Bataklık pis kokuyor

Dizilerden başınızı kaldırıp, yabancı basını izleyemediğiniz için, ben haber vereyim. Rus hava saldırılarında bozguna uğrayan IŞİD'li katiller, Türkiye'ye, mültecilerle birlikte girip, genelde Balıkesir, Ayvalık ve Ege kıyılarından, Yunanistan'a ve oradan da Avrupa'ya kaçmaya başlamış. Şimdi anlıyor musunuz, Batılı müttefiklerimiz neden mültecileri Türkiye'de tutmak istiyor. Bilmiyorum, aralarından kaç tanesi Türkiye'de kalmaya karar verdi. Kaynak, Yunanistan, Almanya ve Rus istihbarat örgütlerinin resmi açıklaması.

Geçmişten ders almıyoruz

                Bunlar bize yabancı değil. Daha önce de, bunlara benzer Turgut Özal yönetimi altında, sınırları açıp, kontrolsüz 500 bin Kürt'ü içeri almışlardı. O zamanlar, Türkiye'ye gelenleri, içinde çok sayıda PKK'lı katil bulunan bu mültecileri, vatandaşlar için yapılan lojmanlara, tatil sitelerine yerleştirmiş ve terör de zirve yapmıştı. O zamanlar, Özal'a mülteciler için söz verdikleri paraları da vermemişlerdi. Hayret bir şey. Buna kader diyemem, geçmişinden ders almayan akıllanmayan bir ulusuz.

                Pazar günü de, Alman Başbakanı Merkel gelecek ve gene bu içinde IŞİDli olan mültecileri, Avrupa'ya göndermeyin, biz size para vereceğiz diyecek. Ve biz, şiddet ve akıl almaz zorluklar ile boğuşacağız. Neymiş, onların Arap kardeşleriymiş. O kardeşler, bir tren istasyonu önünde, yüz kadar vatandaşımızı öldürecek, yüzlercesini yaralayacak. Biz ağıtlar yakıp ağlayacağız, ama ağanın dediği olacak. Avrupa'nın enayisi biz miyiz yahu?

                Dünya bizim, başımızdakilerin yüzünden, bağırta bağırta, mezhep kavgası ve Suriyelileştirilme sürecine gittiğimizi görüyor.

                Gelelim, işin sorumlularına. Başbakana göre, ya IŞİD veya PKK. Benim bildiğim, bu iki örgüt, birbirine düşman. Yani, ikisi ortaklaşa canlı bomba mı yollayacaklar Ankara'ya? Bu arada, Amerika, PYD'ye silah ve cephane gönderdiğini açıklayıp, sonra da çark ederek, bunları Suriyeli isyancılara verdiğini vurguluyor. Aslında fark etmez, PYD de Suriyeli isyancı. Ama benim Türkmen kardeşlerimi süren, ezen, baskı, etnik temizlik yapan, PKK'nın bir yan kuruluşu. Hoş PKK da, ABD'nin müttefiki değil mi? PYD'nin Türkmenlere yaptığı mezalim, Uluslararası Af Örgütü'nün raporunda ayrıntılı olarak var. Meraklısı okusun.

Aynı ikili oyunu oynuyorlar

                Rusya bu bölgede, Batı ve ABD'nin hazırladığı tezgâha çomak soktu. Şimdilerde Kürtler, pabucun pahalı olduğunu fark edip, Moskova'ya seninle de dans edebilirim mesajı verdi. Geçmişte de Barzaniler falan bu ikili oyunu oynamışlardı. Ama sanmayın Ruslar, Batılılardan daha iyidir. İyi olan, kendi bağımsızlık savaşını, başkaları için değil, kendileri için yapanlardır. Ne yazık ki İslam dünyasında savaşlar hep başkaları için yapıldı.

                Bölgede, yeni başka gelişmelerde ise, Türkiye'nin su getirmek için milyonlarca dolar masraf ettiği, Kıbrıs Türk kesimi, Türk lirasından, Euro'ya geçmeye hazırlanıyor. Kıbrıs zaten önümüzdeki günlerde, AB'ye girebilmek için, adadaki Türk askeri üslerini de kapatırsa şaşırmayın. Her şey toz duman. Çin donanması da Akdeniz'e girdi. Amerikan Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan "Din özgürlüğü raporu"nda devletin, nasıl ülkede mezhep ayrımcılığı yaptığı anlatılıyor.

                Orta Doğu bataklığını, Mustafa Kemal ve devrimcileri ülkeyi kurtardığından bu yana, neden uzak tuttu, şimdi anladınız herhalde. Hani, Çandarlar gibi, bir adları İkinci Cumhuriyetçi olan veya başka adları Yeni Osmanlıcı olan Atatürk, laiklik ve Cumhuriyet düşmanı gruplar ne pislik içine ittiler. Şimdilerde ise bu pisliklere verdikleri destek onlar değilmiş gibi, muhalefeti oynuyorlar. Ülkenin başına gelen ve millî olmadıklarını ilan edip, sonradan millîliğe bayrak açanlar, hep atamayla gelenler oldu. Hâlâ da bu gruplar, kendi yaptıklarının farkında değil, başkalarını suçlayıp duruyor.

Yazarın Diğer Yazıları