Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Ertuğrul KALAFAT

Ertuğrul KALAFAT

Zillet

Bazı siyasetçilerin parti program ve tüzüklerinde yazılı hükümlerin dışına çıkarak söz ve tavır sergilediğini ibretle seyrediyoruz maalesef..

20 yıllık siyasi yaşantılarında bir dediği bir dediğini tutmayanların, yalan dolan ve iftirayı kendisine sermaye ederek daha yeni kurulmuş İYİ Parti hakkında zillet ve terör yardakçısı diyecek kadar bedbahtça açıklamalarına şahit oluyoruz.

Sarayın ne kadar müdavimi varsa zahmet edip İYİ Parti'nin parti programını şöyle bir okusun bakalım. Parti programının ve tüzüğünün neresinde zilletliğe malzeme olacak bir hüküm ve madde vardır.

Ey Sayın Devlet Bahçeli;

Bu dünyanın bir de öbür tarafı var. HDP'li Ahmet Türk'ü cezaevinden kurtarırken gösterdiğiniz anlayış ve hoş görüyü MHP'nin içinden kopup gelen İYİ Partili milliyetçi arkadaşlarınıza karşı göstermekten neden imtina ediyorsunuz acaba?

Zillet diyorsunuz...

Asıl zillet, "AKP'yi Haliç'te deterjanlarla yıkasak yine temizlenmez, yolsuzlukların hesabını verin" dediğiniz halde tepeden aşağı pisliğe bulaştığını söylediğiniz AKP ile iş birliği yapmaktır.

Asıl zillet, "Hırsız benim hırsızım, onu kimseye yedirmem. Ben dört bakan arkadaşımı Yüce Divan'a gönderecek kadar aptal mıyım?" diyen Burhan Kuzu'nun Türk siyasetine kara bir leke olarak düşen sözleridir..

Asıl zillet, Diyanet İşleri Başkanı'nı bir siyasi partinin emir eri gibi görüp camileri ve mescitleri Emevi zihniyeti ile yönetmek, insanlarımızı mezhep ekseninde kutuplaştırıp yüce İslam dinini tarikatların ve cemaatlerin yörüngesine sokmaktır..

Asıl zillet, "Analar ağlamayacak gözyaşları dinecek" diyerek Kandil'deki teröristleri Habur'da davul ve zurnalar ile karşılamak, çadır mahkemeleri kurmak, Oslo'da PKK ile masaya oturmak ve eşkıyabaşının bulunduğu İmralı'yı saat başı tavaf etmektir.

Asıl zillet, askerlerimizin operasyon yapma hakkını elinden alarak, PKK yandaşlarının bayrağımızı yırtıp yakacak kadar küstahça davranmasına zemin hazırlamaktır. Doğu ve Güneydoğu'da Türkçe köy isimlerini Kürtçe ile değiştirmek, Barzani ve Salih Müslim'in altına kırmızı halılar sererek devletin haysiyeti ve şerefini iki paralık etmektir.

Ey Bahçeli Bey; bütün bunları görmezden gelip "Zamanı gelince onların da hesabını soracağım" diyerek kendi kendinizi teselli etmekten öteye geçmeyen söz ve tavırlardan vazgeçmelisiniz artık..

AKP ile bu kadar sarmaş dolaş bir haldeyken bu orta oyunundan vazgeçmeyeceğiniz açıkça ortadadır. Bu gelgitler ve manevralar Bozkurt töresinde yoktur. Bozkurt, milleti de, zilleti de illeti de iyi bilir.

Asıl zillet, 600 delege imzasıne rağmen partisinde kongre yaptırmamak, milliyetçi ve ülkücülerin arasındaki kardeşlik hukukunu yerle bir etmektir. Dün bir simidi beş arkadaşı ile paylaşan, dava arkadaşlarını birbirine hasım hale getirmektir.

Asıl zillet, haksızlıklar hukuksuzluklar ve adaletsizlikler karşısında susmak ve koltukta daha fazla oturabilmek için beka ipine sarılmaktır.

Asıl zillet, vatana ihanet suçuyla yargılanması gereken insanları koruyup muhafaza etmektir..

O ses der ki; - Ey Oğul Yazıklar olsun sana!

Mezarımı kirleten şu mahluka baksana!

Baktım; düşmüş hainler gafillerin peşine,

Dedim Bozkurt yurdumda çakalların işi ne?..

 

Yazarın Diğer Yazıları