Şekerim duydun mu, Erdoğan, Gülen'le görüşmüş!

Seçim meydanında Tayyip Erdoğan'ın Fetullah Gülen'le görüşüp görüşmediğinin sorgulandığı ilginç bir ülkeyiz biz..

İktidarımız, bildiğin "Yarabbi şükür" modunda, muhalefetimiz de, artık Marslıların bile bildiği bir gerçeği, "SON DAKİKA" haberi gibi sunuyor..

İlginç bir seçim süreci yaşıyoruz..

Muharrem İnce, orduyu, yargıyı, emniyeti, istihbaratı, ihaleleri, okulları, sınavları, halıyı, kilimi, yatağı, yorganı FETÖ'ye teslim eden, iktidarın başına, Tayyip Erdoğan'a dedi ki;

-FETÖ'yle görüştün..

Ben yukarıda şaka olsun diye "SON DAKİKA" haberi dedim ama haber kanallarının hiç şakası yok, bildiğin öyle verdiler.. Ne dediler;

-Flaş flaş flaş.. Muharrem İnce'den şok iddia; Tayyip Erdoğan, Fetullah Gülen'le görüştü..

Hiç dikkatinizi çekti mi bilmem.. Ama Muharrem İnce'yi günahı kadar sevmeyen kanallar özellikle yaptı bunu..

**

Tekrar edeyim, bu son dakika gelişmesine özne olan isim, orduyu, yargıyı, emniyeti, istihbaratı, ihaleleri, okulları, sınavları, halıyı, kilimi, yatağı, yorganı FETÖ'ye teslim eden, iktidarın başı..

Farkında mısınız, medya ile el birliği yapılıyor ve Türkiye'deki siyaset 1 yıl öncesine, yani masa tenisi siyasetine döndürülmeye çalışılıyor..

**

Ne diyordu Meral Akşener;

-Tayyip Erdoğan rakibini kendi seçer..

Yani?

Yanisi şu, Tayyip Erdoğan, yenebileceği bir rakibi seçer..

İşte yine tabloyu o renge boyamaya çalışıyorlar.. İktidarın elinde bir raket, masanın diğer ucunda belirlenen rakip ve raketi.. Top bir o yanda, bir bu yanda..

Biz de 16 yıldır alıştırıldığımız masa tenisi siyasetinde, işte böyle son dakika haberleri ve bilgileriyle şok üstüne şok oluyoruz..

**

Aslında oluyorduk.. Artık olmadığımız, olmayacağımız belli.. Ama iktidarıyla-muhalefetiyle bir bütün olan "Statüko", 25 Ekim 2017 öncesine dönebilmek için son bir hamle yapıyor..

Nedir o 25 Ekim 2017? İYİ Parti'nin kurulduğu gün, siyasette kartların yeniden karıldığı gün..

**

Dedim ya, dünya alem biliyor Tayyip Erdoğan-Fetullah Gülen ilişkisini.. Üstelik ilişkinin üstüne, operasyonlar, darbe girişimleri eklenmiş.. Türkiye de, Dünya da 5 yıldır bu ilişkiyi ve sonuçlarını konuşuyor.. Ve muhalefetimiz meydanları, bu muhteşem tüyoyla meşgul ediyor..

**

Ben size bir şey söyleyeyim mi? Tayyip Erdoğan-Fetullah Gülen ilişkisi, siyasette sonuç veren bir sorgu konusu olsaydı, 2014 yerel seçimlerinin, 2015'teki iki genel seçimin ve 2016'daki referandumun sorucu farklı olmaz mıydı?

Elbette olurdu..

Türkiye, meydanları saran dedikodu kıvamındaki atışmaları değil, gerçek gündemini arıyor..

Beyler, tenis maçı bitti.. Türkiye şu an bildiğin satranç oynuyor.. Ve şah da bizim, sultan da..

Yani, sahip olduklarımızı korumaktan başka seçeneğimiz yok..

Dedikodu yapmayın demiyorum, hobi olarak yine yapın.. Ama önce gerçek gündemle siyaset yapın..

**

Türkiye hayati bir seçime giderken meydanları, cümle alemin bildiği gerçekler üzerinden birbirinize "Alçaktır-namerttir" diye bağırarak işgal etmeyin..

Türkiye'nin ekonomisi, Türkiye'nin sosyal gerçekleri, Türkiye'nin diplomatik gerçekleri, Türkiye'nin geçim derdi, Türkiye'nin ahlaki erozyonu, Türkiye'nin umutsuz gençliği gibi devasa sorunlarımız varken, cümle cihanın bildiği bir gerçek üzerinden reyting hesaplarını bırakın..

"Tayyip Erdoğan Fetullah Gülen'le görüşmüş.." Bunu bilmeyen mi var.. Bunun üzerinden incir çekirdeğini doldurmayacak polemikler üretip, işi tekrar masa tenisine çevirmeyin..

Farkında mısınız, 8 aydır siyaset nefes aldı.. O soluk borusuna yeniden çökmeyin..

**

Muhalefet çıktı "Görüştü" dedi, muhatabı çıktı "Görüştüm" dedi.. Normal şartlarda mevzu bitti.. Ama nasıl oluyorsa biz de sakız gibi uzadıkça uzuyor.. Evet işin reytingi var ama Azerbaycanlı kardeşlerimizin ifadesiyle "Bu işin bize heyrı ne?"

**

12 yıl boyunca koyun koyuna yol yürüdükleri bilinirken, gizli kapaklı bir muhabbeti ifşa ediyormuş gibi çırpınmanın anlamı yok..

Ne dedi muhatabı;

-İki üç defa görüştüm..

Sen dert ediyorsun ama onun için çok da anlamı yok.. Onun için dediğim bir zihniyet..

Çocuklarımıza tacizi, "Bir kereden bir şey olmaz" diye karşılayan bir zihniyetin, iki ya da üç görüşmeden mahcup olacağını umuyorsan, aldanıyorsun..

Ve bil ki, 16 yıldır işe yaramamış yöntemi yeniden sahneye sürerek, benim, senin, bizim geleceğimizle oynuyorsun..

Yapma..

Yazarın Diğer Yazıları