Yandaş yargı

HSYK = Hâkimler ve savcılar yandaş kurulu idi adı, HSK yaparak yandaş kelimesini çıkartalım ki "yandaşlık" sürekli akıllara takılmasın dediler.

Aslında sadece "SK" kalmalı ki "Sarayın Kurulu" olduğu netleşsin.

Çünkü 11 kişiden oluşan kurulu saraydaki tek adam seçiyor.

Adalet Bakanı / Tek adam seçiyor.

Adalet Bakan Yardımcısı / Tek adam seçiyor.

7 Üye / TBMM'den Tek adam seçiyor. (6 AKP'li 1MHP'li)

4 Üye / Tek adam seçiyor.

Tek adam = Saraydaki Cumhurbaşkanıdır…

Ben sistemi anlattım. Sarayda ikamet eden her kim olursa olsun millet 16 Nisan referandumu ile bu sisteme onay verdi.

***

Peki, YSK, Yandaş Seçim Kurulu mu?

Keşke YSK için Yüksek Seçim Kurulu yazabilseydim.

CHP ve İYİ Partinin itirazlarını reddeden, AKP'nin itirazlarını, "başım gözüm üstüne" diye kabul eden yandaş seçim kurulu başkanı Sadi Güven yandaşlığını öyle bir ikrar etti ki "pes" dedirtti.

13 bin oy farkla kaybeden AKP'nin İstanbul itirazlarının hepsini kabul eden YSK Balıkesir seçimini 9 bin oy ile kaybeden İYİ Partili İsmail Ok'un tüm başvurularını reddetti.

Türkiye'de Anayasa gereği "tarafsız demokratik seçim düzenleme" yetkisi verilen YSK'nın başkanı Sadi Güven ne yaptı biliyor musunuz?

YSK'nın tüm itirazları reddederek Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını sağladığı AKP'li Yücel Yılmaz'ı ve AKP'li milletvekillerini makamında kabul etti.

Yücel Yılmaz, anlaşılan Sadi Güven'e "teşekkür ziyareti" yaparak vefa gösterdi.orhan-uguroglu-yazisina,-yandas-resim.jpg

Bundan daha net YSK + AKP = Yandaş Seçim Kurulu fotoğrafı olur mu?

Olur, bal gibi olur.

AKP ve MHP'nin görev süresi dolan Sadi Güven ve 5, süresi 2022'de dolacak 6 YSK üyesinin görev sürelerini 31 Mart yerel seçim öncesi yasa ile 1 yıl uzatılması da Yandaşlığın diğer fotoğrafıdır.

Ne dersiniz?

Sadi Güven, Binali Yıldırım ile de benzer bir fotoğrafı çektirmek için alıştırma mı yapıyor?

İstanbul seçimin iptali için tezgâh mı kuruluyor?

28 Şubat davası

Yargıtay'ın mahkûm ettiği, eski savcı Mustafa Bilgili ve eski hâkimler Nihal Uslu ile Halil İbrahim Kütük 28 Şubat kumpas davasıyla da tanınıyorlar.

Davadan beraat eden emekli Albay Alican Türk FETÖ'cü savcı Bilgili için mahkemede özetle şunları söyledi:

"Bu adam bir savcı değil, teröristlik suçlamasıyla yargılanan bir örgüt mensubu ve vatana kasteden, vatanın en gizli sırlarının başka yerlere kaçırılmasında rol oynayan bir haindir, sahtekârdır, tetikçidir, yalancıdır, kindardır. Bu adam bir kanun adamı olamaz!"

İşte bu FETÖ'cü ekibin tezgâhladığı 28 Şubat kumpas davası sonucunda, dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ve Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de aralarında bulunduğu 21 sanık müebbet hapse çarptırıldı. 68 beraat ile 14 sanık hakkındaki dava düşürüldü...

FETÖ'cü Kumpasçıların hukuk dışı oluşturduğu "28 Şubat kumpas davası" da Ergenekon ve Balyoz da olduğu gibi tüm sonuçları ile hukuken yok edilmelidir.

 

Yazarın Diğer Yazıları