Seçim de geçecek

On bir ayın Sultanı Ramazan geldi, neredeyse  gidiyor... Sultanahmet ve Eyüp Sultan, iftar vakti gelince ziyaretçilerin insan seliyle dolup taşıyor. Dualar hatimler okunuyor. Dünyanın her yerinden ziyaretçi akınına uğrayan ülkemizde her il ve ilçede birçok etkinlik düzenleniyor. Ben sadece Sultanahmet ve Eyüpsultan'ı gezebildim. Görülmeye değer çok özel bir atmosfer. Vakti olanlara tavsiye ederim.

YSK'nın iptalinden sonra İstanbul'da Ramazan ve seçim gündemi içiçe girmiş durumda...

Siyasilerin iftar sofraları ve yapılan etkinlikleri halkın konuştuğu konular arasında yer alıyor. Bu etkinlikleri takdir eden de var, oy toplamak için yapmacık olduğunu düşünenler de var:

-Siyasilerin vatandaşların evine iftara giderken ellerine iki pide, ya da bir kilo tatlı aldıklarını görmedik. Zaten vatandaş darda. Ceplerinden kısarak, Allah ne verdiyse, gönül sofralarını açıyorlar...

-Doğru, haklısın. Zenginler gibi her gün farklı mekanlarda iftar fırsatları ve zengin menüleri de yok.

-Bari gidecekleri evler, yerler bellidir. O akşamın masrafını karşılasalar. Kendi evlerine alışveriş yapar gibi meyvesi, sebzesini getirseler.

-Vatandaş severek, isteyerek gönülden davet etse de, maddi yük ister istemez olacaktır... Ama onlar bunu göze alıyor, bu ziyaretleri şeref sayıyor.

-Bu samimiyet ve sıcaklığı seçim sonrası da görürüz. Hepsi gelip geçici mi?.. Gerçek mi? anlarız...

-İnşallah samimiyetiyle gerçektir.

-Valla oğlum büyüyünce siyasetçi olacağım dese, aman sakın bulaşma, olmanı istemem derim. Soğuttular. Keyfi, tadı kalmadı.

Bir grup İBB'nin aylık öğrenci ulaşım kartlarına ve su fiyatlarına yaptığı indirimlerini konuşuyor:

-İndirimler olmaya başladı, çok şükür.

-Sonra iki katı başka bir şeyden geri dönüşü olmasın.

-Eyvah.. Ağzını hayra aç. Ramazan ayındayız. Bol bol dua edelim de hepimiz kazanalım. Koltuklar  gelip, geçici. Kişi yaptıklarınla iyi yada kötü hatırlanır. 

-İmamoğlu'nu basından tanıdım. Adam bir anda haberlere, manşetlere konu oldu.  Halka enerji kattı. Havayı, atmosferi değiştirdi. İnsanlar boşuna destek olmadı.  Kazanır, kaybeder o ayrı hikaye.

-İnanınız  bak, iktidar partisine oy vermişlerden bile sahip çıkanlar var. Konuşuluyor, duyuyoruz.

-Sorun ne biliyor musun?.. Vatandaşın gözünden empati yapmak.  Sorun var ki.., tepkide bu şekilde var. Çözüm arayışına gitmek şart. En önemlisi, genç nüfusun gelecek kaygılarını gidermek. Öğrencileri üniversiteden mezun ederek değil. İş imkanı ,sunarak hayata atılmalarını sağlamaktır.

-Özgüvenlerini kaybettirmemek şart. Bir sürü genç işsiz evde yatıyor. Parası yok. Dışarı çıkamıyor. Aile nereye kadar yetişecek. Ailelerin gücü yok. İşin içinden çıkmak çok zor. 

-Çok basit hesap yapılırsa, ailede iki kişi çalışsa da yetmez. Evinde okuttuğu bir öğrencisi  dahi olsa, okul masrafı, yolu, yemesi, içmesi zaten başlı başına büyük bütçe gerekiyor.

-Kalabalık ailelere Allah sabır ve kolaylık versin. Bunun nerede kirası, mutfak alışverişi, kıyafeti alışverişini geçtim.  Ayda iki, üç kez akraba misafiri gelse yandık. Evine ekstra masraf. Hazırlık yapmasa olmaz. Sonra neden kredi kart kullanıyorsunuz diye soruluyor. İşte yetmediği için kullanıyoruz. Kredi desteği alıyoruz.

-Kışın daha da çok zorlanıyoruz. Çünkü masraflar artıyor. Kartların asgarisini bile ödeyemeyip hacizlik olanları duyuyoruz.

-Niye bir anda her meslekten herkes tarafından İmamoğlu'nun "Her şey çok güzel olacak" sloganı söylenmeye başlandı? Millet bunaldı... İşte alt yapıda önce gençlik, sonra geçim, işsizlik ve ekonomik kaygılar var da o yüzden. Kabul eder ya da etmezsiniz. İnsanlara bir gülümseme geldi. Pozitiflik düşünce, sinerji oluştu. 

-Bence güzel de oldu. İyi olan kazansın. Vatandaşı mutlu edecek çözümler üretilmeli.

-İnsanlık çok kıymetli yüce varlıktır. Herkes rahatça düşüncesini söylemeli. Demokrasi budur. En güzel yanıda halkla iç içe parti ayırt etmeden  vatandaş temsilcilerine yani siyasilere ulaşmalı. Derdini anlatmalı. Torpilsiz çözüm olanaklarına kavuşmalı

Konuşmaları uzayıp giderken milleti umutlandırıp heyecanlandıran "Her şey çok güzel olacak" sloganı kulaklarımda çınlıyor...

 

Yazarın Diğer Yazıları