Etik olmayanlar!..

FUTBOL Federasyonu Etik Kurulu’nun, Türk futbolunun etik değerlerinin korunması ve toplumdaki saygınlığının zedelenmesinin önüne geçmek için varolduğunu bilmekteyiz. Ancak sahalarda sıklıkla etik olmayan görüntüler meydana gelmekte ve bunlar hakemler, gözlemci, temsilci tarafından değerlendirilmemektedir. 
Mesela; 
Bir oyuncu sanki kendisine vurulmuş gibi sesler çıkarıp kendini yere atmakta, haksız olarak rakip oyuncunun kırmızı kart görmesine sebep oluyor...
Başka bir futbolcu dünyada ender görünen türden bir harekette bulunarak rakibin önemli bir pozisyonunda elindeki ikinci topu pozisyonu bozmak için oynama alanına atıyor...
Biri yaptığı penaltı sonrası penaltı noktasını oyuyor...
Ya Kuyt’a yapılan insanlık dışı harekete ne demeli? Bu tarzdaki davranışları “Fair Play anlayışından uzak” yorumuyla geçiştiremeyiz!.. Ülkede temiz futbol için Etik Kurulu’na düşen görevler olduğunu söylemek bir futbolsever olarak hakkımızdır. 

Beşiktaş-Antalya
(Çağatay Şahan)

Kart standardını yakalayamadı. Veli’ye verilen kart yanlış. Taktik fauller sadece faul olmaz, kartı da beraberinde getirir.

Fenerbahçe-Gençlerbirliği
(Cüneyt Çakır)

Sow’un attığı golün iptali doğru karardı. Birinci penaltı kararı yanlıştı çünkü top omuzdan döndü. Maçın başında Gosso’nun, Sow’a kontrolsüz hareketine mutlak sarı kart verilmeliydi. Aynı futbolcunun, Kuyt’a yaptığı vahim faul neticesinde kırmızı kart ve penaltı olmalıydı. 

Akhisar Belediye-Bursa
(Mustafa Öğretmenoğlu)

Genelde iyi ancak Sonko’nun ceza alanı içindeki müdahalesini penaltı olarak değerlendirmeliydi.

Karabük-Gaziantep
(Volkan Bayarslan)

Eneramo ve Cenk’in düşürülmeleri karşılıklı penaltı olmalıydı. 

Eskişehir-Kasımpaşa
(Halis Özkahya)

Genelde iyiydi ancak son dakikada Eskişehirspor’un çok önemli pozisyonunun ofsayt ile kesilişi yanlış bir karardı.

Kayseri-Erciyes
(Bülent Yıldırım)

Kaleci Sinan’a yapılan fauller nedeniyle iki gol iptalinin yanı sıra 2 penaltı kararı doğru. Erciyes’in ilk golü ofsayttı. 

Konya-Trabzon
(Hüseyin Göçek)

Verdiği bütün kartlar doğru. Ofsayttan Konya’nın gol iptali doğru. Yardımcıları ile başarılı bir müsabaka yönetti. 

Çaykur Rize-Galatasaray
(M. Kamil Abitoğlu)

Benzeri açık elle oynanan iki pozisyonda serbest vuruş kararı doğru. Ceza alanındaki pozisyonda Galatasaray lehine penaltı veremedi. Faul pozisyonunda sadece Viera’ya değil, faule maruz kaldıktan sonra yaptığı hareket nedeniyle Melo’ya da sarı kart göstermeliydi. 

Sivas-Elazığ
(Fırat Aydınus)

Penaltı kararı doğru. Kaleciye sarı kart verilmemesi kararı da doğruydu.

Yazarın Diğer Yazıları