​​​​​​​Ağzının freni olmayanlar

Aslında Latif Şimşek için kalem oynatmak kanıma dokunuyor. Bir takım yer ve mekanizmaların korumasında olduğu kesin. Ne zaman konuşsa birilerini karalamaya çalışıyor. Aklımdan çıkmayan çirkin sözlerini Meral Akşener için söylemişti: "Onun da kaseti çıktı".

Bu kadar seviyesiz saldırı için ne yapıldı. Ortada hiç bir şey yok.

Bunların yanına bile yaklaşmayan hakaretleri yapanların 21 bini ise halen adliyede. Teker teker de cezaevine tıkılıyorlar. En azından para cezasına çarpılıyorlar. Hani meşhur darbımesel; cami duvarına değil de saraya şaapanlar... Anlayın işte... Tuhaf bir adli mekanizmamız var. Oysa Ak Parti'nin en alt kademesinden saraya kadar en ufak dokundurmada sürüm sürüm sürünüyorsunuz.

Patlama

Benim gazeteye gittiğim ender günlerden biriydi. Akşener de gelmişti. İYİ Parti lideri, Latif Şimşek ve şürekasının iftiralarına cevap verirken adeta feryat etmişti: "Ne bilmem neliğim kaldı, ne de falan niteliğim.."

Bakın ben bunları açıkça yazamadım. Latif Şimşek ise her türlü adap dışı konuşmakta serbest.

Atatürk'e kadar

Sadece Akşener mi?.. Bu takım Atatürk başta, Cumhuriyet'in temel değerlerine saldırmayı fırsat biliyorlar. İmkan buldukça ve ortamı yakaladıkça Zübeyde Hanım'a da olmadık karalamalarda bulunuyorlar. Peki bunu nasıl pervasızca yapıyorlar? Hukuk sistemimizin gözleri bunlara kör mü? Oysa laiklik dışlanarak milli bütünlüğü sağlamak mümkün olmaz

Bol bol hakaret

Görünen o ki, bırakın herşeyi laikliğe her zamankinden fazla ihtiyacımız var. Bunlar her fırsatta ateist -dinsiz- olduğunu tekrarlayıp duruyorlar. Bu tiplerin yıllar yılı program yaptığı ratingsiz kanallar bir yana bırakılarak CNNTURK gibi kanallarda görünmeye başladılar. Bu ekranın sahipleri kim?.. Önemli olan hükümet desteğiyle her türlü kazanç getirici  işleri kapmak. İdealler onlar için önemsiz. Varsa yoksa yeni kazanç kapıları açmak.

Dikkatinize!

Değer verdiğim bir kardeşim yanıma gelip içini dökmeye başladı. "Yazsana abi şu kargo rezaletlerini" diye lafa girdi. Sattığı arabanın evraklarını tam 12 gündür alamayışından yakındı. Yollanan yer ve alıcı da İstanbul'da. Gerçekten mağdur olduğunu biliyordum. Şimdi de bu gecikme yüzünden tam perişan oldu.

Dünyadan örnek

Aklıma Bloomberg'de seyrettiğim "Go-Jek" adlı uluslararası kargo şirketi geldi. Öyle bir sisteme sahip ki "Bugün ver 6 saatte teslim edilsin" prensibi hakim. Tam 300 bin elemanı bunda görevli. Ay başı, yıl başı, bayram ya da noel aksama nedeni olmuyor. Darısı bizimkilerin başına diyeceğim. Ancak a'sı, b'si, c'si, taa z'sine kadar aynı rezaletin içindeyiz.

Aile boyu yarışmacılar

O Ses Türkiye'de gerçekten ilginç bölümlere şahit oluyoruz. Önce Doğuş adlı yarışmacı sahne aldı, peşinden Sibel adlı vokalist. Orta yaşlı hanımı Harun Kolçak'a eşliğinden tanıyoruz. Hatta Murat Boz'a da yardımcı olduğu görüntüler ekrana getirildi. Acun Ilıcalı bunların kronolojik sırayla dökümünü yaptı. Sonuna doğru anladık ki Doğuş, Sibel'in oğlu. İkisi de jürinin tamamını döndürüp tur atladı. Arada Hadise'nin eski bir yarışmacısı -Levent Şahin- gibi isimler de devreye sokuluyor. Peki bu hoş akışlar ne zamana kadar devam edecek?

TV8'deki yarışmada sıkıntılı haftalar başlamak üzere. Malum halk oylamaları  olayın tadını tuzunu kaçırmakta. Önemli olan bu bölümleri canlandıracak yenilikleri yakalamak. Ondan sonrası selamet. Çünkü, Survivor ekrana sürülecek.

Bileğinin hakkıyla

Fenerbahçe, Beşiktaş'ı eze eze yendi. Maç öncesi Ahmet Yabuloğlu sonucu sordu. Cevabım, yüzde 90 Fenerbahçe alır, yüzde 10 berabere kalırlar oldu. Sanırım bunu hatırlamıştır. İddia alışkanlığım olsa parayı götürmüştüm. Çok şükür Sayısal dışında bahisçiliğim yok.

Al birini...

Galatasaray'ın durumu da bildiğiniz gibi. Onunki Kartal'dan beter. 45 dakika rakip kaleye tek şut atamayan bir ekip haline geldiler. Bu cepheden en önemli gelişme Fatih Terim'in süngüsünün düşmesi.

Ümidim bu sezon değişik bir takımın ilk defa şampiyonluğa uzanması.

***

İçinizde Adanademirspor-Ümraniye maçını kaç kişiseyretti.? Bol gol atılması önemli. Araya 2 kırmızı kart sıkışması daha da ilginç. Bu oyuna bayıldım. Aklımda da hep Adanalı hocam Turgay Renklikurt vardı.

Bir başka canavar

Öte yandan FİFA Kulüpler Dünya Kupası'nı Liverpool kucakladı. Jürgen Klopp, Muppet Show'un Kurabiye Canavarı'na dönüştü. Yeryüzünün tüm önemli kupalarını birer birer yutuyor.

GÜNÜN SÖZÜ

Ne kadar yükseğe çıkarsan o kadar yalnızlaşırsın. Mary B. Gilson

 

Yazarın Diğer Yazıları