Siyasete dokunulamaz

               Gördünüz mü iş ne kadar ciddi? "FETÖ'nün siyasi ayağı nerede" dediniz mi dostluklar bozuluyor. İttifaklar yıkılıyor.

                Neden?

Çünkü siyasete dokunmanın ucunda risk var.

Ne riski var?

İktidarın kayıp etme riski var.

Partinin yara alma riski var.

Bölünme riski var.

Haydi, birini aldın ötekine dokunamadın. Öteki bu sefer demeyecek mi? "Benim yanımda şu da vardı. Beni aldınız onu neden almıyorsunuz?.. İkimiz şunun şunun talimatıyla şunları yaptık.."

Diyecek.

Al sana karmaşa.

Aylar, hatta yıllar sürecek bir tartışmanın fitili demek siyaset..

Kim ateşlemek ister?

Birkaç kişi olsa sorun yok. Alırsın, atarsın, kovarsın biter.

O kadar kolay olsa çoktan yapacaklar. Ama kolay değil.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin böyle bir derdi yok. Birincisi iktidar değil. İkincisi partisinde FETÖ'cü olsa olsa küçük bir grubu geçmez. Onları da kovar olur biter.

Kaldı ki MHP liderinin iktidar hesabı yok. Onlar böyle sıkıntılı işleri pek sevmiyor. Grup kuracak kadar milletvekili çıkarsın. Kendisini her daim seçecek kadar da delegesi olsun ve verdiği emirleri itirazsız uygulayacak etrafında birkaç kişi bilinsin yeter.

Esip gürler..

Etkisi yoktur.

Sayıp söyler

Faydası yoktur.

Ortalığı yıkar gibi görülür.

Aldıran yoktur.

Hükümetler gene bildiğini okur.

Siyaset gene yolunda ilerler.

Kimi zaman da fırça yer. Yapacağı hiçbir şey yoktur. Çünkü kendi eliyle, AKP'nin yedeğine eklemlenmiş ve Türkiye'nin önüne duvar çekmiştir. Bundan sonra 150 milletvekiliyle parlamentoya gelse bile (asla mümkün değil) gene etkisi olmayacaktır. Çünkü bütün yetkiler partili cumhurbaşkanınındır. Meclis, eski Meclis gücünde değildir. Grup toplantılarında isteyen istediği kadar esip gürlesin. Parlamento hükümet üzerindeki tüm yetkilerini kayıp ettikten sonra ne işe yarayacak?

İşte bakın Partili Cumhurbaşkanımız fırçasını çekti.

Peki, bunun karşısında ne yapabildi?

Hiç!

Sadece hayal kırıklığı yaşadı.

Verdiği cevap bunu gösteriyor.

Haberi okuyalım: "Bahçeli, Erdoğan'ın Brüksel'e seyahati öncesinde yaptığı 'Ömer Faruk Kavurmacı' açıklamalarına cevap verdi. Bahçeli "Sayın Cumhurbaşkanı hiç beklemediğim, arzu ve tahmin etmediğim ölçüde grup konuşmamdaki bu sözlerden rahatsız olmuştur. Bu rahatsızlık Sayın Cumhurbaşkanı'nın kendi takdiri, kendi bileceği bir husustur" dedi.

AKP için bir tek oy bile önemlidir. Partiye katılacak üç kişi için törenler yapılabilir. AKP, MHP gibi düşünmüyor. Hem kitlelere kendi düşünce ve fikirlerini ulaştırmak için elinden geleni yapıyor, hem de kitleleri önemsiyor.

Bu sebeple onlar kazanıyor, MHP kayıp ediyor.

Kendileri bilir.

Yazarın Diğer Yazıları