3 puanı Sturridge getirdi!

63'üncü dakikada oyuna girdi. 73'de yaptığı ustaca asistle Sörloth'a beraberlik golünü attırarak galibiyetin kapısını araladı.

86'da ben diyeyim "göz göre göre", siz söyleyin "göstere göstere", Gökhan'ın koruduğu kalenin doksanına öylesine bir şutla topu gönderdi ki; bardaktan boşanırcasına yağan yağmurun damlaları biraz daha baskı yapsa idi meşin yuvarlak ağlarla buluşacaktı.

O anda buluşmadı ama, 90. dakikada Uğurcan'ın degajından gelen top Sörloth'un kafasını öyle bir sıyırdı ki, Nwakaeme'ye ilk yarıda kaçırdığını telafi etme fırsatı tanıdı. O da üzerine düşeni fazlası ile yaparak Trabzonspor'u galibiyete ve 3 puanla, üst sıralara taşıdı.

Adı Danıel Sturridge. Yaşı 30. İngiliz vatandaşı. Trabzonspor'un bu sezon en çok parayı bastırdığı adam.

Belki biraz ben de dahil olmak üzere, geçmişten ağzımız yandığı için olsa gerek, "Bu kadar para verilir mi? Yine eski alışkanlıklar depreşti" diyerek alanları eleştirdiğimiz adam Sturridge.

Demek ki, sadece para pul hesabı yaparak eleştirmeden önce biraz sabretmek, neler yapabildiğini görmek, dahası nelere katkı da bulunabileceğini tahmin etmek gerekiyor muş!

Rizespor karsısında yenilgiyi önlemeyi bir kenara koyalım, galibiyetin yolunu açan mimarlığı yapan Sturridge, bir anda bordo-mavili takımın 11'inci sırada kalma yerine, 3'üncü sırayı almasına sebep olmuştur. Yani Trabzonspor'un 8 sıra birden atlamasını sağlamıştır. Bu da az iş, hatırı sayılır bir moral değil midir?

Şimdi, kondisyon olarak tam hazır hale gelmiş Sturridge'nin futbol zekası üzerine kurulu bir oyun düzeni ile Trabzonspor'un neler elde edebileceğini düşünebiliyor musunuz? Siz bir de buna giderek kendine güveni artan genç Sörloth'un hem gol atma, hem de asist yapma noktasındaki gelişimini ekleyin. Üzerine de orta alandan Sosa'nın ayaklarına hükmeden beyni ilave edip, her an her şeyi yapabilir pozisyonunda sahada yer alan Nwakaeme'nin yapacağı katkıyı da üzerine koyun!

Tek cümle ile; "Bunları kimse durduramaz."

Ama, sakatlıklar olmasa!

Abdulkadir Ömür ve Ekuban gibi, oyuna ve sonuca direk etkisi olabilecek oyuncular sakatlandığında Trabzonspor'un nasıl sıkıntıya düştüğünü aklımıza getirir isek, Sturridge, Sörloth ve Nwakaekme üçlüsünden birinin daha bunlara eklenmesi halindeki durumu Trabzonspor camiası düşünmek bile istemez!

Haaa; yazımıza "3 puanı Sturidge getirdi" başlığı attık isek, Uğurcan'ın kurtardıklarını unuttuk sanmayın! Uğurcan'ın Trabzonspor'un kazandığı maçların baş mimarı olduğunu yazıp yazıp duruyoruz.

 

Yazarın Diğer Yazıları