Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Ertuğrul KALAFAT

Ertuğrul KALAFAT

Millet İYİ Parti iktidarını beklerken...

Kurulduğu günden beri herkesin Türkiye için umut olarak görüp büyük bir beklenti içerisine girdigi İYİ Parti'nin birlik ve beraberliğini dağıtabilmek için Saray ve Balgat elele vermiş durumda...

Milli bir eksene oturmuş İYİ Parti'nin, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine sıkı sıkıya bağlı olması parlamenter sistemin geri getirilmesi taahhüdünde bulunulması fincancı katırlarını ürkütmekle kalmıyor aynı zamanda kendisine yönelik yalan dolan ve iftiralarla kamuoyunda algı operasyonlarının hedefi haline geliyor.

İYİ Parti'nin siyasi ajandası, Recep Tayyip Erdoğan'ın uykularını kaçırmaktadır. Devlet Bahçeli'nin; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden ne pahasına olursa olsun dönüş yok sözleri demokrasi açısından kaygı verici sözlerdir.

Hiç şüphesiz ki sistemler, Türk milleti istediği takdirde yeniden değişebilir. Kalıcı bir sistem, Atatürk'ün kurmuş olduğu Cumhuriyet'in kurum ve kuruluşları ile yaşayabilir.

Cemaat ve tarikatlara belediyeler kanalı ile ne kadar çok maddi yardım yapıldığı hepinizin malumudur. Din tüccarları ellerindeki ikitidar kozunu siyasete o kadar hünerlice kullanmıştır ki halkımız bunların oynadıkları oyunların farkına bile varamamıştır

Özellikle Menzilciler, şimdi FETÖ diye adlandırılan Gülen cemaatinin yerine devlet kadrolarında konuşlandırılmış ve kendilerine oluk oluk para aktarılmıştır. Nitekim İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri'ni kazanan İmamoğlu ve Mansur Yavaş bu hortumları kesince başta Cumhurbaşkanı olmak üzere hepsi de hop oturup hop kalkmıştır.

Yeni kurulmakta olan Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül'ün partisi ise tamamen dış eksenli olup Nakşilerin Halidi kolu tarafından desteklenmektedir. Yani devleti yöneten siyasi irade ve muhalefet partileri, maalesef bu cemaat ve tarikatların himmete muhtaç hale gelmiştir.

İYİ Parti'deki Türkçü-Milliyetçi damardan çekinen cemaat ve tarikatlar, "İYİ Parti Atatürk'ün bekçiliğini yapıyor, onlarla birlikte yürüyemeyiz" diyerek rejimle kavgalı olduklarını açıkça beyan ediyorlar.

Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül'ün kuracağı yeni partinin AKP'yi böleceğini ve muhafazakar oyları AKP'den alacağı söyleniyor. Ancak, muhafazakar oyların tamamı cemaatçi ve tarikatçı değildir. Bu insanlara iyi yaklaşıldığı takdirde pekala İYİ Parti'ye oy vereceklerine adım gibi eminim. Beş vakit alnı secdeye giden ancak yüreğinde vatan duygusu eksilmeyen vatandaşlarımızla ortak buluşma noktamız olması gerekir.

İYİ Parti yüzde 10'ların partisi değil, iktidar alternatifidir. Bu sebeple de İYİ Parti onun bunun himmetine ihtiyaç duymaz.

İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener kongrede tazelediği güven ve elde ettiği güçle partisinin lideri olarak konuşup iktidar yürüyüşünü başlatmalıdır.

Baş varken ayaklar konuşamaz zaten...

Yazarın Diğer Yazıları