Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Yumruk neyin provasıydı?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Maltepe mitingi ile Çubuk'taki şehit cenazesinin aynı güne denk gelmesi tesadüf müydü?

Yanıtını cenazeye katılan CHP başkan yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun tanıklığı ile vereyim; "Aslında cenaze bir gün önce yani Cumartesi günü ikindi namazında Çubuk'tan kaldırılacaktı fakat nedense Pazar gününe kalmıştı..."

Nedenini anladık! İstanbul Maltepe'de toplanan milyonları, Çubuk'tan gelecek saldırı haberi ile galeyana getirmek istemişlerdi.

Aynı zamanda İmamoğlu'nun başarısına gölge düşürmek, gündemi İstanbul seçiminden uzaklaştırmak da saldırının amaçları arasındaydı.

***

Bu köşede kaleme aldığım onlarca yazı hep aynı büyük fotoğrafa dikkat çekiyordu: "Alevi-Sünni, Kürt-Türk çatışması yaratamayanlar kültürel kodlar üzerinden fay hattını tetiklemeye çabalıyor. Son 10 yıldır giderek derinleşen ve en kolay kırılacak fay hattı; AKP'li olan ve olmayanlar arasındaki büyük uçurumdur..."

Elbette başta "alternatifsizlik" olmak üzere AKP'ye çeşitli nedenlerle oy veren tüm yurttaşları kastetmiyorum, açmama izin verin;

* Büyükşehirler başta olmak üzere AKP'nin Türkiye'de yaratıp dağıttığı rant; en varlıklı yeni zenginlerden, en yoksul yardıma muhtaçlara kadar bir bağımlılık zinciri oluşturdu!

* Gıda, yakacak, para yardımı ile geçinmeye çalışan, belediyelerden maaş bağlanıp siyasi çalışmalar yapan onbinler; birey olmaktan çıkarılıp kul haline getirildiler.

* Çubuk'ta olduğu gibi toplumsal olaylarda ön plana çıkanlar işte bu bağımlılık zincirinin kölesi haline getirilmiş, kindar ancak asla "dindar" olmayan insanlardır.

* Lümpen diye nitelendirmemin nedeni de budur. Haram; yiyen ağıza göre değişmez mesela...

Kul hakkı herkes için geçerlidir!

Oysa azınlıkta olan ve asla Türk Milletini temsil etmeyen bu güruh; çalınmış sınav soruları ile memur, hakim, polis olmaktan zerre rahatsızlık hissetmez...

İftira ve yalanı günlük yaşamlarının parçası haline getirmişlerdir.

Oy verdikleri daha doğrusu beslendikleri parti kimi hedef gösteriyor ve ne söylüyorsa; kayıtsız sorgusuz biat ederler... Düne kadar ak dediklerine kara demekten zerre utanç duymazlar.

Doğruları yoktur, çıkarları vardır.

Dinimizi; çıkarlarının, iş takiplerinin, haram düzeninin örtüsü yapmışlardır.

Cahil cesaretleri vardır; kullanılmaya açıktırlar, bu nedenle gizli servislerin arayıp da bulamadığı insan tipidir.

İşte bu güruh, Çubuk'ta samimi insanları kışkırtarak emperyalizmin göğsümüze yerleştirdiği bombayı tetiklemek istedi.

O kara günde;

Kemal Kılıçdaroğlu'nun can güvenliği hiç olmadığı kadar tehlikedeydi!

Provokasyonun ilk dakikalarında sosyal medyada yazdım;

* Saldırı asla tesadüf olamaz.

* Kılıçdaroğlu'na saldıran güruh, AKP Öcalan'a çiçek verse alkışlayacak kadar lümpenleşmiş insanlardan oluşuyor.

* Organize bir saldırıdır,

* Olası seçim iptaline hazırlıktır,

* Mesele; terör ile mücadele ya da PKK karşıtlığı değildir,

* Kemal Kılıçdaroğlu da yalnız değildir!

Çubuk saldırısı, Demokrasimize ve toplumsal birliğimize yönelik suikastın öncü adımıdır. Çok dikkatle analiz edilmeli, sonuçlar çıkarılmalı ve sorumlular cezalandırılmalıdır.

Ancak görünen o ki; bu ciddi olaydan gereken ders çıkarılamadı. Halkı galeyana getirdiği tespit edilen 9 kişiden 8'i serbest bırakıldı. Yalnızca o hain yumruğu atan kişi tutuklandı. Saldırı; sıradan, basit, münferit bir olay gibi geçiştiriliyor.

***

Hepimiz biliyoruz... Şehit cenazesinde CHP'lilere yönelik saldırının taşlarını siyasilerin açıklamaları döşedi!

Her seçimde iktidarın en yüksek perdeden dile getirdiği ayrıştırıcı nefret söylemi bir yerde patlayacaktı.

Ulusal birliğimize, toplumsal barışımıza, kardeşliğimize zarar vererek, iç barışımızı, huzurumuzu bozarak kazanılacak seçim, kazanan için de hayırlı olmaz.

Kemal Kılıçdaroğlu'na atılan yumruğun ve toplumu tehdit eden "örgütlü kötülüğün" altını kazıyınca emperyalizmin ve servislerinin uzantılarını bulacaksınız.

Çubuk'ta neyin provası yapıldı? Parti ayrımı yapmadan söylüyorum; yanıtını verip çözüm bulmak ülkemizin birinci gündemi olmalı.

 

 

Yazarın Diğer Yazıları