Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

İpek iplikten düğümler atmak

Bölgemiz ateş çemberi,

Cadı kazanı…

Emperyalizm yüklendikçe bölge ülkeleri safları sıklaştırıyor.

Biraraya gelmek; hem coğrafi, hem politik, hem askeri zorunluluk.

Kahramanlarımızın sınır ötesinden şehit haberleri düşmeye başladı.

Türkiye Suriye'de geleceğini kurtarmaya çalışıyor.

Fırat Kalkanı operasyonu; bölge ülkelerinin de yarınları için hayati önemde…

***

İki tez çarpışıyor;

"Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'ye girmiş olması ABD'nin bir oyunudur" diyenler ile;

"Askerimizin Suriye operasyonu Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü içindir ve ABD'ye rağmen yapılmaktadır" diyenler.

Birinci tezi savunanlar şunu söylüyor:

1)   ABD baştan beri IŞİD'e karşı Türk askerini vurucu güç olarak kullanmak istiyor. Kendi askerini terör örgütünün önüne atmak yerine Türk askerini "harcamayı" amaçlıyor.

2)   Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına sürüklemenin yolu Suriye'ye sokmaktır. PKK belası ile mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, Suriye ile ikinci bir cephe açılacak ve TSK gücünü zorunlu olarak dağıtmış olacak.

3)   MİT Başkanı Hakan Fidan'ın derin bir dinleme sonucunda sızdırılan sözleri ABD'nin amacını göstermiştir. Fidan ne demişti hatırlayalım: "Suriye'ye savaş için bahane lazımsa ben 4 adam gönderirim oraya, Türkiye'nin boş alanlarına füze attırırım…"

Akla yakın görünse de ben ikinci tezi destekleyenlerdenim. Yani, Türkiye, Suriye operasyonunu ABD'yi karşısına alarak, Rusya ile uzlaşarak gerçekleştirmektedir.

Açmama izin verin;

1)   PKK terörünün varlık nedeni dahil "derin ABD'nin" Türkiye'nin rahatını istemediği bilinen bir gerçek. Emperyalizm bölgemizde güçlü ulus devletleri dağıtmayı amaçlıyor. Hep vurguladığım gibi Büyük Ortadoğu Projesi hala yürürlükte ve bölgemizde bir Kürt Devleti için Türkiye-İran-Irak-Suriye bölünmeli!

2)   IŞİD bahanesi ile PKK'nın Suriye kolları PYD-YPG güçleri 911 kilometrelik sınırımızda hızla ilerlediler. IŞİD'i yaratan güçler, onu PKK uzantılarına temizletmek yolu ile (buna bahane de diyebiliriz) Suriye'nin kuzeyinde bir koridor açmayı hedeflediler.

3)   Bu koridora ve silahlı Kürt unsurlara en büyük desteği ABD verdi. Türkmen bölgesindeki Türk ve Arap unsurların tasfiye edilmesine göz yumdu. Hava desteği, silah ve mühimmat yardımı ile IŞİD gerilerken YPG/PYD ilerledi!

4)   Türkiye, ABD'yi terör örgütü olarak gördüğü unsurların Fırat'ın batısına geçmemesi konusunda uyardı. Hatta ABD'li yetkililer bu konuda söz verdiler! Ancak 15 Temmuz darbe girişiminden bir ay sonra YPG Menbic'i ele geçirdi! Darbe süreci atlatan, silahlı kuvvetleri yara alan Türkiye'nin "hasta adam" olduğuna inanılmıştı!

5)   En çalkantılı olduğu dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri gücünü gösterdi. Fırat Kalkanı Operasyonu ile hem IŞİD'e darbe vurdu hem de PYD/YPG güçlerini Kuzeyde durdurdu.

Büyük resmi görmeden yapılan analizler havada kalıyor. Büyük resim; emperyalizmin bölgede bir Kürt devletini amaçladığı gerçeğidir. Geldiğimiz noktada Rusya ve İran da kendi toprak bütünlüklerini Türkiye ve Suriye ile eşdeğer görmektedirler. Suriye parçalanırsa bir domino etkisi ile sıra Türkiye, İran ve Rusya'ya gelecektir.

FETÖ'nün derin Amerika'nın bir yapılanması olduğu gerçeği burada bir kez daha ortaya çıkmıştır. MİT Başkanı Hakan Fidan'ın, 2014'te Suriye ile ilgili senaryosunun sızdırılması Türkiye'nin bölgeye yapacağı silahlı operasyonu deşifre etmeye ve durdurmaya yöneliktir.

Sonuç olarak Türkiye; Fırat Kalkanı operasyonu ile ABD'ye rağmen, küresel güçlerin çıkarlarının aksine, kendi çıkarı için, bölge ülkelerinin yarını ve kendi geleceği için milli bir inisiyatif kullanmıştır.

Türkiye bir yanda içerde her türlü terör unsurları ile boğuşurken, sınır ötesi savaşta da başarılı olmak zorundadır. Türkiye'nin başarısı İran, Suriye ve Rusya için de elzemdir! Emperyalizm bölgemizdeki ulus devletleri yıkıp, milyonlarca insanı mezhepçi ve etnik iç çatışmalarla yok etmeyi amaç edinmiştir!

Atılan her adımı bu büyük projenin gerçekliğinde değerlendirmek zorundayız.

Bölge ülkeleri birbirine muhtaçtır. Türkiye BATI'dan alamadığı desteği denge politikasını da yok saymadan Avrasya güçlerinde aramak zorundadır.

***

Suriye-İran-Rusya-Türkiye hassas ipliklerle birbirine bağlanmıştır.

İyi bir düğümden beklenen kolay ve hızlı atılması

Kullanım sırasında çözülmemesi

Taşıdığı ağırlığa katlanmasıdır…

Bağımsız ulus devletlerin varlığı ve birliği için atılacak düğümü çözmeye BATI'nın gücü yetmeyecektir.

Yazarın Diğer Yazıları