İktidar, Ermeni yalanını anlatacak fırsatı tepti!

Çoğu alanlarda ve sorunlarda "ben bilirim, ben yaparım" tutumunu sürdüren AKP iktidarı böylelikle, ülkemiz için yararlı fırsatları da "heba" etmeye devam ediyor.
Hele, seçim atmosferinin yaşanmakta olduğu bu günlerde, sinirleri iyice gerilen iktidarın yönetici kadrosu, belli etmemeye çalışsa da büyük bir "gerginlik" yaşıyor.
Dikkat edilirse, bazı valilerden başlayıp ta tepelere kadar, bir "bedbinlik" bir "sinirlilik" bir "bencillik" hüküm sürüyor.
Medyanın da şımarttığı iktidar kadroları, artık ülke yararı bazı girişimlerden bile kaçınıyor.
Orta Doğu'da, Türkiye'ye ekonomik-siyasi bakımdan büyük zararlara uğratan hata ve gafletleri bir yana bırakırsak, Ermenistan'ın aleyhimize geliştirdiği kampanya karşısında bile hâlâ "suspus" olduğumuz görünüyor. 
Nitekim; daha geçtiğimiz Çarşamba ve Perşembe günleri, Ermenistan'a cevap verme en azından gerçekleri anlatma fırsatı kaçırılmış bulunuyor.
40 ülkeden 3 Cumhurbaşkanı, 1 Meclis Başkanı, 9 eski Cumhurbaşkanı, 1 Cumhurbaşkanı Yardımcısı, 1 Başbakan, 20 Bakan'ın içinde bulunduğu 28 uluslararası kuruluş ve çoğu yabancı 400'den fazla üst düzey şahsiyetin katıldığı 18 Avrasya Ekonomik Zirvesi'nde, hiçbir hükümet sorumlusu ve Bakan'ın olmaması bunu ispatlıyor.
Cumhurbaşkanları geçidi
Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanovic, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Bosna Hersek Federasyon Cumhurbaşkanı Marinko Cavara, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi (2007-2012), Bulgaristan Cumhurbaşkanı Petar Stoyanov (1997-2002), Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus (2003-2013), Letonya Cumhurbaşkanı Valdis Zatlers (2007- 2011), Moğolistan Cumhurbaşkanı Punsalmaa Ochırbat (1990-1997) Moldova Cumhurbaşkanı Petru Lucınschı (1997-2001), Romanya Cumhurbaşkanı Emil Constantınescu (1996-2000), Slovenya Cumhurbaşkanı Danilo Türk (2007-2012) ve Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Prof. Dr. Ali Hasanov'un hazır bulunduğu Zirve'de sadece İstanbul Valisi Vasip Şahin'in yer alması dikkatlerden kaçmıyor. 
Üstelik, bunca önemli zevatın içinden yakında Birleşmiş Milletler Genel Sekteri seçiliyor.
Her ne kadar, 2. günde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Zirve'ye katılıp konuşma yaptıysa da, Ermeni iftiralarından hiç bahsetmiyor. 
Eğer birinci günde Prof. Dr. Erman Tuncer de sorunu ele almamış olsaydı, 18 Avrasya Ekonomik Zirvesi'nde Ermeni yalanları gündeme hiç gelmeyecekti.
Gerçekten de, AKP hükümeti ve kadrosundan hiç birinin, bırakın Ermeni sorununu anlatma fırsatını değerlendirme, ev sahibi olarak Zirve'ye katılmamaları yaşanan "sıkıntılı" havayı anlatıyor.
Tabii ki bu arada, Türkiye'nin itibarına da yazık oluyor.
İlham Aliyev mesaj gönderdi
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ve UNESCO Genel Direktörü İrina Bokova'nın mesajlarının okunması ile başlayan ve iki gün süren 18. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nde, Azerbaycan Endüstri ve Enerji Bakanı Natık Aliyev, Afganistan Ekonomi Bakanı Hukum Khan Habibi, Karadağ Başbakan Yardımcısı Vujica Lazovic'in yanı sıra, Patrik Bartholomeos, Karadağ Bilim Bakanı Sanja Vlahovic, Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi Başkanı Mihail Formuzal ve Sırbistan İslam Komitesi Başkanı Müftü Muhammed Jusufspahic oturumlarda konuşmacı olarak söz alan isimler arasında yer alıyor. 
"Finans", "Telekomünikasyon", "Bilişim", "Enerji", "Ulaştırma ve Lojistik", "Bir Ekonomi Köprüsü: İpekyolu", "Ekonomi-Demokrasi İlişkisi-Toplumsal Eşitsizlik", "Barışa Giden Yol-İnsanlık Nereye Gidiyor?" konularının ele alındığı Zirve'de açılış konuşmasını yapan Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Dr. Akkan Suver, "Avrasya Ekonomi Zirveleri bugün, dünyada kabul gören ve Türkiye'nin aydınlık yüzü diye adlandırılan bir toplantılar zinciridir. 18 yıldır aralıksız olarak tertiplediğimiz Avrasya Ekonomi Zirveleri bir barış projesidir. Bir refahı bölüşme idealidir. Ve her şeyin ötesinde, insanlığın bir arada tahammül ve diyalog çerçevesinde yaşaması felsefesidir. Bu felsefede elbette sosyal ve siyasal boyutuyla ekonomi vardır; enerji vardır" diyerek toplantının önemine dikkatleri çekiyor.
Ne var ki iktidarın anlaşılmaz tutumu, Zirve'ye hiç yakışmıyor. 

 

Yazarın Diğer Yazıları