Tavşan avlamak için, çalı taşlamak

Kalemşor dostlarımız teker teker sezon açmaya başladılar. Bugün sıra Yaşar Usluer dostumda. Gündemin önemli konularına birer birer değinmekte. Hepsinin mantık dokusu sağlam:

"Saygıdeğer Burhan abi,

Çekinmeden sadece doğruları yazıp bizleri bilgilendirdiğiniz için sağ olun. İyi ki varsınız. Fazla konu olduğu için yazı uzuyor. Sondan başlayıp özetleyerek katkıda bulunmaya çalışacağım.

Enflasyon

Sizin de belirttiğiniz gibi 'Enflasyon sadece tencerede değil. Elektrik, su, doğal gaz, ulaşımdaki artışlar hiç hız kesmiyor. Hazine ve Maliye Bakanı'nın tek hanelere inildi dediği rakamlara inanan bir Allah'ın kulu yok.' Sayın bakanın kendi de inanmıyor. İnanmış gibi anlatıyor. Ana kalemlere ikişer defa zam yapılmasına bir yenisi eklendi. Köprülere ve otoyollara yüzde 20 artırım yapıldı.

Biliyorsunuz en uysal hayvan kedidir. Köşeye sıkıştırılırsa üzerinize atlar, tırmalar. Enflasyon da böyle. Rakamlarla oynayıp tek haneye düşürüldüğü söylense de gerçek er geç ortaya çıkar. Neticede döviz yükselecek, gerçek enflasyonu açıklamak mecburiyetinde kalacaklardır. Zira memura, işçiye, emekliye verilen zamlar enflasyonun altında kalacak arz/talep dengesi bozulacaktır.

Anneler

Cumhurbaşkanı ve İç İşleri Bakanı'nın destek verdiği bu anneler yarın havalar soğuyunca ne yapacak? Kumanyayı kim temin ediyor, nerede kalıyorlar? Daha ne kadar dayanabilecekler?

Önünde eylem yaptıkları HDP il binasından kamyonetlerle battaniye taşındı. Bu devletin istihbaratı, emniyeti, valisi 'bu battaniyelerin burada ne işi var' diye neden sormadı? Belli ki, dağa kaçırılanlar burada bekletilip uygun ortamda Kandil'dekilere teslim ediliyordu. Her yere kamera koyan/kuran bu devlet HDP il binasını gözetleyecek bir sistemi neden kurmadı?

8 Aralık 2016'da TBMM Genel Kurulu'nda konuşan HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken "Şu anda PKK'nın elinde 20 polis ve asker var. Bir hafta önce PKK'nın alıkoyduğu polis ve asker aileleri Meclis'e geldi. Onlarla ilgili kılınızı kıpırdatmıyorsunuz. Sadece onlar ölecek, onların cenazesi üzerinden hamaset siyaseti yapmakla toplumu kutuplaştırmaya çalışıyorsunuz. Bunlara hiçbir şekilde prim vermeyeceğiz." demişti.

Şimdi Diyarbakır annelerine destek veren devlet büyüklerine soralım; 20 polis ve asker ailesine o zaman neden destek vermediniz? Bu polis ve askerlerin akıbeti ne oldu? Hâlâ PKK'nın elindeler mi? Sağ mı yoksa şehit midirler? Cenazeleri getirilmiş midir?

İmamoğlu

İpe/sapa gelmeyecek delillerle İBB seçimini iptal eden/ettirenlerin vicdanları ömür boyu rahat etmeyecektir. Gün gelip  pişmanlıklarını tarihe kayıt olarak düşeceklerdir. Zira 23 Haziran seçiminden sonra 'keser döndü, sap döndü.' Hesabın da döneceği aşikârdır. İmamoğlu'nu yok saymakla, AFAD toplantısına davet etmemekle, Hamidiye Suyu'nu Türk Hava Yolları'na/THY almayıp, pazar payını düşürmekle İmamoğlu'nun önüne kesemez, aksine yükseltirsiniz. Mekanı Cennet Demirel de iç ve dış güçlerce altı kere önü kesilmesine rağmen millet iradesiyle yedi kere gelmemiş miydi?

Sizin de 'Sormak istiyorum, bir özel kalemden diğerine toplantımız var demek çok mu zor?' dediğiniz gibi belediye bürokratlarına haber verenler, neden başkana da haber vermemiştir? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Erdoğan talimat vermese gelir miydi?

Çelişki

İşçi çıkardı diye muhalefet partilerini, özellikle İmamoğlu'nu eleştirenler kendi partilerinin aynı konuda yaptıklarını neden görmezler? Uşak belediyesi Ak Partili. Önceki dönem de Ak Partiliydi. Yenisinin kaç işçi çıkardığını, tazminatı hak edenlere ödeme yapılıp yapılmadığını bilen var mı?

Tavşan meselesi

Avcılar tavşan avına gittiklerinde av köpeği yoksa çalıları taşlarlar. Tavşan da ürküp çıkar, avcı da bunları avlar. Erdoğan da yapmak istediklerini bazı bakanlara, milletvekillerine ve Devlet Bahçeli'ye söyletip kamuoyu yaratmaya çalışıyor. Olumlu karşılanırsa uygulamaya geçiyor. Tepki çekerse geri adım atıyor. Yani 'tavşan çıksın diye çalı taşlıyor.'

Erken seçim

Faruk Çelik'in 40+1 çıkışı da bunlardan.

'Yeni kurulacak partilerden bi cacık olmaz' deseniz de aynı kanıda değilim. Kuruluş tarihi zamanlamasından seçimlere giremeseler bile Ak Parti'den milletvekili koparacaklar. Ya da seçimlere katılma hakkı olan Saadet Partisi'nin kanatları altında iştirak edeceklerdir. Bu da Ak Parti'nin oylarını mutlaka bölecektir."

GÜNÜN SÖZÜ

Elinle ettiğin hayrı, dilinle eyleme zayi. Hüseyin Çelebi

 

Yazarın Diğer Yazıları