İSKİ'de kamyonete yüklenen belgelerde ne yazıyordu?..

31 Mart seçimleri bitti ancak kazanan Ekrem İmamoğlu'nun mazbatası halen verilmedi. Yasal süreç olan itiraz süreci halen devam ediyor.

İstanbul'un Silivri ve Maltepe ilçeleri hariç 37 ilçesinde geçersiz oylar sayılıyor. Tüm Türkiye soluksuz bu sonuçlara kilitlenmiş durumda.

Açıklamaları dinleyince sonucun Binali Yıldırım lehine değişmeyeceği kesin. Ancak mantıksız bir şekilde itiraz süreçleri işletilmeye çalışıyor. Çünkü maddi hatalar sonucu değişmesi gereken veriler YSK tarafından değiştirildi. Fark 21.000 civarlarına düştü ardından geçersiz oylar sayılmaya başladı. Yazıyı yazdığım sırada 14 ilçenin sayımı bitmiş ve Binali Yıldırım lehine 1852 oy artı olarak yazılmıştı.

Bu da tüm ilçeler bittiğinde sonuca 3500 civarı etki edileceği farkın kapanmayacağı görülüyor.

Peki, bu geçersiz oyları saydırma ısrarı neden?

Oy kullanma esnasında tasarlanan ama yapılmayan bir şeyler varda ısrar bu nedenle mi?

Yoksa başka bir durum mu var?

Daha önce yazdım tek amaç zaman kazanmak. Bu düşüncemi destekleyecek materyal ararken tarafıma bir ihbar ulaştı. Gelen ihbarda "İSKİ Genel Merkezinden mavi renkte bir kamyona evraklar yükleniyor lütfen duyurun" diyor ve ekinde de bir video bulunuyordu.

Videodaki yeri doğrulattıktan sonra İSKİ Genel Müdürlüğü'nü ilgili tutarak sosyal medya hesabımdan evrakların içeriğini sordum. İSKİ Genel Müdürlüğü yayınladığım video ve sorumu dolaylı olarak doğruladı. Cevap verdi ve aynen şöyle dedi:

"Sosyal Medyada İSKİ'de evraklar taşınıyor şeklinde verilen görüntüler gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu görüntüde Avrupa Terfi Merkezi Müdürlüğü'ne devredilen 'Kaynak Suları ve Göletler Şube Müdürlüğü'ne ait dokümanların ilgili birime intikali gerçekleştirilmiştir."

Yani İSKİ Genel Müdürlüğü, bir kişi suçüstü yakalandığında "göründüğü gibi değil açıklayabilirim" diye tepki vermesi ile aynı durumda kalmış gibi cevap vermiş.

Ben bu iddialarımı bir adım daha ileri götürüyorum.

Seçim sonuçlandıktan sonra sosyal medyadan feryat edenlere halkı kışkırtmaya çalışanlara lütfen dikkatli bakın. Bu kişilerin başında Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül ve Pelikancılar geliyor.

"15 Temmuz sonrası ilk adım. Sandık darbesi. FETÖ ve Kripto PKK'lılar operasyon yaptı. Ekrem İmamoğlu projedir. Seçimler yenilensin" gibi aslı astarı olmayan algı oluşturmaya yönelik yazılar yazıp paylaşımlar yapan kişi İbrahim Karagül'dür.

Neden İstanbul'un CHP ye bırakılmaması için kendini perişan ediyor biliyor musunuz?

Yeni Şafak Gazetesi'nin sahibi Albayraklar. Feryat figan edip halkı kışkırtmaya çalışan algı yaratmaya çalışan seçimlerin iptal edilmesini isteyen Yenişafak Genel Yayın Yönetmeni de İbrahim Karagül Albayrak grubunun çalışanı.

Albayrak kuruluşu ile Recep Tayip Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanı seçilme tarihleri hemen hemen aynıdır.

Albayraklar İstanbul Büyükşehir Belediyesine dev araç kiralama ve servis hizmeti veriyor. Albayraklar sadece Büyükşehir Belediyesi'ne değil AKP'nin idaresindeki İlçe Belediyelerinden de ihaleler almaktadır. Örneğin Beyoğlu çöp toplama ihalesini 1 Ekim 2017-30 Eylül 2019 tarihleri arasında yapmak üzere 51 Milyon TL ile Yeşil Adamlar A.Ş. kazanmıştı. Bu şirket TVNET gibi Albayrak Gruba bağlı bir şirkettir.

Albayrakların İBB'den aldığı ihaleler toplamı miyarlarca TL'dir.

Belgelerde yazanları açıklayayım

Videoda yayınlanan evrakların içeriğine gelince…

Haber kaynağımın aktardığı bilgilere ve belgelere göre taşınan evraklarda, belediyede eşe dosta verilen kiralık araçların kimlere tahsis edildiği, ihalelerin ayrıntıları yer alıyordu. İSKİ Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada bir müdürlükten başka bir müdürlüğe evrak nakli açıklaması bu açıklamalar ile çelişiyor.

Albayrak grubunun sahibi olduğu Yenişafak Genel Yayın yönetmeninin feryadının altında bu gerçekler mi var?

İBB'nin CHP yönetimine geçmesi demek 25 yılda milyar dolarlık cirolara sahip olan birçok şirketin ihaleleri artık rahatça ahbap çavuş ilişkisi ile alamayacağı anlamına geldiğinden midir bu feryatlar hep birlikte göreceğiz.

Size bir soru daha…

Çok yakın bir tarihte İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Müdürlüğü'nden Türkiye'nin yakınen tanıdığı bir vakfa 100 Milyon TL aktarıldı mı?

Ne dersiniz?

Bu feryatların arkasında bazı şirketlerin ve vakıf üyeliği adı altında belediyeden aktarılan paraları maaş diye alanların endişeleri mi yatıyor?

Hepsi tek tek ortaya çıkacak.

 

Yazarın Diğer Yazıları