Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Ertuğrul KALAFAT

Ertuğrul KALAFAT

Siyasetçide vicdan yoksa

Mertlik ve asalet insanın yüreğinde olmaz. Yüzüne bakınca ne mülayim ne efendi adam dersiniz ve onu belediye başkanı, milletvekili yaparsınız. Ama en zor ve çetin zamanında kör kuruşa satıverir sizi.

Hem de vicdanını bir kenara koyarak haksız yere suçlayarak uzaklaşır sizden.

Dedim ya bilemezsiniz kalleşlikle yiğitliğin, mertlikle adiliğin bu kadar harmanlandığı bir dönemde kim cevahir kim sadakatli göremezsiniz.

Sayın Meral Akşener'in dediği gibi hayatında bir tane PKK'lıya taş atmamış adamlar geçmişte teröre karşı en çetin mücadeleyi vermiş milliyetçiliği ile gönüllerde taht kurmuş Sayın Meral Akşener'i HDP ile ittifak yapmakla suçlayıverir.

Katran karası vicdanlar üç kuruşluk menfaat için ters takla atar siyaset arasında. Zalimi mazlum, garibi gurebayı hain yaparlar. Kişisel hesaplar ve nefisler alabildiğine nankörleşir.

Hacı Bektaş Veli der ki "Eline beline diline sahip çıkacaksın". On santim sakal bırakarak bize hakkı ve hukuku öğretmeye kalkacak olursan sınıfta kalırsın Sayın Tamer Akkal..

HDP ile Sayın Meral Akşener hangi platformda bugüne kadar bir araya gelip sohbet etmiş, müzakere yapmış, yüreğin yetiyorsa haydi cevapla bakalım.

Oslo'da PKK ile masaya oturan Sayın Meral Akşener miydi?

Ha burada PKK'lıları dağdan indirip davul zurnalarla karşılayan Sayın Meral Akşener miydi?

İmralı'ya sabah akşam kim tavaf etti, askerî operasyon yapma yasağını kim koydu? Açılım denen garabete kim imza attı?

Hangi terör örgütü ile bugüne kadar yan yana gördünüz de Sayın Meral Akşener'e haksız yere ithamlarda bulundunuz. Sayın Akşener sizi vekil yapmış siz hâlâ İYİ Parti'yi terör uzantısı bir parti ile yan yana getiriyorsunuz. Haydi kuldan utanmanız yok Allah'tan da mı korkunuz yok..

Feto ile yıllarca el ele verip devletin bütün kurumlarının ele geçirilmesine müsaade eden ve "Ne istediniz de vermedim" diyenler kimdi?

HDP li Ahmet Türk'ü yaşlı ve hasta olduğu gerekçesiyle hapishaneden çıkartan ve yeniden siyaset yapmasına müsaade edenler kimdir Siz hangi dağın kavalını çalıyorsunuz Sayın Akkal...

Ülkenin sistemi değiştirilmiş tek adam rejimi bürokrasiyi yargıyı yürütmeyi hallaç pamuğu gibi dağıtmış, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi uygulamasıyla Türk siyaset tarihinin en büyük sıkıntısını yaşamış ve siz hâlâ Sayın Meral Akşener'i suçlayacaksınız öyle mi?..

Demek ki İYİ Parti'nin planını, programını hiç anlayamamış Sayın Akşener'i hiç yakından takip etmemişsiniz.

HDP devlet için bir tehdit oluşturuyorsa, devletin bütün gücü ve otoritesi elinizdedir. Kapatacaksınız. Kapatmıyor, bu parti üzerinden siyasi rant sağlıyorsanız, üzerinizde kul hakkı doğar ki vebal sizi ondurmaz perişan eder.

İttifakta uzlaşma esastır. Herkes siyasi partide önceliklerini masaya yatırır her iki siyasi partinin de itiraz etmeyeceği insanlar vitrine konulur. Öylesine bir pazarlık da herkesi memnun etmek de zordur.

Mesela Ahmet Necdet Sezer, CHP ve MHP koalisyonunda Cumhurbaşkanlığı'na ortak aday gösterildiğinde bazı milliyetçiler itiraz etmiş hatta Sadi Somuncuoğlu aday olduğunu açıklamasına rağmen partisi tarafından engellenmiş darp edilmişti.

Bu ülkenin kaderi elli sene daha AKP'nin keyfiyetine mahkûm edildiği takdirde başımıza gelebilecek felaketlere de şimdiden hazır olmanız gerekir.

***

Sizleri Ozan Garip Yadigar ın bir şiiri ile baş başa bırakıyorum

 

Bir gün bir vekile bir soru sordum

Dedi ki ben bilmem baştaki bilir

Makarnayla kömür bu nasıl yardım

Dedi ki ben bilmem baştaki bilir

Özlemin çekeriz hakça düzenin

Olmadığı ezilenin ezenin

Yeri Silivri mi doğru yazanın

Dedi ki ben bilmem baştaki bilir

Dedim ki kimdir o başların başı

Omu verir size ekmeği aşı

Niçin öldürüyor gardaş gardaşı

Dedi ki ben bilmem baştaki bilir

Biat nedir dedim boynunu eğdi

Ellerim usulca omzuna değdi

Kula kul olmanın sebebi neydi

Dedi ki ben bilmem baştaki bilir

Ak vekile yüze kadar say dedim

Yerde midir gökte midir ay dedim

Kaç paradır yüz gramlık çay dedim

Dedi ki ben bilmem baştaki bilir

Dedim ki beş vakit dedi ki namaz

Dedim ki hoş vakit dedi ki vaaz

Dedim ki bu yurdum olmuştur enkaz 

Dedi ki ben bilmem baştaki bilir

Bu toplumun başındaki kör cahil

Cehalet fışkırır ağzındaki dil

Hangi ilden seçildin sen bay vekil

Dedi ki ben bilmem baştaki bilir

YADİGAR'IM kimdir halkı kandıran

Kananları bal suyuna bandıran

Gözyaşıyla değirmenin döndüren

Dedi ki ben bilmem baştaki bilir

 

Yazarın Diğer Yazıları