Gereksiz kart alanlar cezalandırılmalı

Sezon başında olduğumuz için yapılmaması gereken ancak gol sonrası forma çıkarmak gibi ısrarla sürdürülen bazı gereksiz hareketleri hatırlatmak istiyorum... Örneğin Trabzonspor-Demir Grup Sivasspor maçında Olcay Şahan güzel bir gol atıyor ardından formasını çıkarıyor... Kural icabı sarı kartı da görüyor. Olcay'a buna ne gerek vardı diye soruyorum. Zaten saçın ve sakalınla sahada en belirgin kişisin. Bu ucuz kartı görmemelisin. Kaldıki gol kadar kıymetli ikinci golün asistini yaptığında Rodallega ısrarla seni gösteriyor ve ikinci golün de mimarı olduğunu belirtiyor. Bu forma çıkartıp kart gören oyuncuların sözleşmesine ceza maddesi konmalıdır. Tıpkı Beşiktaş'ın LASK Linz maçında oyuna sonradan girip sarı kart görmesine rağmen son dakikada attığı gol sonrası formasını çıkarıp 2. sarıdan kırmızı kart gören ve Partizan maçında yer almayacak olan Negredo'nun sorumsuzluğunda olduğu gibi. Bir de ofsaytlara değinmek istiyorum. Örneğin Trabzonspor'da ikinci yarıda oyuna giren Burak Yılmaz için yardımcı hakemin kolu ofsayt bayrağı kaldırmaktan yoruldu. Sevgili Burak, sana ofsayt kaldıran yardımcıya top sana atılmadan baksan ofsayta düşmezsin. Çünkü yardımcı son defans oyuncusunun hizasındadır. Artık ligler başladı ama çoğu takımların saha zemini tarla gibi. Futbolun kalitesi iyi zeminde ortaya çıkar. Aklıma eski sezonlarda günlük-güneşlik havalarda kaliteli takımlarla oynayan ev sahibi ekiplerin rakibin iyi pas yapmasın diye geceden zemine suyu basmaları ve 'yağmur yağdı'  yalanına sığınmaları geldi. Federasyon sezon öncesi her ne kadar statları kiralamış olsa da kötü niyetli kulüplere yaptırım uygulamalı.

 

Trabzonspor-DG Sivasspor

Yaşar Kemal Uğurlu

 

DG Sivassporlu Davit Braz'ın Hosseini'yi yaka paça indirişi çok doğru bir penaltı. Bunlar hep korner ve frikiklerde bu tip hareketlere müsamaha etmeyin diye uyardığım pozisyonlardı. İkinci Trabzonspor golünde yardımcı ofsayt değerlendirmesini çok iyi kullandığı için tebrik ederim. Trio olarak iyi bir yönetim gösterdiler.

 

Antalyaspor-Atiker Konyaspor

Alper Ulusoy

 

6 golün atıldığı karşılaşmadan Jevtovic'e 2. sarıdan kırmızı kart doğru. İki ayağa basma hareketini görmemesine rağmen sezona iyi bir başlangıç yaparak yönetimi geçer not alır.

 

Evkur Yeni Malatya-Fenerbahçe

Fırat Aydınus

 

Golü atanın kazanacağı görüntüsü veren müsabakada ağları Evkur Yeni Malatyaspor havalandırdı. İki sarı kart çıkaran Fırat Aydınus, 'VAR'a gitmeden iyi bir yönetim gösterdi.

 

 

Bursaspor-Kayserispor

Mete Kalkavan

 

Gol sesinin çıkmadığı müsabakada 'VAR'a da gidilmeden iyi bir yönetim gösterdi.

 

BB Erzurumspor-Beşiktaş

Ümit Öztürk

 

Penaltı kararında kaleci Hakan'ın kart görmemesi doğruydu ancak Negredo golü atmasa kalecinin hareketi penaltı olacaktı. Ceza alanında Vida'nın ayağına basılan pozisyonu görmedi. Bunun dışında genelde hatasızdı.

 

Akhisarspor-Çaykur Rizespor

Serkan Çınar

 

Genelde iyi yönettiği müsabakada görmesi zor pozisyonda 'VAR'daki Bülent Yıldırım'ın ikazıyla Seleznov'un rakibine tükürmesini hakeme bildirdi o da ekrandan gidip görünce kırmızı kartını gösterdi.

 

Aytemiz Alanyaspor MKE Ankaragücü

Ali Şansalan

 

Deplasman takımının galibiyetiyle biten maçın genelinde iyi yönetim gösterip lige iyi bir başlangıç yaptı. Sackey'nin El Kabir'e yaptığı hareketine önce sarı kart gösterdi ancak VAR'daki Mete Kalkavan'ın Sackey'nin rakibine dirsek attığını izletti sarı kart kırmızıya dönüştü. Hatayı Kalkavan düzeltti ve doğruyu buldular.

 

Galatasaray-Göztepe

Ali Palabıyık

 

Bazı faulleri değerlendirmese de çıkardığı kartlar doğruydu. Maçın genelinde iyi bir yönetim gösterdi.

 

Kasımpaşa-Medipol Başakşehir

Halis Özkahya

 

Penaltı kararı çok doğru. Kasımpaşa'nın 2, golünde kaleci Mert, arkası dönük olan Diagne'nin üzerine gitti gol nizami. Taktiksel fauller sarı kartla da cezalandırılmalı.

Yazarın Diğer Yazıları