Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

31 Mart kimin bekası?

Cumhurbaşkanı Erdoğan;

"31 Mart Türkiye'nin 100. yılına nasıl gireceğinin oylanacağı bir beka seçimidir..." diyor. Benzer cümleleri Sayın Devlet Bahçeli de kullanıyor.

"Kimin ya da kimlerin bekası?" diye düşünüyorum...

55 milyonun yoksulluk içinde yaşadığı,

4 gençten birinin işsiz olduğu ve geleceğe dair umutlarını yitirdiği bir ülke oldu Türkiye...

Gençlerin bekası ne olacak? Millet bahçesinde çay içmek iyi de, bu gençler sevecek, evlenecek... Nasıl düğün yapacak, nasıl yuva kuracak? İşsiz gencin bekası ile ilgili gerçekçi bir proje konuşuluyor mu?

Anne, baba, 2 çocuk... Çekirdek aileden sorumlu kim ise; yoksulluk sınırında yaşayabilmek için ayda yaklaşık 7 bin TL para kazanmak zorunda!

Ailelerin bekası ne olacak?

Toprağını ekemeyen, ürününü satamayan çiftçinin, borca batmış esnafın, memurun... Yaşlılığında bile rahat yüzü görmeyen emeklinin bekası ne olacak?

CHP'li Özgür Özel yanıt vermiş; "Kıbrıs çıkarmasını yapan Ecevit ya da ulusal savaş kahramanımız İsmet İnönü bile iktidarı devrederken 'beka sorunu yaşarsınız' demedi..."

Asıl beka sorunu; yerel seçimleri genel seçim havasına sokup, seçmeni sürekli korkutarak, ötekileştirerek, ayrıştırarak seçim kampanyası yapmaktır.

Seçmenin oy tercihinden; "terörist" "bölücü" "hain" yaftası çıkarmaktır...

***

Şunu söylüyorlar; AKP-MHP gider ve diğer partiler gelirse Türkiye beka sorunu yaşar!

Ne yani,

* Memleketi İYİ Parti ya da CHP yönetirse; açılım mı yapacak ki beka sorunu yaşansın?

* Memleketi İYİ Parti ya da CHP yönetirse; Türk ordusuna kumpas kuranlara destek mi olacak ki beka sorunu olsun?

* Memleketi İYİ Parti ya da CHP yönetirse; anti emperyalistleri zindanlara mı atacak ki, beka sorunu yaşanacak?

* Memleketi İYİ Parti ya da CHP yönetirse; Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına sokacak, 4 milyon Suriyeli ile kentlerimizi, yanlış dış politika ile milyarlarca dolarımızı heba mı edecek de, beka sorunu yaşanacak?

* Memleketi İYİ Parti ya da CHP yönetirse; bereketli Anadolu topraklarını kurutacak, üretimi çölleştirecek, samanı - buğdayı dışardan aldıracak, ucuz patatesi kuyruktan bulduracak da mı beka sorunu yaşanacak?

* Memleketi İYİ Parti ya da CHP yönetirse; devletin kılcal damarlarına kadar sızan FETÖ'cüleri tüm uyarılara rağmen destekleyecek, onların TSK-Yargı-Medya içinde önlerini açacak, Türkiye'yi yüzlerce insanımızın şehit olduğu 15 Temmuz darbe girişimine getirecekler diye mi beka sorunu yaşanacak?

Listeyi uzatmak mümkün... Türkiye beka sorununu bu iktidar döneminde yaşadı ve büyük memleket meselelerinde muhalefet partileri de iktidar ile işbirliği yaptı.

Siz neyin, kimin bekasından söz ediyorsunuz?

***

Serdar Turgut'un da beka sorunu var...

ABD, FETÖ ve iktidardaki ortakları ile memlekette operasyonlar çekerken susanlar, yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul'un kaybedilme ihtimali ortaya çıkınca birden anti emperyalist oluverdiler!

Siyasettekileri biliyorsunuz... ama beka sorunu yaşayan başkaları da var... Bakın, bir örnek ile size aktarayım;

"Tipik bir AKP seçmeni değilim ama Atatürkçüler de Erdoğan'a oy vermelidir" diyerek iktidara güzellemeler yapan Habertürk yazarı Serdar Turgut diyor ki;

"Türkiye'ye yönelik ulusal güvenlik tehditlerini takip etmekten yorgun düşmüş (!) bir Amerikan politikası uzmanı (!) yazar olarak benim bu seçimde desteğim kesin Ak Parti'den ve Başkan Erdoğan'dan yanadır... Bu gerçekten de Türkiye'nin bir beka sorunudur."

Şimdi anladık mı kimlerin beka sorunu var diye?!

 

 

Yazarın Diğer Yazıları