Pakize Ana'nın gücünü anlayamadınız!

Şehit anası Pakize Ana'ya "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla dava açıldı. Pakize Ana, 5 Aralık 2017'de Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması'na davet edilmiş ve burada 12 dakikalık bir konuşma yapmıştı. Dava o konuşmadan dolayı açıldı.

Bu dava, Pakize Ana'yı milletin gönlünden beynine taşır. Pakize Ana'nın o konuşmasını, bu yazının yazıldığı gün ve saate kadar 31 bin 191 kişi görüntülemiş durumdaydı… Şimdi bu dava dolayısıyla, milyonlarca insan Pakize Ana'nın ne dediğini merak edecek ve o konuşmayı dinleyecek. Konuşmanın yayınlanmasına devlet gücüyle engel olunursa, bu defa sosyal medyada yayılacak.

Sonuç ne olacak? Pakize Ana gibi diğer şehit anaları da konuşmaya başlayacak! O zaman ne olur tahmin edebiliyor musunuz?

***

Pakize Ana, içten gelen duygularla ama şehit anası yüreği ile çıplak gerçekleri haykırıyor o konuşmasında. Dinleyip de etkilenmemek mümkün değil.

Pakize Ana, bir ayakkabı kutusu ile kürsüden sesleniyor. "Bakın" diyor "Bu bir ayakkabı kutusudur. Benim oğlumun ayakkabı kutusu…"

Pakize Ana, sonra o ayakkabı kutusunun içinde bir çift yıpranmış spor ayakkabı çıkarıyor ve altını gösteriyor. Bu arada şehit oğlu komando astsubay kıdemli çavuş Namık Ayhan Akbaba'ya ait ayakkabıları öpüyor… "Bu benim oğlumun ayakkabısı.  Bakın altı çürümüş ama benim yüreğim kale gibidir. AKP'lilere sesleniyorum. Siz o kutuları niye saklıyorsunuz? Kutu deyince kızıyorsunuz. Siz kutulara para sakladınız…" diyor…

Şehit oğlunun ilkokulda okuma bayramında giydiği beyaz kısa pantolonu gösteriyor. Ardından şehit olduğunda giydiği bordo beresini… Sonra "Ben gerçekleri söylüyorum" diyor:

''Ben anayım, ben Cumhuriyet kadınıyım, ben şehit anasıyım, ben Atatürk'ün izinden giden anayım, her şeyi elinize aldığınızı sanıyorsunuz değil mi? bu analar ölmeden Cumhuriyeti yıkamayacaksınız.

FETÖ'cü kimdir? AKP değil mi? Orduya FETÖ'cü soktunuz, emniyete dine, eğitime, milletin içine FETÖ'cü soktunuz. Ayıkla ayıkla bitmez kardeşim. Peygamber ocağını dağıttınız siz. FETÖ'yü siyasetten temizlemedikçe hiçbir yere varamazsınız."

***

Bir şehit anasına hakaret iddiası ile dava açılamaz mı? Yasal olarak açılabilir elbette. Bir şehit kardeşi, cenazede yaptığı konuşmadan dolayı ordudan atılabiliyorsa şehit anasına da dava açılabilir!

Yalnız o dava, yargının konusu olmaktan çıkar, milletin konusu olur. Hatta dava, Pakiza Ana'nın değil milletin davası haline gelir.

 Zaten, onu kadın buluşmasına davet eden Veli Ağbaba da "Pakize Akbaba, şehit annelerinin sesidir. Tüm gerçekleri bir şehit annesinin cesaretiyle, onuruyla haykırarak dile getirmiştir. İşte bu konuşma yüzünden kendisine dava açıldı. Bu dava sadece ona değil tüm şehit ailelerine açılmıştır." diyor.

15 Temmuz'da kaybettiğimiz Erol Olçok'un eşi ve Abbdullah Tayyip'in annesi Nihal Olçok, "Peki biz kime dava açacağız?" diye soruyor.

***

Tayyip Bey, siyasi hayatının sonuna doğru, hata üzerine hata yapıyor. Bir şehit anasına dava açmak, siyaset adamını, milletin gönlünden de beyninde de düşürür.

Terör örgütü başının devletin sağladığı imkanlarla seçim mesajı verdiği ve 74 kişinin katili olan kardeşinin de devletin televizyonunda konuşabildiği bir ülkede şehit anası konuşmayacak da kim konuşacak?

Pakize Ana'nın gücünü anladığınızda çok geç olabilir…

 

Yazarın Diğer Yazıları