Getafe maçı gösterdiki…

Mevcut hali ile Trabzonspor'un Getafe'ye en asgarisi ile 1-0 mağlup olmasını normal karşılamayarak, Ünal Karaman'dan tutun da, Sosa'ya kadar herkese saldırmak, eleştiri yağmuruna tutmak doğru değildir.

Mevcut kadrolar üzerinden değerlendirme yaparak bahis oynamaya kalkanların büyük kısmı galibiyete Getafe'ye verir, sonrasına beraberliği ilave eder, Trabzonspor'un galibiyetine ise yüzde 5-10 bırakır, bırakmazlar!

Getafe karşısında azamili mağlubiyeti önleyen kaleci Uğurcan'ı bir kenara koyup, Pereria'dan Sörloth'a kadar tüm futbolcuları değerlendirecek olursak, elle tutulur iş yapan bir tane gösterebilir misiniz?

Uğurcan'ın kurtardığı onca pozisyonun ihmal edicilerinin defans olduğu gerçeği tüm çıplaklığı ile ortada değil mi

Kaptan Sosa'nın yaptığı top kayıpları, attığı onca isabetsiz paslara yanıbaşındaki Doğan ile Obi Mikel'in de ayak uydurmasıyla oluşan çökmüş bir orta sahaya, hücumda tek net gol pozisyonu üretemeyen forveti de eklediğiniz zaman, 1-0'lık yenilgiden şikayet etmek değil, kanaatimce memnun olmak gerekecektir.

Sakın ola ki çıkıp "Ünal Karaman yanlış oynattı" demeyesiniz!

Ne yapacaktı? Kimi oynatacaktı? Kiminle oyunun kaderini değiştirecekti?

Haaa, yeri gelmiş iken son yarım saatte oyuna giren ve dikine oynayıp, adam eksilterek Trabzonspor'u Getafe ceza sahasına taşımaya çalışan Abdulkadir Parmak'ın farklılığını iki kelime ile değinmezsek, haksızlık yapmış oluruz. Onu da belirtmemiz gerekir.

İşin özeti, durumun vehameti şudur, söyledir:

Abdulkadir Ömür'ün yokluğunda Trabzonspor kadrosunda olağanüstü ekstra işler beklemek doğru değildir. Farklılık yaratabilecek Ekuban'ın da sakat olması, saman alevi gibi parlayıp söner olsa da Yusuf Sarı'nın eksikliği Trabzonspor'un galip gelme adına işini çok ama çok zorlaştıracaktır.

Bu zorluk içinde Avrupa Kupası'nda maç kazanamaz mı? Kazanır!

Süper Lig'de galip gelemez mi? Gelir!

Ama, işlerin yolunda gitmediği bir maçta tribündeki taraftarın, "Her an bir şeyler olabilir. Maçın kaderini değiştirebilir" diyebileceği ekstrem işler yapacak oyuncu tanımına uyan 1-2 kişi sahada olmadıkça, kalecinin uçanı kaçanı yakalaması getirse getirse en fazla beraberliği getirir.

Bu Getafe maçında çok net olarak görülmüştür. Önümüzdeki maçlarda da görülmeye de devam edecektir.

 

Yazarın Diğer Yazıları