Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Ertuğrul KALAFAT

Ertuğrul KALAFAT

Kin, intikam ve siyasal İslam

Ülkemizin sıkıntı yaşadığı dönemlerde kimi vatandaşlarımız, "Alnı secdeye gelen insanlardan zarar gelmez, bunlar Beyt'ül malı korur, harama el uzatmaz" diyerek AKP'ye oy vermişlerdi. AKP zihniyeti iktidarı ele geçirdikten sonra devlet kurumlarında kadrolaştılar ve 28 Şubat'ın rövanşını almak için geçmişte kuyruklarına basan kim varsa onlara saldırmaya başladılar. Başta askeriye yargı bürokrasi olmak üzere kurum ve kuruluşları istedikleri şekilde dizayn ettiler, camilerde siyaset yaptılar, cemaat ve tarikatları palazlandırıp milletin başına bela ettiler.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı olduktan sonra saraya biat etmeyeceğine inandığı Başbakan Davutoğlu'nu bile görevden alıp yerine Binali Yıldırım'ı atadı. Davutoğlu bugünlerde AKP'ye alternatif bir oluşum gibi bir algıyla parti kurarak halkımızın karşısına çıkmaya çalışmakta. Ancak, siyaseti Türkçe okuyamadıktan, Türk milletinin duygu ve düşüncelerine tercüman olmadıktan sonra bu girişimlerin siyasetten gidebilecekleri en son nokta kimsesizler mezarlığı olacaktır. Çünkü siyasal İslamcılık ve yeni Osmanlıcılık fikirleri duygusal anlamda birbirini besleyen birbirine hasım olmayan akımlardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesine karşıdırlar, Cumhuriyetle hesaplaşmak en çok istedikleri şeydir. Dolayısıyla devletin bekası falan umurlarında değildir. Onların tek düşünceleri yürümüş oldukları yolda verebilecekleri menzildir o menzile varıncaya kadar vicdanlarını ve merhamet duygularını unuturlar. Dikkat edecek olursanız iktidar sahipleri elde ettikleri güç ve kudretle başta zengin iş adamlarına indirmişler akabinde ele geçirdikleri medya ile yalan dolan da iftiralarla algı operasyonları yapmışlardır kendilerini laf söyleyen siyasetçi gazeteci ve yazarlar hakkında davalar açarak pasifize etmişlerdir.

Türkiye maalesef siyasi ve ekonomik açıdan artık iflas noktasına gelmiştir. Siyasal İslam ile terör asla sıfırlanamaz. Siyasal İslamcı zihniyetle yolsuzlukların, rüşvetlerin asla sonu gelmez. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin TC'sine bile tahammül edemeyen insanlarla bu memleket ve milletin yüzü gülemez.

20 yıla yakın zamandır eklendikleri devlette elde ettikleri kazanımların kaybetmemek için yapamayacakları çılgınlık yoktur. Akıl tutulması yaşayan insanların sokaklarda fink attığı acı bir gerçektir. CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun yumruklanması, gazeteci Yavuz Selim Demirağ ve Sabahattin Önkibar'a yapılan saldırılar, bu kafayla gidilirse çok daha vahim olayların olabileceğini birer habercisidir.

İngiltere'de yayınlayan Ekonomist dergisinde AKP imamları kontrol altına almış ve Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı siyasal sisteme teslim olmuştur şeklinde bir yazı yayınlanmıştır. Yani Türkiye'deki çarpıklıklar dünya kamuoyunun da dikkatini çekmektedir. Türkiye'de her şey süt liman işler tıkırında gibi bir görünüm sunulmaya çalışılsa da dışarıdan bakıldığında hiç de öyle değildir. İktidar artık kendini kandırmaktan vazgeçip vatanımızın ve milletimizin selameti için akl-ı selimle hareket etmelidir.

Yazarın Diğer Yazıları