İYİ Parti Suriyeli sığınmacılar konusunda ne diyor?

Türk Milletinin çok büyük bir bölümü, sağduyusuyla, bütün medya kaynaklarından yanıltıcı bilgi aktarılmasına rağmen Suriyeli sığınmacıların oluşturduğu tehdidin büyüklüğünü hissetmişlerdir. Bilgi Üniversitesi tarafından yapılan "Kutuplaşan Türkiye" adlı araştırmada seçmenlerin %84-85'inin Suriyelilerin ülkelerine dönmesini istediğini görüyoruz. Bu oran, İYİ Parti seçmeninde %97, MHP seçmeninde %95, CHP seçmeninde %94 ve AKP seçmeninde %84 civarındadır. Türk Milletinin üzerinde uzlaştığı tek şey, Suriyelilerin Türkiye'den gitmesidir. Başka hiçbir konu üzerinde bu kadar büyük bir uzlaşma yoktur. İYİ Parti, Suriyeli sığınmacılar vatanlarına dönsün derken, bu aslında Türk Milletinin talebidir. 

Gaziantep Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada Suriyeli sığınmacıların %63'ünün Suriye'ye, %13'ünün ise Türkiye ve Suriye'den başka bir ülkeye gitmek istediğini gösteriyor. Özetle, Türk Milletine, AKP, ABD, AB ve Sorosçu vakıflar tarafından bir yalan söyleniyor.

Akşener oyunu engelliyor

İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener, 2011'den bu yana ilk kez ortaya Suriyelilerin vatanlarına dönmeleri konusunda kesin bir hedef koymuş politikacı olmuştur. Sayın Akşener, 1 sene içinde Suriyeli sığınmacıların büyük bir bölümüyle Halep'te iftar sofrasında buluşmayı vaat etmiştir. Akşener, emperyalizmin Türk Milletine ve Suriye'nin geleceğine kurduğu tuzağı bozuyor. Suriye'nin kuzeyine. Araplardan boşalan yere Kürdistan kurulması oyununu engelliyor.  

İYİ Parti için, içinden geçtiğimiz süreçte bir numaralı mesele, Türkiye'nin demografik dengelerini ortadan kaldıran ve millî devleti tahrip edecek olan, devletin Türk kimliğini ortadan kaldıracak olan bu kavimler göçü, bu demografik istila karşısında başı sonu belli, açık bir politik hedef ortaya koymanın ötesinde bu politik hedefin amansız takipçisi olmaktır.

Biz İYİ Parti olarak Suriyeli kadınların Türkiye'de fuhşa sürüklenmek zorunda kalmadan ülkelerinde onurlu kadınlar olarak yaşamalarını istiyoruz. Biz,  İYİ Parti olarak Suriyeli çocukların kendi ülkelerinde, kendi okullarında geleceğe hazırlanmalarını istiyoruz. Biz İYİ Parti olarak Suriyeli gençlerin geleceğinin mafya veya terör örgütü üyesi olmasını istemiyoruz. Özetle, İYİ Parti olarak Suriyelilerin de biz Türkler gibi vatanlarında yaşama hakkına sahip olmaları gerektiğini düşünüyoruz.

Bu konuda İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Akşener, Erdoğan'a alınması gereken önlemleri şu şekilde ifade etmiştir:

1- Suriyeli mültecilere Türk vatandaşlığı verilmeyeceğini açıklayın. Kaç sene kalırlarsa kalsınlar, Türk vatandaşı olamayacaklarını kesin bir dille açıklayın. Bu, bir bölümünün geri dönmesini sağlayacağı gibi, vatandaşlık hayaliyle sınırımıza dayanan yeni göçlerin de, önünü kesecektir.

2- Bu insanların Suriye'ye dönmesi konusunda Esad'la anlaşın. Her ay, en az 100 bin mültecinin geri dönüşü için, Şam'dan taahhüt alın. Türkiye'nin gücünü masaya koyun. Türk Devleti iradesini ortaya koyduğunda, teröristbaşı Öcalan'ı sınır dışı etmeleri, 2 gün sürmemişti. O devlet iradesini, bu kez vatandaşlarını geri almaları için kullanın. İster tatlı dille isteyin. İster su kozunu kullanın. İster askerî çözümleri masaya koyun. Hiçbir şey, şehirlerinde nüfus çoğunluğunu yitirmiş bir Türkiye'den daha tehlikeli değildir.

3- Bu sorun sıfırlanana kadar, sığınmacıların açtığı dükkânlarda kaçak ürünlerin satışına engel olun. En azından yerli ürünler satmalarını sağlayın.

4- Göçmenler için, geçici vergi mükellefiyet kanunu çıkarın. Çalışanlardan sigorta katkı payı alın, vergi kesintisi yapın. 

5- Özellikle güney illerimizde, esnafımıza vergi kolaylığı sağlayın. Esnaflığı, mülteciler için değil, Türk vatandaşları için kazançlı hale getirin.

6- Güney sınırlarımızda devriyeleri sıklaştırın. Türkiye sınırlarını yol geçen hanı olmaktan kurtarın. Sınır kapılarında, sınır geçişlerini ücretli hale getirin. Elini kolunu sallayarak, bir Suriye'ye bir Türkiye'ye geçen fırsatçı mülteci akınını kesin.

7- Suriye'den aracını getiren mültecilere, geçici sürücü belgesi şartı getirin. Dışarıdan getirilen araçlar için, bir Türk vatandaşı ne kadar vergi ödüyorsa, o vergiyi Suriyeli mültecilerden de alın. Avrupa böyle yapıyor, Amerika böyle yapıyor. Burası Suriye değil, Türkiye. Bunun farkına varın.

Erdoğan bunları yapacak mı? Yapmayacak. Ancak İYİ Parti tarihî görevini yerine getirerek Türk Milleti önünde Erdoğan'ı göreve çağırıyor. Ve İYİ Parti'nin iktidarında Türk Milletine Suriyeli sığınmacılar kullanılarak kurulmak istenen komplo tarihe gömülecektir. Tarihin bu döneminde Suriyeli sığınmacılar konusunun ülkemiz için oluşturduğu büyük tehdidi görmeyen, buna aktif tepki göstermeyenler asla "ben Türk milliyetçisiyim" dememelidir. 

Yazarın Diğer Yazıları