Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Patates-soğan-Mansur Yavaş...

Cumhuriyet tarihinin en kirli seçim süreçlerinden birini yaşıyoruz.

Besleme medya ve hazımsız siyasetçi iş birliği, kirliliğin nedeni...

Ezan provokasyonu, parti liderlerine yönelik açık tehditler, terörle ve teröristlerle muhalefeti birlikte gösterme çabaları...

Siyaset emrediyor, yalan ve iftiralar yandaş medyada sel olup akıyor...

*

Aniden düğmeye basılmış gibi tüm Saray medyası tek bir konuya odaklandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş meğer "evrakta sahtecilik" yapmış!

TV'lerde saksı gibi dizilip saatlerce bu meseleyi kaynattılar... Alt yazılarla, manşetlerle bir karalama kampanyası başlattılar.

Dün Mansur Yavaş çıktı ve dedi ki;

"İddiaları ortaya atan şahıs yüzde 80 şizofreni raporuna sahip bir kişi. Evrakta sahtecilikten hapis cezası almış ve çocuk istismarından halen yargılanıyor... Bir suçun mağdurunu suçlu gibi ilan etmek hangi çirkef zihniyetin ürünüdür..."

Daha konuşmaya gerek var mı?! Bir yalan üzerine bin ton laf ürettiler, saatlerce yayın yaptılar, miting meydanlarında halka anlattılar...

Hatırlayın;

Kumpas davaları sırasında Genelkurmay Başkanı içeri atılmıştı. Hakkında gizli tanıklık yapan kişinin PKK elebaşısı olduğu ortaya çıktı!

Teröristi tanık olarak dinleyip Genelkurmay Başkanı'nı yargıladılar bu ülkede...

O hesap yani...

*

Mansur Yavaş anketlerde açık ara önde gidiyordu... Ve aniden nur topu gibi bir iddianameyi kucağında buldu...

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, dünya siyaset tarihinde görülmemiş bir şekilde hapse atılmakla tehdit edildi.

"Kabataş yalanı" gibi Türkiye'ye mal olmuş iğrenç bir iftiranın taraftarları şimdi de çıkıp "Ezanı yuhaladılar" yalanı üzerinden oy devşirmeye çalışıyorlar.

Her gün yeni bir gündem... Her gün yeni bir saldırı ve gerginlik...

Ne için?

Patates-soğan için... Yani Türkiye'nin gerçek yakıcı gündemi konuşulmasın diye tüm bu kutuplaşma, gürültü-patırtı...

Sabaha yine FOX TV'nin izlenme rekorları kıran sabah haber kuşağı Çalar Saat ile başladık... Değerli meslektaşım İsmail Küçükkaya Muğla'daydı...

Küçükkaya'nın başlığı "Patates-Soğan"dı... Üretimdeki çölleşmeye dikkat çekiyordu. Daha iki gün önce Aydın'da Özlem Çerçioğlu "kıtlık tehlikesi var" demişti yayında... Duyunca kan donduran bir ifade ancak gerçeğin aynası. Türkiye patates bulabilmek için neredeyse tüm dünyaya yalvarır hale gelecek.

Muğla'da 4 adaydan ikisi mazeret bildirip katılmadılar yayına. Bağımsız aday Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi ile halen Büyükşehir Belediye Başkanı olan Dr. Osman Gürün projelerini ve kenti anlattılar.

Tarım kenti Muğla'da kooperatifler eli ile kırsalda kalkınmanın nasıl başlatıldığı anlatıldı yayında. Üretimin önemine dikkat çekildi.

Değerli dostumuz Küçükkaya ile sohbet ettik program sonrasında... Belediye başkanlarına ve siyasi liderlere yönelik karalama kampanyalarının patates-soğan gündemini gölgelemediği noktasında uzlaştık.

*

Mansur Yavaş'ın adaylığı düşecek mi?

Suç dosyası kabarık çıktı!

Mansur zorda!

*

Benzer manşetler internette ardı sıra patlarken Çalar Saat'in sosyal medyasında patates-soğan üzerine binlerce mesaj atılmıştı bile...

Ne beka sorunu, ne son dakika iddianameleri... Seçmen örtünün altındaki gerçeği görüyor...

Yazarın Diğer Yazıları