Hedef, İran'ı yalnızlaştırmak

Öyle medya yöneticileri var ki, tın tın. Kendi anayasalarını dahi okuduklarını sanmıyorum. Bunların Amerikan yasalarını bildiklerine de inanmıyorum. Her ağızlarını açtıklarında Temsilciler meclisi ve Senato'nun yetkilerinden bihaber oldukları ortaya çıkıyor. Yaptıkları konuşmalara kulak verince cehaleti daha iyi gözlemliyorsunuz.

Peki bunlar nasıl yayın yönetmeni ya da diğer önemli görevlere gelebiliyorlar. Çoğu anchormanler da farksız.

NTV'nin Yakın Plan'ında iki ayrı bölüm vardı. Pentagon'un "Türkiye'yi F-35 programından çıkardık" açıklamasını dahi okuyamadılar. Belki de kabullenmek istemediler. Prof. Mithat Baydur'un doğruları dile getirişine dahi itiraz ettiler. Ne zaman ki bunların arasına kanalın dış haberler müdürü Ahmet Yeşiltepe katıldı, pozisyon değişti. Yeşiltepe gayet anlaşılır şekilde "F-35 programından atıldık" dedi.

Tezgâh

Kimileri de hâlâ Beyaz Saray'ın göz boyama açıklamalarından bir şeyler umdu. ABD Savunma Bakanlığı "Size teslim ettiğimiz F-35'leri dahi alıp götüremeyeceksiniz" diyor. Bunu bile taahhüt edilen 100 uçaktan sonrasına yorumlayanları izledik. Bunlara neyi anlatacaksınız.

Pentagon'un hazırlıkları çok açık. Bizim gibi projeye ilk andan itibaren katılan Hollanda ve Danimarka'dan onay alındığı açıkça belli. Şimdi medyamıza yeni malzeme çıktı "bizi sattılar." En çok merak ettiğim, bu kadar sığ insanlar ne zaman bir araya getirildi.

İran faktörü

Tartışmacıların birbirlerine yönelttikleri soruya bakın; "Peki niye Türkiye bizim stratejik müttefikimiz diyorlar." Bunu bile kafaları basmıyor. Çünkü Afganistan, Kosova gibi yerlerde ihtiyaçları var.

Daha da önemlisi İran'ı iyice yalnızlaştırmak. Tahran'ı Türkiye desteğinden mahrum bırakmak. Boş verin ekran hayalcilerini, hükümet bunu yer mi?

Kaldı ki, bırakın Moskova'yı Tahran'la en fazla dayanışmaya ihtiyaç duyulan zamandayız. Bunun için iktidarı ve muhalefetiyle tüm siyasilerimiz ABD'nin oyununu akıllarından çıkarmamalıdır.

SUİKASTIN AÇILIMI

Erbil'de bir diplomatımız öldürüldü. Saat 14.30'da. Hem de kentin en korumalı yerinde. Irak'ta bu tip bölgelere "Yeşil Hat" deniyor.

Çifte silahlı suikastçı, iki kişiden yardım alarak işini bitirip rahatlıkla kaçıyor. Şehit görevlinin ismi 5 saat sonra açıklandı; Osman Köse. Verilen diğer bilgi Mersinli ve iki çocuk sahibi olduğu kadarıyla kaldı. Köse'ye rahmet, ailesi ve teşkilatına başsağlığı diliyorum.

Detay

Ben bunları yazdığımda cenaze organizasyonu dışında hiçbir bilgi aktarılmadı. Kişisel duyumlarıma göre Osman Köse'nin faaliyet alanı önemliydi. Bir kere Irak'ın kuzeyinde kullanılan iki dile de sahipti.

Böylesi özelliği olan birinin hangi alanda çalıştığı belli değil mi? Daha fazla detayı Hakan Fidan verebilir. Tabii gerekli görürse.

Biraz dikkat

Esas araştırılması gereken, suikastın nasıl organize edildiği. Bu kadar kolay olabiliyor mu? Tek şeyden eminim, er veya geç intikamının alınacağından. Sadece biraz sabırlı olmakta yarar var.

NASIL MUTLU OLURUZ

Deniz Bayramoğlu'nun Gündem Özel'inde halkın arzu ettikleri işleniyor. Mutluluk formülleri ortaya konulurken değişik meslek gruplarını da tanıyoruz. Mesela bir yoga hocası.

Benim ilgi alanıma giren Müfit Can Saçıntı. Senarist, oyuncu ve hatta Yerli Guru. Müfit bu defa İngiltere'de yapılan araştırmanın sonuçlarını değerlendirdi. Şu sorusuna bakın; "Trilyoner, tavlada kazanmada aldığı hazzı, hangi parayla elde edebilir?"

Saçıntı'nın İngiltere'deki anketten yakaladıkları da ilginçti:

* Yüzme: 14 bin liralık mutluluk sağlıyor.

* Dans etmek: 35 bin lira değerinde.

* Gerçek mutluluk ise bedava.

CNNTÜRK'teki katılımcılardan Doç. Dr. Korkut'un söylediklerini de yabana atmayalım; "Önce sağlıklı olmak zorundasınız."

GÜNÜN SÖZÜ

Uyuyan bir köle gördüğünüzde, sakın uyandırmayın. "Belki özgürlüğü düşlüyordur" derler. Ben ise o köleyi mutlaka uyandırır, nasıl özgür olabileceğini anlatırım. Halil Cibran

Yazarın Diğer Yazıları