25 yıllık ambargo bitti

Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlıklarının CHP'li başkanlara geçmesi ile birlikte AKP'li başkanların CHP'li ilçe belediye başkanlarına uyguladıkları ambargo da sona erdi.

Bu 25 yıllık ambargoyu doğup büyüdüğüm Ankara'nın Çankaya ilçesinde yaşadım.

İmar, asfalt, kaldırım, park, bahçe, trafiğe kapalı yolların tanzimi konularında AKP'li Başkan Melih Gökçek zamanında CHP'li Çankaya ve Yenimahalle belediyesi hep "üvey evlat" muamelesi gördü.

Mansur Yavaş'ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi ile Çankaya'da caddeler komple yeniden asfaltlanmaya, park ve bahçeler yapılmaya başlandı.

Büyükşehir ile Çankaya belediyeleri arasındaki işbirliği Kızılay bölgesindeki trafiğe kapalı yolların yenilenmesi sırasında ortaya çıktı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen gençliğinin de verdiği enerjiyle çalışıyor ki geceleri uyumaya fırsat buluyor mu bilmiyorum.

Çankaya'nın tüm okullarına, camilerine temizlik, ilaçlama, boya, peyzaj gibi birçok hizmeti eksiksiz götüren Taşdelen, "hoş geldin bebek" projesi ile anne ve babalara hediye paketleri armağan ediyor.

Sadece Çankaya'nın değil Ankara'nın önemli bir eksiğini giderecek Atatürk Kültür Merkezi'ni (AKM) Ankara'ya Alper Taşdelen kazandıracak.

İstanbul'a, AKM'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılmakta olduğunu hatırlarsanız Başkan Taşdelen'in bu yatırımının önemini görürsünüz.

AKM, 1.000 ve 500 kişilik iki salonu, galeri kullanımlı fuayesiyle Ankara'daki en prestijli konser, tiyatro ve sergilere ev sahipliği yapacak.

Usta sanatçı, gazeteci yazar Zülfü Livaneli'nin adını verdiği, üç kattan oluşan kültür ve sanat merkezi de Yıldız Mahallesinde aktif faaliyetleri ile dikkat çekiyor.

Eskiyen Yılmaz Güney Sahnesi yıkılıp, yeniden inşa edilerek seyircisiyle buluşturuldu.

Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi de bulunan Konur Sokak'ta yer alan Mülkiyeliler Birliği'ne ait tarihi misafirhane Alper Başkan tarafından aslına uygun şekilde yeniden yaptırılarak kültür merkezine dönüştürüldü.

Çankaya belediyesinin uluslararası alanda gururu olan HOY-TUR halk dansları topluluğu, 9 Türkiye, 5 dünya birinciliğiyle halk danslarında dünyaca ünlü marka oldu.

Yeni dansçılar yetişmesi için daha büyük bir dans merkezi açan Çankaya belediyesi, yıldızlar, gençler ve yetişkinlerden oluşan gruplarda 200'e yakın kursiyere eğitim veriyor.

Müzik Atölyesi gençlere ve çocuklara, klasik gitar, keman, flüt, piyano, bağlama, şan/solfej, bateri, perküsyon enstrümanlarının eğitimini veriyor. Yetenekli ve istekli olan gençlerle ve çocuklarla müzikal çalışmalar bu atölyede gerçekleşiyor.

Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi, 800 kişilik düğün ve toplantı salonu, 300 kişilik nikah salonu ve bünyesindeki Çankaya Evi ile 14 yeni Çankaya Evi açıldı. Çankaya Evlerinde her yıl 30 bini aşkın vatandaşa kurs imkanı sağlanıyor.

Erdal İnönü Kapalı Yüzme Havuzu ile Bülent Ecevit Buz Sporları Salonunu hizmete açan Alper Başkan'a bir önerim var:

Kemal Kılıçdaroğlu adına da Çankaya'da dev bir eser yapmalısın.

Yağmalanan Atatürk Orman Çiftliğini Çankaya'da yapmak, Başkan Taşdelen'in en büyük projesi.

Taşdelen, emekli ve yaşlılar için 6 yeni Bahar Evi açtı ve bir yılda 119 bin 134 kişi konuk olarak ağırlandı.

AKP'nin 31 Mart yerel seçiminde vaat ettikleri millet bahçelerini görüyorsunuz çok daha fazlasını Alper Taşdelen 5 yıllık Çankaya Belediye Başkanlığı sürecinde yaptı.

31 Mart yerel seçiminde aldığı yüzde 73,48 oy oranı ile AKP'den aday olan rakibi Amber Türkmen'in yüzde 21.62 oyuna büyük fark atan Alper Taşdelen, kazandığı deneyim ve Mansur Yavaş başkanın desteği ile inanıyorum ki Çankaya'ya bu dönem daha fazla yatırım yapacak. 25 yıllık büyükşehir ambargosunun da acısını çıkartacak.

Hizmet yapmak için Alper Başkan arsalarını satmak zorunda kalmayacak ve o arsalara Çankayalılar için tesis yapmaya devam edecek…

Çankaya Belediyesi kreşlerinde her yıl yaklaşık bin 500 çocuğa bakım ve eğitim hizmeti veriliyor. Çocuk Teknoloji Evlerinde ise bir yılda 864 çocuğa düzenli, 1.450 çocuğa ise tanıtım eğitimi verildi. Çankaya Çocuk Kitapları Serisi ile çocuklara 500 bin kitap dağıtıldı.

420 kişilik mevcut öğrenci yurduna 750 kişilik yapılmakta olan yurt da eklenince kapasite bin 170 öğrenciye yükselecek.

Değerli okurlarım,

31 Mart öncesi AKP genel başkanı ve cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li belediyeler için, "çöp, çamur, çukur" suçlaması yapmıştı.

Özellikle 25 yıl AKP ambargosu altında faaliyet göstermekte olan Çankaya Belediyesinin son 5 yılda AKP hükümetinden ve Büyükşehir Belediyesinden hiçbir ek yardım almadan yaptığı hizmetleri işte bu yüzden yazdım.

CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları, İstanbul'da Çalıştay yaptılar. Umarım parti farkı gözetmeksizin tüm ilçelere eşit hizmet götürürler…

 

Yazarın Diğer Yazıları