En büyük Türk Atatürk'ün Türk çocuklarına armağanı

İstanbul'lular olarak bir gün günde dört mevsimi yaşıyoruz. Bu hafta kesin bahar geldi. Baharı müjdeleyen doğa harikası renkler muhteşem.

Doğanın gökkuşağı görüntüsü içimizi açtı. Park, bahçe ve sahil kesimlerinde, çimler biçiliyor. Rengarenk laleler, menekşe, yasemen, defne, kardelen, çiğdem, erguvan, lavanta, papatya, anemonlar çiçeklerinden oluşan çeşitlilik mis gibi kokusuyla çevreyi kaplamış durumda.  

Herkesin dile getirdiği, muhteşem doğa canlılığı, güzelliği insanın ruhuna, gözüne çok iyi geliyor. Günler de uzadı. Doğanın tadını doya doya çıkarırız. Artık rahat rahat spor da yapabiliriz. İş çıkışı bize kalacaktır. Sağlık adına önemli farkındalıklar sohbetlerin içinde uzayıp gidiyor.

Ancak; çim, ağaç polenlerine karşı alerjisi olanlara hatırlatma olsun..

Mevsim geçişlerinde vücudunuz alerjik reaksiyon gösterebilir. Özellikle bu şikâyeti olanlar, bu dönemde sağlık kontrollerinizi aksatmadan yaptırmakta fayda var.

Sağlığımız en büyük zenginliğimizdir, ihmale gelmez.

***

Baharın, özellikle Nisan'ın Türk çocukları için çok özel bir anlamı var: 23 Nisan

Bir grup veli konuşuyor;

-Milyonlarca öğrencinin heyecanı, bizlerin gururu özel bayramımız için evde aylar öncesinden ödevler, görevler başladı.

-Evet, evet bizim evde de 23 Nisan heyecanı var.

-Atamız, Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk çocuklarına armağan edilen özel gün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına az bir süre  kaldı. Bizim çocukların heyecanını da görmen lazım. Saatlerce evde tekrar yapıyorlar. Çok mutlular. Etkinlikleri kalabalık içinde olunca bizimkilerin heyecanı biraz fazla…

-Biz de çocukken çok heyecanlanırdık. Uykularımız kaçardı. Çok özel duygulu anlar. Töreni eşimle izlerken, ağlamazsak  iyidir. Bu günleri de görmeyi Allah nasip etti. Çok şükür.

-Havalar da iyiye gidiyor. Yağmur yağmazsa o gün çocuklarımıza yarayacak doğanın canlılığı güzelliği…

-Öğretmenleri, müdürleri çok güzel hazırlık yaptırmış. Dinlemen lazım akşama arayalım da şiirini telefonda okusun size..

-Okul döneminde öğrenci arkadaşlarıyla ilk bayram coşkusunu yaşayacaklar. Maşallah büyüdüler. Çocuklukta çok güzel anlar.

Umarım bütün çocuklarımız çocukluğunun hakkını vererek büyürler konuşmaları uzayıp gidiyor.

Şimdiden tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'ı kutluyorum. Nice 23 Nisan'lara, ömür boyu mutlu olunuz.

Sağlıkla mutlu pazarlar.

 

Yazarın Diğer Yazıları