Trabzonspor'un ligdeki yeri

Trabzonspor'da bu sezon her şey ben diyeyim "yolunda" siz söyleyin "olması gerektiği gibi" gidiyor.

Ahmet Ağaoğlu ekibinin idari ve ekonomik, Ünal Karaman'ın teknik, taraftarının ise dağınık bir şekilde devir alarak başladığı 2018-19 sezonunun geride kalan 26 haftası sonunda Trabzonspor sıralamada 4'üncü sırada yer alıyor ise bana göre bu "tam bir başarıdır."

Denilebilir ki, "tam başarı şampiyonluktur."

Doğrudur ancak, yukarıdaki tepeden tırnağa kadar olumsuzluklarla dolu bir tablo ile sezona başlayan Trabzonspor'un bırakın şampiyonluk potasını, bugün yer aldığı 4'üncü sırada bulunması bile çok büyük bir başarıdır.

Hem de sezonun tamamlanmasına 8 hafta kala yerini oldukça sağlamlaştırarak.

Sağlamlaştırmadan kastımız 58 puanlı lider Başakşehir ile 52 puanlı takipçisi Galatasaray'ı yakalama şansı çok az olmasına karşın, hemen üzerinde ve 3'üncü sırada yer alan 43 puanlı Beşiktaş'ı yakalama ihtimali var. Ama Avrupa kupalarında yer almak demek olan 4'üncü sıradan bir aşağıya düşme ihtimali de yok mu? Var! Ancak 5'inci sırada yer alan 37 puanlı Malatya'ya yerini pek kaptırmaz gibi gözüküyor.

Ligdeki bu tablo içinde Musa Eroğlu'nun söylediği "Aşağıdan yukarıdan yolun sonu görünüyor" türküsünü hatırlatan bir sağlam bir yere sahip gibi görünen Trabzonspor için bu tablo gelecek sezonun ön hazırlığını yapma noktasında da büyük avantaj getiriyor. Öncelikle ve özellikle Ünal Karaman'ın, Ahmet Ağaoğlu'na ekonomik anlamda da büyük bir destek vermesi demek olan kendi içinden çıkardığı, pahalı olmayan genç yetenekler gelecek sezon çok daha iyi performans sergileyeceklerdir. Uğurcan, Arda, Hüseyin, Yusuf, 2 Abdulkadir'e katılmak için kadroda bekleyen diğerlerine, transferlerle katılacak yeni Türk futbolcuları sadece Trabzonspor'u kendine getirmeyecek, Türkiye'deki yabancı hegemonyasının da ortadan kaldırılmasına örnek olarak katkı sağlayacaktır.

Onun içindir, "Trabzonspor'un ligde bulunduğu 4'üncülük her bakımdan en kazançlı sıralamadır" diyorum.

Şampiyonluk için yırtınma ihtimalinin ortadan kalktığı, küme düşme endişesinin yaşanmadığı, Avrupa Kupası kapısının büyük oranda aralandığı bir konumda yer alan Trabzonspor, günü kurtarmakla kalmamış, gelecek için derli-toplu, hesaplı-kitaplı uygulamalar yapabilme şansı ve imkânını da yakalamıştır.

Gerisi kulüp yönetimine, teknik heyete ve onlara kayıtsız şartsız biat etmesi gereken taraftara kalmıştır.

 

Yazarın Diğer Yazıları