Trabzonspor yabancılarla şampiyon olamaz!

Türkiye Süper Futbol Ligi'nde 2018-2019 sezonu değerlendirirken, söz Trabzonspor'a geldiğinde, istisnasız hemen hemen herkes; "Sezonun en kazançlı takımı" yakıştırmasını yapmıyor mu? Yapıyor!

Peki, gerekçesini de söylüyorlar mı? Söylüyorlar!

Ney imiş?

Geçen sezonda atılım yaparak gelen Yusuf Yazıcı ile Abdulkadir Ömür'e, bu sezonda kaleci Uğurcan ile Hüseyin Türkmen ve Abdulkadir Parmak'ın direk 11'de yer alacak şekilde eklenmesi. Arda Akbulut'un ikinci kaleci konumuna gelmesi, Murat Cem Akpınar'ın da kısa süreli olsa da birçok maçta forması giymesi.

Peki durum bu; tabloda böyle ise bundan sonrası nasıl olmalı? Ya da kadro nasıl dizayn edilmeli?

 

***

İşte ben diyeyim "zurnanın zırt ettiği", siz söyleyin "dananın kuyruğunun koptuğu" yer burası!

Kamuoyu adına zurnaya zırt ettiren basına (ille de gazetelerdeki spor sayfalarına) göz atıp da, tercih yapılacak ise Trabzonspor'un önceliği forvet olmak üzere kadrosuna en az 4-5 tane daha yabancı katması gerekiyor. Hem de geçmişte benzeri şekilde yaşananlar, yaşattıkları ortada iken!

Haberler, sayfalar sanki Trabzonspor kamuoyu için değil de, bazı menajerlere para kazandırmak için dizayn ediliyor, hazırlanıyor gibi! Bunlara ilave olan bazı kraldan çok kralcı yabancı hayranlarına da kulak verilir ise yok mu, Trabzonspor'un iskeletinde önümüzdeki sezon belki Yusuf Yazıcı ile Abdulkadir Ömür'ü ilk 11'e koyar, ya da koymazlar. Gerisini, bu sezon şampiyonluğu yabancılar ile ele geçiren Galatasaray'ın kadrosu gibi tamamen yabancılardan oluşturacaklar.

Oysa, bu sezon gönüllerin şampiyonluğunu Trabzonspor kimlerle elde etmişti? Hadi bir kere daha tekrarlayalım: Uğurcan, Hüseyin, Yusuf ve 2 Abdulkadir ile yedekleri Arda ve Murat Cem'e büyük kattı veren, yol ve yön gösteren kaptan Sosa ile Pereria, Novak ve Rodallega.

 

***

Peki gelelim, "ez cümle" diyerek sadede:

Önümüzdeki sezon ya da sezonların en büyük şampiyon adayları arasında gösterilen Trabzonspor bu tanımı kadroya kimleri ilave ederse bu başarıyı sağlayabilir?

Eldeki yabancılar yeter! Belki bir santrafor hariç!

Çünkü arkadan gelenler var.

Kimler mi: Tunahan, Hakan Yeşil, Berkay Sefa, Tayyip Ebrar, Ahmet Hakan, Muhammed Akpınar, Furkan Tütüncü, Talha Reşat, Ahmet Hakan, Kerem Baykuş, Behlül Aydın, vs.vs…

 

***

Kaldı ki, bordo-mavililerin tarifi "yokluğun içinden varlık çıkaran takım" olarak yapıldığına göre, Trabzonspor içinde bulunduğu mali bataklıktan henüz kurtulamamıştır. Bu bataklığın içinde debelenirken, tarihe bakıldığında hiçbir işe yaramadıkları belli olan türden yabancılara paraları akıtmanın hiçbir mantığı yoktur.

Kurtuluş, "yerli malı, yurdun malı. Trabzonspor bunları kullanmalı" diyerek hareket etmekten geçer. Eninde sonunda şampiyonluk da!

 

Yazarın Diğer Yazıları