Azrail ayrıcalık tanımaz

Gündem iç ve dış siyasette hareketli. Kanal İstanbul projesi, Suriyelilerin göçü ve vatandaşlığı, Türkiye - ABD ilişkileri, Libya Türkiye görüşmeleri, ekonomi , işsizlik en çok dikkat çeken konu başlıkları olarak haftanın konusu oldu.

Yine gündemin içinde en çok konuşulan konu başlığı arasında çakar lamba yasası da vardı.

Merkezi İstanbul'da bulunan Fahri Trafik Müfettişleri (FTM) Derneği Başkanı Avukat Sami Güleçyüz, TBMM Genel Kurulu'nda  7 Aralık günü kabul edilerek, milletvekillerine trafikte ayrıcalık tanıyan yasa için yazılı bir açıklama yayımladı.

Derneğin Basın Sözcüsü Halis Kahraman'la görüşme sağladığımda, yasa gerekçelerini anlatarak faaliyetleri konusunda şunları ifade etti:

"Yılda 5 bin kişinin trafik kazalarına kurban gittiği ülkemizde can kayıplarını önlemek ve gelişmiş ülkeler düzeyindeki uygar bir trafik düzenine ulaşmak amacıyla trafikteki kural ihlallerini tespit edip işlenen suçun cezaya dönüştürülmesini sağlayan Türkiye genelinde görev yapan 24 binin üzerinde "trafiğin gizli gözleri" olan Fahri Trafik Müfettişleriyiz.

Merkezi İstanbul'da bulunan derneğimiz 22 yıldır karşılıksız olarak bu görevi ifa etmek suretiyle trafik düzenine azımsanmayacak çok önemli katkılar sağlamaktadır.

Amacımız sürücüleri cezalandırmak olmayıp asıl hedefimiz caydırıcılık olgusunu yerleştirmektir.

Trafik düzenine katkı sağlamamızın yanı sıra ayrıca hazinemiz bu yolla büyük miktarda da gelir elde etmektedir.

TBMM Genel Kurulu'nda 7 Aralık günü kabul edilen haksız ve adaletsiz ayrıcalıklar tanıyan milletvekillerini kural ihlallerinden muaf tutan torba yasa ile biz Fahri Trafik Müfettişlerinin moral motivasyonu tamamen bozulmuştur.

Böylece bize "korumalı olanlara dokunmayıp sadece korumasız olan sade vatandaşları cezalandırma görevi" verilmiş olmaktadır.

Bizler devletin tahsilat memurları değiliz.

Milletvekili kimliğine sığınarak emniyet şeridine giren, makas atan, çakar takan, kırmızı ışıkta geçerek her türlü kural ihlalini yapanları görmezden gelerek bunların dışındaki tüm sürücüleri cezalandırmak eşitlik ve adalet duygusuyla bağdaşmamaktadır. Bu ayrımcılık bizim içimize bir türlü sinmemektedir.

Şunu unutmayalım ki; "Azrail hiçbir mevki ile makama istisna ve ayrıcalık tanımaz.."

Bu yüzden (Herkes kanun önünde eşittir, hiçbir kişi veya zümreye ayrıcalık tanınamaz..) denilen Anayasa'nın 10. maddesine açıkça aykırı olan ve en önemlisi de kamu vicdanını derinden yaralayan bu yasanın da tıpkı termik santrallerdeki filtre muafiyetinde olduğu gibi Sayın Cumhurbaşkanımızca mutlaka ama mutlaka veto edilmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.."

***

Ben de, Sayın Cumhurbaşkanımızın Fahri Trafik Müfettişlerinin bu çığlıklarını duyacağına ve haklı taleplerinin gereğini yaparak, bu torba yasayı veto edeceği kanaatini taşıyorum. Bakalım milletvekillerine ilişkin çakar lamba yasası önümüzdeki süreçte nasıl süreç izleyecektir. Hep birlikte göreceğiz.

Sağlıkla güzel haberler almanız dileğiyle. İyi haftalar.

 

Yazarın Diğer Yazıları