Trabzonspor-Fenerbahçe maçı için germeyin, gerilmeyin!

Olacak, yani yapılacak olan şudur:

1 Şubat Cumartesi günü Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında 2019-2020 Futbol Sezonuna ait Süper Lig 20. Hafta karşılaşması oynanacak.

Olmaması gerekenler ise şunlardır:

Birincisi:

Bu maç; sezonun ilk yarısında, 1 Eylül 2019 tarihinde Kadıköy'de oynanan ve 1-1 berabere biten maçın rövanşı değildir. Çünkü Süper Lig de rövanş yoktur. Burada maçlar Türkiye Kupası kuralları ile oynanmıyor.

İkincisi:

Bu maç; şampiyonluk mücadelesi veren iki takımın Trabzon Şenol Güneş Kompleksi'nde 5 aylık aranın ardından 1 Şubat'ta yapacakları bir müsabakadır.

Üçüncüsü:

Bu maç; asla ve asla Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında geçmişte yaşanan futbol dışı bir hesaplaşmanın araçlarından biri hiç değildir.

Dördüncüsü:

Bu maç; ara transfer dönemi için söz konusu edilen limitlerin TFF tarafından arttırılıp, eksiltilmesi ile de ilgili değildir.

Beşincisi:

Bu maçı; yönetmek üzere görevlendirilecek hakemlerin de geçmişlerine bakıp daha düdük çalmaya başlamadan töhmet altında bırakılması doğru değildir.

Altıncısı:

Bu maçta, her iki takımı sevenlerin güzellik yaşatacak taraftarlık var iken, düşmanlık tohumları ektiren fanatikliği bir kenara bırakmaları insanlık gereğidir.

Yedincisi:

Bu maç; sosyal medya denilen ve çoğunlukla şuursuz, gurursuz, onursuz, insanlık dışı bir anlayışla kullanılan canavarın bir kenara konularak ortamın gerilmesinin önlenmesi gereken sıradan bir Süper Lig mücadelesidir.

*

Onun için:

Gelin; yediden yetmişe!

Taraftardan başkana!

Futbolcudan teknik direktöre!

Basında yazandan konuşana!

Velhasılı kelâm, Allah'ın "insan" diye yaratıp, "akıl" ile donatıp, "kul" diye sayıp, "bunu kullan" diye verdiği "cüzi irade" sahibi olanlar, sporseverler, taraftarlar olarak;

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı için gerilmeyin!

Ve de şerlere sebep olabilecek kadar da germeyin!

Germekten ve gerilmekten Ademoğlu olan hiç kimse yarar görmemiş, sevap kazanmamıştır.

Bunu da unutmayın!

 

Yazarın Diğer Yazıları