Bu hafta göze çarpanlar

Karabük-Beşiktaş müsabakasında Almeida kafaya çıkıyor rakibine el kol ile bir müdahalesi yok. Beceri isteyen bir yükseklikte topa kafayı vuruyor. Rakip oyuncu bu sıçramaya ortak olmuyor. Bu tip futbolcular ekseriya ya kambura yatma ya da rakibin topa müdahelesini önlemesi için faule yakın bir eylem yapıyor. Faul ile yakından ilgisi olmayan bu pozisyona hakem, Almeida aleyhine düdük çalıyor. “Neden çaldın?” diye sorsan acaba ne der? Buna benzer hava toplarında birçok pozisyon hakemler tarafından oynatılırken burada son dakikada verilen faul Beşiktaş kalesine gol oldu ve maç bitti. Karar yanlıştı ve neticeyi etkiledi. Konya-G.Saray maçında Hasan Kabze’nin topa vuruş anında Muslera pozisyona elle müdahale etti. Pozisyon sonunda Muslera’nın hakemlere itirazı vardı. Ancak hakem o pozisyonu devam ettirerek doğruyu yaptı. Neden; bir kaleci topa elini koyduğu zaman rakip oyuncu bloke edilmemiş olsa da o topa vuramaz. Kural gereği top artık kalecinin kontrolündedir. Bahsettiğimiz bu posizyon da bunun karşıtıdır. Bir golcü topa vurmak üzereyken bu vuruş anında elini uzatan kalecinin eline gelecek bir darbede dahi oyun devam eder. Topa elini koyan kaleci kadar forvetin topu kontrol etme hakkı vardır.  

Kasımpaşa-Kayseri Erciyes
Süleyman Abay

Yardımcılarıyla birlikte iyi bir müsabaka yönetti.

Elazığspor-Trabzonspor
Mete Kalkavan

Sane’nin Emre’ye tabanı kırmızı olmalıydı. Çağlar’ın açık eliyle müdahalesine penaltı verilmedi. Özer’e çift ayakla yaralayıcı faul yapan Elazığlı Vranjes’e faul bile verilmedi. En az sarı kart çıkmalıydı.

Sivasspor-Gaziantepspor
Ali Palabıyık

Faul ve kart hataları vardı. Cenk’e sarı kart verilen pozisyon ofsayt değildi ve önemli bir akını kesmiş oldu.  

Torku Konya-Galatasaray
Halis Özkahya

Faul ve kart hataları olmasına rağmen neticeye tesir eden müdahalesi olmadı.

Kayseri-Antalya
Fırat Aydınus

Antalya golünde yardımcı pozisyonu doğru oynattı ofsayt yoktu. Nobre’nin Musa’ya faulü verilmedi. O top birinci Kayseri golünün olmasına neden oldu.

Akhisar Belediye- Ç.Rize 
Volkan Bayarslan

Yardımcı hakemlerin ofsayt hataları vardı. İki takım lehine karşılıklı penaltılar verilmedi. 

Fenerbahçe-Bursaspor
Cüneyt Çakır

Alves’in rakibine arkadan tekmesi kırmızı olmalıydı. Yine Alves’in ceza alanında rakibin kafasına vurması da penaltı olmalıydı. Bu pozisyonda kale arkası hakem yardımcı olmadı. Salih’e rakbinin ceza alanında hızlı müdahalesi de penaltıydı. 

Eskişehirspor-Gençlerbirliği
Suat Arslanboğa

Uzun zamandır bu ligde maç yönetmeyen Suat Arslanboğa faul hatalarına rağmen genelde iyiydi. 

Yazarın Diğer Yazıları