklinde seçmenin tercihlerini ciddiye almayan anti demokratik tavra olduğu gibi AKP/BDP zihniyetine de ağır bir ders verilmiş olacaktır. Böylece Sema Pakdaş gibi Türk bayrağı ve Atatürk ile sorunu olduğu anlaşılanlar da gidip AKP’de ve BDP’de siyaset yapmaları gerektiğini anlarlar.  MHP’nin Konak’taki adayını tanımıyordum. Bu yazıyı yazarken öğrendim. Adı Adil Özyiğit. İzmirli. Kemeraltı’nda ticaret ile uğraşıyor.  Türk bayrağına, Atatürk’e teferruat muamelesi yapmadığı gibi  “Benim yaşam nedenim Türkiye Cumhuriyeti, Türk Milleti, Türk Bayrağı ve Atatürk”  diyor. Karar sizin. İnşallah hayırlı olur. 

Yazarın Diğer Yazıları