Wuhan'dan Trabzon'a

Zekeriya Tahir Burak Hastanesi görevini Bilkent'e devretmeden önce bırakın Ankara'yı tüm Türkiye'nin önemli sağlık kuruluşlarındı. En büyük özelliği kadın hastalıkları alanında ihtisaslaşmasıydı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Atıl bir kuruluşu karantinada kullanacağız" demesiyle bir anda eski günlerini yakaladı. Hani bir kurgu vardır "yedek kuruluş" İşte bu hastane için bugün biçilen görev  tam da bu.

Nereden geldi

Dünyanın bin bir hali var bunlara hazırlıklı olmalıyız. Kim garanti edebilir ki ileride yeni bir maraza çıkmayacağını. Nitekim halimizi görüyorsunuz. Fıratın Doğusu, Fıratın Batısı ayak numaralarını gördükçe ileride kimi hastanelere ihtiyacımızın olması kesin.

Bugün yapılan büyük bir sağlık problemine müdahale. Globalleşen dünyada bu kez problem onbinlerce kilometre uzaktan geldi.

Neticede 3 bakanlığın işbirliğiyle 42 kişi ve bunları Çinden Türkiye'ye getiren 20 kişilik personel 2 haftalık karantinaya alındılar

Ekmek parası

Bu organizasyşonun ismine Koca Yusuf dense de Uzak Doğu hatırlanınca Jumbo Harekatı denebilirdi. Ortada uçan fil esprisi olduğuna göre yakışırdı da.

Gördünüz işte, bir kısmı gönül bağı, çoğunlukla ekmek parası uğruna gidilen 15 milyarlık tophlumda başına ne geleceğini tahmin kolay değil. Corana virüsü eski bir sabıkalı. Hortlayışı da tesadüf değil

Alkışlar

Bu işlem tamamlandı. Bundan sonra hangi sürprizlerle karşılaşırız bilmiyorum. Genel bir değerlendirme yapacak olursam bu kez çok başarılı olduk. Hele 6 Azerbaycanlı, 3 Gürcü ve 1 Arnavut'un da birlikte getirilişi artı puanlarımızdandı.

Ya önünü göremeyenler

Kimi haber kaynakları da rezillik yaşadı. Uçağın Ankara'ya iniş saati belli. O anda tüm Türkiye 2 konuyu takip etmekte. Biri Wuhan'dan dönen uçak, diğeri ise kesinlikle  Trabzonspor-Fenerbahçe maçı. Öyleyse böylesi bir ortamda siyasi bir tartışmaya niye yer veriyorsunuz. Haber körlüğüne gelenlerin başında CNNTURK vardı. Semiha Şahin'in moderatörlüğündeki  toplantıyı görünce, "Bu nasıl planlama" diye sordum. Hatta daha ileri gidip "Bunların ayküsu bu kadar mı düşük?" diye sormadan edemedim.

Fırsat meselesi

Siyasi yorumcular devamlı konu değiştirdi. Gülay Yedekçi'den Yasin Şamlı'ya kadar katılımcıların ne yaptıkları belli olmadı.

Tek kelimeyle ufuksuzların programcılığına tanık olduk.

3 gün önce araştırmacı anketör ihsan Aktaş'ın  araya sokuşturduğu, "Bu hay huy arasında tarikat ve cemaatlere de resmiyet kazandırsak" cümlesi dikkat çekiciydi. Demek ki, dervişin fikri neyse zikri de odur gibi bir şey...

Hayatımız futbol

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı için "tuhaf oyun oldu" diyebilirim. yorumlara bakınca herkes yanlı. Kimisi işine geldiği gibi konuştu, bazıları da hala yönlendirme peşindeydi. Gerçek olan Rıdvan Dilmen başta, yenilginin faturasını başkalarına çıkartma gayretlerini izledik. Şeytan, takımının yenilgisinde kabahatin çoğunu Ali Palabıyık'a çıkardı.

Abartı

Ortaya koyduğu gerekçe biraz komikti. 3 pozisyon önce topun Sörloth'dan dışarı gitmesine korner verilmesini yenilgi sebebi saymak  fazla abartı değil mi?

Ders

Trabzonspor Başkanının maç sonu göndermeleri epeyi ilginçti. Ağaoğlu'nun, "Verilmesi gereken dersi sahada verdik" demesi enterasandı. Kimi sorulara da "Bunları Ali Koç'a sorun" şeklindeki havalesini artık sezon sonuna kadar tartışırız.

İkilem

Hem Ersun Yenal, hem Ağaoğlu'nun hakem Palabıyık'tan birlikte şikayetçi olmaları ilginçti.

Niye bazı gerçekleri kabullenmiyoruz

Sörloth+Uğurcan= 3 puan'a niçin inanmıyoruz.

Beşiktaş

Öte yandan Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş için Rize önünde şanslıydı yorumu uygun düşer.

Kartal nereye kadar uzanır tahmin edemiyorum. Yine de galibiyet önemli

GÜNÜN SÖZÜ

Seslerin en sığı alkış sesidir. Talat Sait Halman

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları