Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Türk Hava Kurumu...

Cumhuriyetimizin tüm değerlerini ortadan kaldırmayı planlayanlar, her türlü kara propaganda ile Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu kurumları yağmalamaya devam ediyor. Son günlerdeki hedef THK... Gazi'nin "İstikbal göklerdedir" ilkesi ile kurduğu bu kurumun yüzbinlerce gönüllüsü vardır. Bir takım gerekçelerle düzenli gelirleri ortadan kaldırıldı. Neredeyse yarım asır boyunca Kızılay-THK için toplanan kurban derileri, fitre ve zekat gelirleri bir takım cemaatlere aktarıldı. Şu sıra en çok tartışılan kuruluşların başında insani yardım kuruluşları geliyor.

200 yıllık Kızılay'ın siyasi partilerin arka bahçesi yapılma girişimlerini gazetemizden okudunuz. Sevgili Murat Ağırel bu yolsuzluk ve hukuksuzlukların üzerine cesurca giderek mesleğimizin yüz akı oluyor. Önümüzdeki günlerde Sayıştay raporları ile nerelerden, kimlerin ne kadar götürdüğü ortaya çıkacak. Ağırel'in "Şaki" kitabının yenileri geliyor. Ekonomik kriz ile başbaşa kalan Türkiyemiz de hortumlananlarla iç ve dış borçların ödenebileceği kanıtlanacak.

Bu arada hedefe THK kondu. Neymiş efendim sivil pilot ihtiyacının karşılanması için THY ile protokol yapılmış. Elbette yapılacak... Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren pilot ihtiyacını THK ve Hava Harb Okulu karşılıyordu. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra savaş uçaklarını kaldıracak pilot bulmakta ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Bu ülke sözde sivil hava kuruluşlarının darbecilerle bağlantılarına tanık oldu. Bu gün bazı kuruluşlar pilot eğitimi için 100 bin Avrodan başlayan paralar istiyor. Fahiş fiyatlarla verilen sertifikaların çoğunun uluslararası geçerliliği yok. Bu işi yapabilecek tek kurum THK...

Para muslukları kesilenler telaşa düşmüş. THK'yı karalama kampanyasına tutuşmuş. Ayıptır, günahtır... THK'da geçmiş yıllarda bireysel hatalar, hukuksuzluklar yaşanmış olabilir. Ancak hepsi adli kovuşturmaya tabi. Kimileri en ağır cezaları aldılar. Yargılama devam ediyor. Kendi adıma THK yönetimindeki fedakar kişilerin çoğunu tanıyorum. Gönüllülük esası ile çalışıyorlar. Bu kuruma zarar vermek, Cumhuriyeti dinamitlemek demektir. Geçtiğimiz hafta TESUD güzel bir açıklama yaptı.

"Türk Hava Kurumu, havacılık sanayisini kurmak, havacılığın askeri, ekonomik, sosyal ve siyasal önemini anlatmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak; bütün bunlar için gerekli araç ve gereci hazırlamak; personeli yetiştirmek ve uçan bir Türk gençliği yaratmak maksadıyla Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk'ün direktifi ile kurulmuştur.

Bu güzide kurumun yeniden eski güzel günlerine dönmesi ve  tüzüğünde kendisine verilen görevleri yerine getirebilmesi maksadıyla; yorulmak bilmeden çalışan fedakâr Türk Hava Kurumu ailesi ve yönetim kademesini destekliyor ve her türlü zorluğu aşarak hedeflerine ulaşacaklarına olan inancımızın tam olduğunu vurgulayarak başarılar diliyoruz.

 Bu güzide kurumumuzda; göreve geldikleri ilk günden itibaren geçmiş dönemlerde yaşanan hukuki ihlallerin yapılmasına yol açanlar ile ağır ihmal ve kusurları nedeniyle kurumu maddi ve manevi olarak zarara uğrattığı değerlendirilenler hakkında, evrensel hukuk ilkelerine sadık kalarak yasal işlemlerin başlatılması için titiz bir çalışma yürüten Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı'nı ve kurum personelini destekliyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk havacılığına en büyük armağanı olan bu eşsiz kuruma; sosyal medya üzerinden ifade özgürlüğü sınırlarını aşarak zarar verenler hakkında da yasal işlemlerin yapılmasının sağlanması en büyük dileğimizdir."

Altını onur ile imzaladığım gibi değerli okuyucularımızı THK'ya sahip çıkmaya davet ediyorum.

Yazarın Diğer Yazıları