Soruyoruz: Yeni Gladyo Kim?

Biz; 12 eylül öncesini yaşayanlar, akranlarımızın pek çoğunu Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı da kullanılan dil ve benzeri gerekçelerle kayıp ettik. Arkadaşlarımız, hayatlarının baharında gençliğini, aşklarını, dünyalık tüm özlemlerini bedenleriyle birlikte toprağa götürdü. Şimdi birileri çıkmış benzer bir dil kullanarak, ülke bütünlüğünü karpuz gibi ortadan ayıracak bir söylem, o söylemin kustuğu öfkeyi, kini, nefreti topluma yeniden aşılıyor.

Haliyle benim gibi geçmişin acısını içinde yaşayanlar soruyor: Yeni Gladyo kim?

Dursun Önkuzu'yu şehit  ettiren Gladyo, Bursa Eğitim Enstitisü öğrencisi Yusuf İmamaoğlu'nu aramızdan alan gladyo, bizi birbirimize kırdırırken kendisi keyif çatan gladyo, yeniden ortaya mı çıktı?

Öyle değilse Kılıçdaroğlu'na linç girişiminde bulunacak kadar insanların aklını kayıp ettiren şey neyin nesidir?

Bu ülkede muhalefet olmayacak mı?

Hem muhalefet olacak ve hem de iktidar sahipleri nasıl uygun görüyorsa öyle mi politika yapacak?

Muhalefeti iktidar mı yönetecek?

Değilse iktidar medyası mı yönetecek?

O da değilse iktidarın bakanları ne istiyorsa muhalefet ona göre mi davranacak?

Ne olacak?

Nasıl olacak?

Biri bize söylesin.

Önüne gelen milliyetçilik raconu kesiyor. Yüzsüzlük almış başını gidiyor.

Arkadaş; siz, daha bir kaç sene evveline kadar bu PKK'lıları davul zurna ile karşılamıyor muydunuz?

Terörist başına Diyarbakır meydanında nevruz bildirisi yazdırıp okutmadınız mı?

Dolmabahçe'de 10 maddelik ortaklık bildirisini milletin gözünün içine baka baka açıklamadınız mı?

Dün bunlara ateş püsküren bir kısım milliyetçiler, şimdilerde Kılıçdaroğlu'na ayar verip racon kesiyor. Akla ziyan söz ve açıklamalarda bulunuyor.

Heyhat!

Dün, CHP ile el ele verip Erdoğan'a karşı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu ortak aday gösterenler, bugün, sanki CHP ile kendisi değil de başkaları ortaklık yapmış gibi davranarak, "bir yere giderken ne kadar oy aldığına bakıp gitseydi" anlamına gelen cümle kuruyor.

Kardeşim, sen CHP ile birlik olunca CHP vatansever oluyor, sen CHP'den ayrılıp AKP ile iş tutunca CHP Kandil yanlısı, ihanetin te kendisi mi oluyor? Biz de bunları hesap edemeyen aptalın teki olmuş oluyoruz öyle mi?

Bu siyaset, kendini yalanlayan, tersyüz eden siyasettir.

Tutarsızdır.

İnandırıcı değildir.

Dolayısı ile salt gerçeğe dönmek durumundayız.

Gerçek şudur: Büyük Orta Doğu Projesiyle 21 ülkenin sınırlarını değiştirmek isteyen ABD-İsrail ikilisi, Suriye'nin Kuzeyinde PKK/PYD devletini kurduktan sonra ya da kurarken Türkiye'den parça koparmak için harekete geçebilir.

Bu sebeple Suriye benzeri bir iç savaş planlayabilir. Dolayısı ile Türkiye'de kendi çıkarına hizmet edecek yeni bir gladyoya ihtiyacı olacaktır.

Asıl konu, CHP-Kılıçdaroğlu değil. Asıl hedef Türkiye'dir.

Türkiye içinde derin çatlaklar oluşturmak isteyecek olan gladyo, yeri ve zamanı geldiğinde bir sosyal depremle, bu içteki kırılma noktalarını harekete geçirebilir.

İşte bu sebeple gladyoyu ve onun yöntemini iyi bilen Türk milliyetçileri, uyanık olacak iç çatışmaları kim tetikliyorsa buna şüphe ile bakacaktır. İktidar medyası gerçekten vatan severse operasyonel gazeteciliği bir kenara koyup, fay hatlarından elini çekmelidir.

 

Yazarın Diğer Yazıları