Geldik mi zurnanın zırt dediği yere!

Türkiye'nin "Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge politikası"nın iflası, İdlib'deki teröristlerin hatta Özgür Suriye Ordusu'nun Türkiye'nin başına belâ olması, devlet içte ve dışta terörle boğuşurken HDP'nin terörist alma merkezi gibi çalışması, Ergenekon davasında, "delil vardır denilemez ama delil yoktur da denilemez" diye özetlenebilecek garip beraat kararı...

Birkaç gündür bu konularla meşgulüz. Tabii bir de Kur'an kurslarında çocuklara tecavüz edilmesi haberlerinin artık kimseyi şaşırtmaması, kimsenin bu konuda eylem yapmaması, siyasilerin konuyu bir iki "twit" ile geçiştirmesi, devletin de hiçbir tedbir almaması var...

***

Bütün kara tabloya rağmen, güzel haberler de yok değil!

Mesela Muğla'da, 5. Uluslararası Zurnazen Festivali sona erdi. Fethiye ilçesindeki Beşkaza meydanında düzenlenen etkinlikte, Türkiye'nin farklı illerinden 7 zurna ustası ile Bulgaristan, Tayvan, Azerbaycan ve Makedonya'dan 6 yabancı sanatçı sahne aldı. Gösteriyi, tatil için ilçede bulunan yerli ve yabancı turistler ilgiyle izledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, "Bazıları 'Zurnanın festivali mi olur?' dedi ama dünyada ve Türkiye'de ilk olan bu festival çok güzel tuttu. Geniş kitlelere yayıldı." dedi.

Zurnanın "zırt" dediği yer konusunda ise haberde bir ayrıntı verilmedi.

***

GDO'lu mısırlar Türkiye'de yayılmaya başladı ama Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Özkan Kayacan, Konya'da, geliştirilen yeni mısır çeşitlerinin büyük beğeni topladığını söyledi.

Kayacan, "Silajlık ve danelik mısırda 6 yeni çeşidimiz güzel bir noktaya geldi. Tek derdimiz; yerli ve milli üretimi artırmak ve ülkemizi kalkındırmak." dedi. 

***

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde, Atatürk İlkokulu sınıf öğretmeni Okay Aydın, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf için düzenlenen okul uyum programına katılan öğrencileri Nasrettin Hoca kıyafeti giyerek karşıladı ve heybesinde bulunan kuru üzüm ve leblebileri öğrencilere ikram etti.

Aydın, "Çocukların ilkokula başladıkları gün, hayatlarındaki bence en önemli günlerden biri. Dolayısıyla çocuklarımızın zihninde güzel ve doğru bir hatıra oluşturmak adına böyle bir organizasyon yaptık." dedi.

***

Olumsuz haberler konusunda ise bir araştırma var. ABD'de medya ve azınlıklar üzerine yapılan bir araştırmaya göre medyanın, en fazla olumsuz haberleri Müslüman azınlık hakkında yaptığı belirlendi.

Vermont eyaletindeki Middlebury Koleji bünyesindeki Azınlıkların Medya Portreleri Projesi Laboratuvarı tarafından yapılan araştırmada, New York Times, Washington Post, Wall Street Journal ve USA Today gazetelerinde, 2018 yılında Müslümanlar, en fazla olumsuz haber yapılan grup çıkarken, Hispanikler ikinci sırada yer aldı.

Aslında "Türkiye medyası" üzerinde de objektif bir tarama yapılsa, hakkında en çok olumsuz haber yapılan milletin "Türkler" olduğu görülür! Öyle ki Türkiye'de beş milyon Suriyelinin varlığını sorgulayan Sinan Ogan ve Ümit Özdağ'ı ırkçılıkla suçlayanlar bile var! "Türk" dediğiniz zaman ırkçı oluyorsunuz!

Zurnanın "zırt" dediği yer burası olsa gerek…

***

Suriyeli sığınmacılar için kılını bile kıpırdatmayan Arap ülkelerinin kuruluşu olan Arap Birliği ise Birleşmiş Milletlere sığınmacıların eğitim hakkının garanti edilmesi çağrısında bulundu!

Mısır'ın başkenti Kahire'de yapılan toplantıda konuşan Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, "Sığınmacıların temel eğitim ve üniversite eğitimini içeren bir mekanizma oluşturabilmek için çaba sarf ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Zaten Türkiye de, Suriyeliler için Batı'nın desteğiyle 300 metrekarelik konaklar yapmayı planlıyor!

Böylece "Türkiye de rahatlamış olacak."

Cumhurbaşkanı söylüyor! Benim görüşüm değil…

 

Yazarın Diğer Yazıları