Arda'dan Ağaoğlu'na Trabzonspor gerçekleri

Süper Lig'in ikinci yarısına Başakşehir mağlubiyeti ile başlamanın dezavantajına rağmen Trabzonspor'da sakatlıklarla aksamalara yol açsa da, "her şerde bir hayır vardır" hesabına gelecek adına avantajlar da sağlıyor.

İşte Uğurcan'ın sakatlığında Ümraniye karşısında kalenin emanet edildiği 18 yaşındaki Arda'nın performansı, Trabzonspor'un 10 yıllık kaleci ihtiyacını, milyonluk Euro'lara gerek duymadan çözmüştür. Ardındaki Muzaffer'in de, "Benim eksiğim yok, fazlam çok" diyerek sırada olduğunu da belirtelim.

O ki, kaleci Arda'dan başladık forvetin en ucuna isimler üzerinden kısa bir değerlendirme yapmakta fayda var. Ama iki satır Olcay'dan söz eyledikten sonra...

Onur ve Burak ile para pullu sıkıntılar döneminde pek sesi çıkmasa da Olcay'ın, bugün Trabzonspor'da alacağı paraları başka yerden temin edebilmesi asla mümkün değildir. Ancak ara transferde gönderilemeyen, ya da gitmeyen Olcay ile teknik direktör Karaman arasında kişisel bir husumet varmış gibi görüntü veren bugünkü tablonun da kimseye bir faydası olmadığı gerçektir. Bir gerçek de, sakatlıkların had safhaya ulaştığı kadro yapısı içinde Olcay, ilk 11'de hatırı sayılır ölçüde ihtiyaç duyulan bir futbolcudur. Sanki, "bir takım anlaşmazlıklar bir süre askıya alınmalıdır" denmesi gerekiyor gibi geliyor bana.

Uğurcan, Arda, Hüseyin, 2 Abdulkadir ve Kaptan Yusuf derken, sıradaki gençlerin de gençlerin umutlarının yeşerdiği bir kadro yapısı içinde Trabzonspor, önündeki 10 yılın içinde en az 3-4 şampiyonluğu garanti eder diye düşünüyorum. Bir de bunlara ağabeylik yapacak Sosa, Önazi gibi az sayıda yıldızların varlığını da "tecrübe-gençlik birleşimi" diyerek eklediniz mi, gelecek de nelerin elde edilebileceği az çok bellidir.

Bu da Trabzonspor'da futbolcu kadro yapılanmasında suyun mecrasında güzel güzel akmaya başlaması demektir. Ünal Karaman'ın teknik, Ahmet Ağaoğlu'nun idari yönetiminde de istikrarın sağlanması gelecekteki başarının ayak sesleridir.

Karaman ile en az 5 yıllık bir kontrata imza atılması çok doğru ve çok zorda olmayan bir tercihtir. Geriye başka ne kaldı? Ahmet Ağaoğlu yönetiminin kulübün ekonomik tablosuna geçmişte sokulan pislikleri temizleyip, ardındaki temiz sayfaya doğru rakamların işlenmesi.

"Bir pisliği temizliyoruz, ardından bir diğeri geliyor" diyerek Trabzonspor'un nasıl bir çıkmaza sokulduğunu ifade etse de, tüm camia gücü yettiğince katkıda bulunarak Ahmet Ağaoğlu'na güç vermeyi birinci vazife telakki etmelidir. Hem de hiçbir hesap kitap yapmadan. Çünkü, Trabzonspor'daki tek hesap kitap, sadece Bordo-Mavili camianın temizlenip toparlanması ve de bununla gelecekte elde edilecek şampiyonlukların sıralanması için olmalıdır.

Yazarın Diğer Yazıları