Gol sonrası top kimin?

Bazı maçlarda gol atan takımın oyuncuları topu ağlardan almak adına, golü kalesinde gören ekibin oyuncuları ise topu vermemek için tartışıyorlar ve akabinde kartlar havada uçuşuyor... Peki bu pozisyonlarda doğru olan nedir? Faul yapan takım oyuncularının faul sonrası topu alıp götürmesi, topa vurması kurallarca yasaklanmıştır. Bu ihlalleri yapan oyuncuya sarı kart gösterilir. Golü atan değil, golü kalesinde gören takım başlama vuruşunu yapacağına göre gol sonrası topun onlarda olması gerekmektedir. Oyunun hemen başlaması görevi de hakeme aittir. O topu zorla alıp santraya getirmek golü atan takımın görevi değildir. Bu tablonun her gol sonrası yaşanmaması için hakemin santraya gitmek yerine olay olacaksa orayı kontrol altında tutması gerekmektedir. Hakem, enerjik bir şekilde olaya müdahale eder ve muhtemel sürtüşmeleri, dolayısıyla kartlara gidilmeyi önler. Bu davranışı yapan hakem tuzak kuran hakem durumunda olmamış olacak. 

Ç. Rize-Eskişehir
Fırat Aydınus

Penaltı beklenen pozisyonlarda devam kararı doğru. Akaminko’nun sert hareketine kırmızı kart çok yerinde bir karar.

Trabzon-Kasımpaşa
M. İlker Coşkun

Sancak’a verilen 2 sarı karttan kırmızı kart kesinlikle doğru karar. Malki’nin kasıtlı olarak ayağa basmasına kırmızı çıkmalıydı. Elyasa’nın ayağına basan Colman’a sarı kart gösterilmedi. Esasen son haftalarda kasıtlı ayağa basmalar değerlendirilmiyor.

Bursa-Konya
Barış Şimşek

Konya’nın ikinci golü net ofsayt. Ali Turan’a yapılan ve Ali Turan’ın rakibine yaptığı harekete karşılıklı sarı kart verilmeliydi. 

Galatasaray-Kayseri
Hüseyin Göçek

10 sarı kartın çıktığı maçta tüm kartlar doğru. Ancak Melo’nun Biseswar’ın ayağına basışı kırmızı, en azından sarı kart olmalıydı. 

Erciyes-Sivas
Özgür Yankaya

Navratil’in, Ibricic’e hareketinde penaltı doğru ancak Aydın’ın düşürülüşünde de Sivasspor lehine net penaltı olmalıydı. Önemli bir Sivasspor akını yanlış bir ofsayt bayrağıyla kesildi.

Antalya-Karabük
Abdullah Yılmaz

Genelde iyiydi. Ahmet İlhan’a yapılan faulün ceza alanı içinde mi yoksa dışında mı olduğu tartışılır.

Gençlerbirliği-Elazığ
Süleyman Abay

Genelde neticeye tesir eden bir hata yapmadı.

Beşiktaş-Akhisar
Bülent Yıldırım

Uzatmalarda kaleci Emrah’ın Motta’ya yaptığı faul bariz gol şansıyla kırmızı kart ve frikikti.. 

Gaziantep-Fenerbahçe
Halis Özkahya

Genelde iyi bir maç yönetti. Binya’ya iki sarıdan kırmızı kart kararı da doğruydu. 

Yazarın Diğer Yazıları