Siyaset kibir kaldırmaz

Gece Görüşü'nde aynı yüzler vardı. Tek fazlalık, daha doğrusu ilave Orhan Karataş'tı. İdeolojik anlamda değil ama aynı söylemlerinden sıkıldım. Emir büyük yerden olunca zaman zaman, neden çağrıldığı gayet iyi anlaşılmakta.

Gerçek Türk milliyetçisi Prof. Dr. Kürşad Zorlu'yu Doğuş Grubu keşfetti. Balgat'takiler farkında değil.

Zorlu'daki pürüzsüz ülkücülüğü yıllar önce fark etmiştim. Kendini bu uğurda yetiştirişini hayranlıkla izledim. Hele ileri görüşlü tespitlerini anlamamak mümkün değil.

Çiçeği burnunda profesörümüzün 31 Mart için MHP tahminlerinin aynen tuttuğunu hatırlatmak istiyorum. Ne demişti; "Bu seçimden kazançlı çıkacaklar. Kurulan ittifak sayesinde belediye başkanlıklarının sayısını artıracaklar."

Bana saldıranlara

Bu sözleri dinleyen bazı dostlarım "Savunduğun adama bak. Sallıyor" dediler. Kürşat'ın dedikleri aynen çıktı. Sözünü ettiği parti bu parti değil ama önemli olan ileriyi görme yeteneği. Kaldı ki hangi siyasi partiye oy verirseniz verin hedefinizi buna göre çizmelisiniz. Eğer Türk-İslam sentezine samimiyetle inanıyorsanız mutlaka bir yere ulaşırsınız.

Sadede gelirsek, bekliyorum hangi siyasi oluşum Kürşad Zorlu'ya imkân verecek. Balgat'tan ümidim yok. Oradaki İkinci Adam geçmişte olduğu gibi şimdiden rakip görüyordur. Yolunu kesmeye devam edecektir. Kürşad Zorlu'ya yürüdüğü yolda başarılar diliyorum...

***

Seçmeler

Ekran tartışmalarından çerçevelenecek laflar çıktığını da söylemeliyim. CNNTÜRK'ün üç saatlik programında ağzı çok az laf eden Murat Çelik müthiş bir çıkış yaptı; "Ak Parti kibirden kaybetti."

Bunu duyan "yandaşlar" derhâl müdahale ettiler; "Kaybetti mi?" Benim cevabım "bal gibi kaybetti" olacak. Haydi biraz daha iyimser olacak olursak; kazanamadı.

Bunun nedenlerinin başında Çelik'in işaret ettiği gibi kibir gelmekte. İstanbul'daki sayım tekrarlarını dile getiren Ali İhsan Yavuz'u gösterebilirim. Ak Parti genel başkan yardımcısının yüz ifadeleri pek çok insanı itmekte. Haksızlık da yapmak istemiyorum. Ancak, son demeçleri  fazla kibirli.

Atı alan

Erdoğan'ın "kibirli davranmayın" uyarısını anlaşılan sadece Yavuz duymamış. A. İhsan Yavuz'dan kalma bir de hatırlatma yapmak istiyorum. Hani geçen seçim "Atı alan Üsküdar'ı geçti" sözünü müstehzi bir edayla o kullanmıştı. Bakalım, bu kez de tekrarlayabilecek mi?

Doğruya doğru

Abdülkadir Selvi, şaşırtmaya başladı. Bu bölümün finalini onun tespitleriyle kapatacağım:

* Bu sonuçlar Ak Parti'de köklü değişikliklere sebep olacak. * Merkez yöneticiler ve en az 5 bakan görevden alınacak. * Yeni siyasetçi tipi ve siyaset tarzını göreceğiz. * Demokrasi dilinin de düzeltilmesi bekleniyor. * Vatandaş, ekonominin iyi yönetilmesini, Batı ile aranın düzeltilmesini bekliyor.

Selvi'nin söylediklerine imzamı atarım.

Sadece demokrasi ile ilgili bir uyarımı dile getirmek istiyorum. İzmir-Torbalı Belediye Başkanı Ramazan İsmail Uygun'un jet hızıyla görevden alınma çabası ne oluyor? İşte bu kafaları değiştirmek mümkün değil.

***

Mahşerin üç atlısı

Dünyanın en önemli güreş yazarı ve araştırmacısı Ali Gümüş'ü andık. Bu çok önemli görev her zaman olduğu gibi Orhan Ayhan'la programına düştü.

Süresi uzatılmış canlı yayın dahi spor severlere yetmedi. Çünkü stüdyodaki konuklar güreşimizin en değerli üç ismi idi.

1999 yılı Kırkpınar Ağası Ayhan Sezer oradaydı. Bilindiği gibi Sezer tarihimizin en önemli pehlivanlarından Kavasoğlu'nun ikinci nesil torunudur. Ona küçük bir gönderme yapmak istiyorum. Aradan geçen 20 yıla rağmen gençliğini nasıl muhafaza ediyor?

Av. Levent Erdoğan da mahşerin üç atlısından biriydi. Karamürsel Güreş Kulübü'nün başkanını Beşiktaş as başkanlığından beri tanıyanlardanım.

Dokuz kez Kırkpınar Başpehlivanlığını kazanmış Ahmet Taşçı da ekibin içindeydi. O da ayrı bir abide. Devam etse emekliliğini kispetle alacaktı.

Bu takımda gözlerim iki kişiyi daha aradı; Yılmaz Ulusoy ile Tahsin Albayrak. Biri yurt dışında olduğundan, diğeri sağlık sorunlarından katılamadı.

Programın unutulmazları arasında Tekin-Oğuz Aral kardeşlerin hazırladığı Koca Yusuf animasyonu vardı. Bunu ölümsüzleştiren detay seslendirmeyi Eşref Şefik'in yapmasıydı. Belgeselcilik denilince aklıma Orhan Ayhan'dan başkası gelmiyor. Son üç yılda TRT Spor'a kazandırdığı 6 birincilik ödülü bunun ispatı.

GÜNÜN SÖZÜ

Fenelon diyor ki...

İnsanlar ve toplumlar gelecekleriyle ilgilenmezse, üzüntü ve kayıpları yakındır. Geçmişin kaybını, gelecekle karşılamak ise mümkündür.

Yazarın Diğer Yazıları