Dünya da bizimle ilgilenmiyor

Artık acıyı bile kanıksadık. Amaç da buydu zaten. Ne demişti bunların piri Özal, "alışırlar, alışırlar". Halk ve kamuoyu, öylesine duyarsız hale getirildi ki olayları seyrederken, kanal değiştirip dizileri seyretmeye başlıyor halk. Yani alıştılar. İşte iktidar da bunu kullanıyor. Onlar da bir iki hamasi nutuk atarak tamam, fazlasına bile gerek yok diye kandırıyor herkesi. Sinir uçları uyuşmuş bir toplum haline geldik. Hakaret ve olayları saptırma karşısında duyarsızız.

Sonra soruyoruz, yandaş gazetelerde de, boy boy manşetler, neden öteki ülkeler, Paris veya başka başkentlere yapılan saldırılar kadar bizimkilere tepki göstermedi, göstermiyor. Çünkü önce, sen kendi insanlarına saygı göstereceksin. Bu saygı, sorumlu politikacıların beceriksizliklerinin bedelini ödemek için, istifa etmesiyle başlayacak. Milyonlarca vatandaşın, ölen hemşehrileri için, sokakları doldurmasıyla devam edecek. Senin kendine saygın yoksa, elin gavurundan, nasıl saygı beklersin.

***

Bu hafta Washington'da, bir zamanlar Erdoğan'ı alkışlamış olan İsrail bağlantılı bir uzman resmen, "gelme, istenmiyorsun" diye açıklama yaptı. Belli ki yönetim, çeşitli kaynakları kullanarak, Türkiye'den buraya gelecek ve zirveye katılacak kişinin, randevu talebinden hoşlanmadığını duyurmaya çalışıyor.

Türkiye'de, Suriye lideri Esad'a ömür biçilirken, görünen o ki, Esad'ın siyasi ömrü, bizimkilerden uzun olacak. Rusya da, hafta başında Suriye'deki kuvvetlerinden bir bölümünü çekeceğini açıkladı. Bunun anlamı, Esad kuvvetlerinin elinin kuvvetlendiği ve karada yabancı güçlere ihtiyaç duymadığı. Gerçi Ruslar, Suriye'de olmadan da Hazer Denizi'nden, Suriye'deki hedefleri vurabileceklerini kanıtladı. Belli ki Suriye'de, kendi askerlerine yönelik riski azaltmaya çalışıyor.  Bizimkilerde molla direnişçi takımını, Ankara'da toplayarak gelişmelere ayak uydurmaya çalışıyor. Nasıl bir ayak uydurmaysa.

***

Amerikan televizyonları ve basın yayın organları, bizdeki ölüm olayları ile ilgilenmiyor bile. Haberlerde birinci madde Trump. İkinci konu ise Obama'nın Yüksek Mahkemeye atamak için aday gösterdiği yeni aday hakim. Seçimlerde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Trump olursa yüzer gezer oyları kaybedeceğini bilen bu parti, şimdilik olaya çomak sokma peşinde. Tabii bu arada, Türk parasının her hareketiyle bağımlı olduğu, Federal Rezerv'deki son karar paramızın değerini oynatacak.

Sizlerin haberi yok ama, batıda IŞİD karşıtı tüm mitinglerde, sürekli adımız geçiyor. Son toplantılarda El Nusra konusunda da bize oldukça yüksek bir fatura çıkarıyorlar. Bu arada AB ile yapılan görüşmelerle, ilgili açıklamaların içeriğinde ne mantık var, ne de nizam. Bu arada AB görüşmelerinde bir şey kapacağız derken, Kıbrıs'ı kaptırıyorlar. Avrupa'da son haberlerde, daha yeni, iki Türk'ün zanlılar arasında olduğu duyuruldu. Böylesine bir ortamda, hiçbir Avrupalı lider bırakın vizesiz almayı, vize bile vermek niyetinde değil. Zaten Rum tarafının son günlerdeki açıklamaları, bu durumu doğrular nitelikte.

Bu arada duyduğumuz kadarı ile, Türkiye'den bazı çevreler, durumu tehlikeli görmüş olmalı ki bu kıtaya servet taşımaya başladı. Para nakit olarak taşındığı gibi takas olayı ile de bu kıtaya getiriliyormuş. Genellikle bu kıtaya taşınanlar sıcak bölgelere gidiyor, Florida ve California eyaletleri, en popüler yerleşim yerleri. Şimdilik para buralara akıyor. Ayakkabı kutuları ABD kargosunda anlaşılan.

Yazarın Diğer Yazıları