"Ümmeti bölmeyi" Cumhurbaşkanı'na soruyorum

Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'na, "ümmeti bölmeyin" diyen "taraflı" siyasetçi AKP genel başkanı ve "tarafsız" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a soruyorum: Ümmetin bölünmesine seyirci kalacak mısınız?

Diyanet'in resmi web sitesinden aldığım logosunda da açık ve net ortadadır ki Diyanet işleri Başkanlığı direk Cumhurbaşkanlığı'na bağlıdır.

Diyanet'in başkanı Erdoğan tarafından atanan Ali Erbaş'tır.

Ulusal bayramlarda, 10 Kasım günlerinde Atatürk'ü anmayan Diyanetin resmi web sitesinde de kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün adı da fotoğrafı da yoktur.

Diyanetin resmi web sitesindeki arama yerine, "Atatürk" yazarsanız sadece şu sonuçlar çıkıyor:

- 19 Mayıs 1919'da binasındaki "Atatürk resmi" için basın açıklaması,

- 3 kez "Atatürk havaalanı" adı ile

- Atatürk Üniversitesi adı ile

- Ve TBMM'de 2. dönem Konya mebusu Eyyüp Sabri Hayırlıoğlu'nun özgeçmişinde; "Cumhuriyet'in ilânının ve Atatürk'ün Reisicumhur seçilisinin yüz bir pare topla millete duyurulmasını ilk defa takrirle talep etti."

"Atatürk" adı sadece 5 kez dolaylı olarak yer alıyor.

İşte, "Ümmeti Bölmek" budur…

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a verdiği önergede "Bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü kurtaran; Diyanet İşleri Başkanlığını kuran Atatürk'ü anmayan, ama 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyen kişiyi ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı gerçekte hangi ülkenin din işleri başkanlığını yapmaktadır?" diye sordu.

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar'ın milletvekili Gültekin Uysal, Diyanet'in "ümmeti bölmesini" şöyle tanımladı: "Safların ayrışması"

Uysal, "Siyasetin camilere girmemesi ısrarla telkin edilirken doğrudan Diyanet'e siyaseti bulaştıran, mensup olduğu dinin gerekleri ile değil fikri aidiyetleri ile bir din/diyanet teşkilatlanması, idaresi kuranlar, dün camilerde gördüğümüz gibi safların ayrışmasının da sorumlularıdır" dedi.

FETÖ'nün kuyruğuna takılıp, "dinler arası diyalog" safsatasına alet olan da bu Diyanet'tir.

Değerli okurlarım,

Peygamberimizin (SAV) "İstanbul'u fetheden kumandan ne güzel kumandandır" hadisine mazhar olan padişah Fatih Sultan Mehmet'in adı Diyanet'in web sitesinde 1.750 kez geçiyor.

Diyanet 29 Mayıs 2018'de Fatih Camii bahçesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Han'ın kabri şerifleri başında Kur'an'ı Kerim okutuyor, dualar ediliyor.

İstanbul'u İngiliz işgalinden söküp kurtaran ve ikinci kez Türk ulusuna kazandıran büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü neden tanımıyorsunuz?

Peygamberimizin (SAV) "İstanbul'u fetheden kumandan ne güzel kumandandır" hadisine elbette başkomutan Atatürk de mazhar olmuştur.

Allah aşkına düşünsenize; Ya Atatürk olmasaydı, ya 7 düvelin Anadolu'yu işgali devam etseydi, İstanbul ve Çanakkale İngilizlerin olsaydı, Diyanet mi olurdu, Türkiye Cumhuriyeti mi olurdu?

Bunları düşünüp de hangi 10 Kasım'da ülkemizin kurucusu için Kur'an'ı Kerim okuttunuz? Neden okutmuyorsunuz?

Adını bile anmıyorsunuz…

"Ümmeti bölmek" işte budur…

Değerli okurlarım,

Ankara Yenimahalle'de Harb-İş Sitesi içinde bulunan camide 30 Ağustos hutbesi okunurken vatandaşlar, Mustafa Kemal Atatürk'ten söz edilmemesine tepki gösterdi.

İmam, "Hutbe sırasında saygılı olunmalı. Namaz sırasında nasıl duruyorsak hutbe sırasında da o şekilde durmamız gerekiyor. Haddinizi bilmeniz gerekiyor" dedi.

İmamın bu sözleri sonrası cami cemaati tekrar ayaklandı ve itişmeler yaşandı.

Bazı vatandaşlar maalesef Cuma namazını kılmadan camiyi terk etti.

Diyanet'in "Ümmeti bölmesi" maalesef budur.

Cumhurbaşkanının "Görev ve Yetkileri" bölümünde anayasa şöyle der:

- "Cumhurbaşkanı, Devlet başkanı sıfatıyla Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletinin birliğini temsil eder…"

"Türk Milletinin birliği" için Diyanet'in "Ümmeti bölmemesi" için anayasal görev Cumhurbaşkanı Erdoğan'ındır.

Değerli okurlarım,

Diyanet ve siyaset

Değerli okurlarım "Atatürk" adını tanımayan, hutbelerinde yer vermeyen bu Diyanet;

14 Temmuz 2017'de Salâların şahit olduğu direniş: 15 Temmuz

13 Temmuz 2018'de Milletçe yeniden doğuş: 15 Temmuz

12 Temmuz 2019'da 15 Temmuz'u anmak, ihaneti anlamak başlıkları ile hutbeler okuttu camilerde.

Güzel de;

23 Nisan'ı, 19 Mayıs'ı, 30 Ağustos'u, 29 Ekim'i ve 10 Kasım'ı görmeyen, anmayan Diyanet, bu nasıl hıyanet, bu nasıl utanmaz siyaset?

Sayın Cumhurbaşkanı; Ümmetin bölünmesine seyirci kalmayın…

NOT: Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen aradı, önerime teşekkür etti ve "Çankaya'nın en güzel projesine Kemal Kılıçdaroğlu adının verilmesi için hemen harekete geçtim" dedi.

Yazarın Diğer Yazıları