Türkiye'nin çıban başları

Hâlâ Putin'den medet uman kaldı mı? Son Rus Çarının önceki gece İdlib'de yaptıkları yeterli olmalı. Suriye'nin kuzeyindeki bütün muhalif unsurları yok etme peşinde. Yüreğimizi burkan şehit cenazeleri.

Moskova'nın başımıza açtığı dertler bu kadarla bitmiyor. Libya'daki korsan yönetimin arkasında da Kremlin var. Putin güdümündeki paralı askerler -Wagner- meşru yönetimi indirmek için kullanılıyor.

Domates silahı

Rusya'nın numaralarından biri ne zaman ters düşsek sebze-meyve ihracatını sabote etmek. Yani eski numaralarını sergileyiveriyor. Yine 200 milyon dolarlık domatesi çöpe attırma senaryosu sahnelenmekte.

Vana sorunu

Şimdiden uyarmak istiyorum.

En büyük silahları 2 hatlı doğal gaz. Kimse bize gelen bölümün kapatılmasını sürpriz kabul etmemeli. Onun için ne kadar boş depomuz mevcutsa bunları bir an önce doldurmalıyız.

Müttefikler!

İnsanın, S-400'lerinizi alın başınıza çalın demek geliyor. Özetle, Kremlin böyle. Ya Batılı müttefiklerimiz. Alın birinden vurun ötekine. Trump'tan Macron'a hepsi menfaatinin peşinde. İşlerine geldi mi "arkanızdayız", çıkarları buzuldu mu "ne haliniz varsa gör"ün peşindeler.

Bir bu eksikti

Almanya'daki yabancı düşmanlığı sonucu saldırılar tüy dikti. Hanau kentinde meydana gelen ırkçı saldırı canımızı yakan olaylardan. Bu iş bununla biter mi? Asla. Tekrarlanma riskine karşı acil tedbirler şart. Almanların konuyu ciddiye alması çok zor.

***

Tek başına

İdlib'in Neyrab'ında Suriye'deki muhalifler karşı saldırıya geçtiler. Bu savaş devam ederken Millî Savunma Bakanı CNNTÜRK'teydi. Hulusi Akar, Hande Fırat'ın sorularını cevaplandırıyordu.

Belli ki organizasyonu TSK'nın diğer yetkilileri yönetiyordu. Burada bilindik sorular ile bildik cevaplara tanık olduk. Bana göre tek yeni unsur "ABD'nin mülteciler için yolladığı para" idi. Bu tip söylevler ise yeni moda olsa gerek.

İki tespit

NTV'de iki akil adam vardı; Kürşad Zorlu ile Mithat Baydur. Baydur'a göre Esad kimyasal silah kullanmadığı sürece ABD asla müdahale etmez. Zorlu'ya göre ise, bizim taktiğimiz "alanda daha geniş yer tutarak, pazarlık marjımızı güçlendirmek" olmalı. Her iki bilgenin üstünde durduğu en büyük tehlike, 2 milyon mültecinin sınır kapılarımızdan içeri girmesi.

Bilgilendirme

İlhan Kesici Paris'ten, anne ve baba bir ağabeyim İzmir'den aradılar. Bunlara meslektaşım Ahmet Takan'ı da ilave ediyorum.

Ayın 25'indeki operasyona kadar böyle idare etmeye çalışacağım. Arada köşemi boş görürseniz lütfen şaşırmayın. Tüm ıstırabıma rağmen dolu kalması için çaba gösteriyorum. B.A.

Eski-yeni

Bir zamanların en renkli spor programı Kale Arkası tekrar başladı. Hıncal Uluç-Erman Toroğlu ikilisi bu haliyle izlenir mi? Hiç şüphem yok. Tabii çıngar çıkıp "bize yine ayrılık düştü" demezlerse. aSpor'daki ilk bölümün ana teması kulüp başkanları ile hakemlerdi. Ortak görüşleri Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus'un artık tükendikleriydi.

Yeniler içinde ön plana çıkanlarsa Zorbay Küçük ile Ali Şansalan'dı. Şansalan'a katılmayanlardanım.

Hakem okulu

Öte yandan Hakemlik Lisesi'nin eylülde açılacağı Millî Eğitim Bakanı tarafından müjdelendi. Önerim bu okulda mutlaka Uluç ve Toroğlu'nun da ders vermeleri.

Bir ümit

Başakşehir-Sporting maçı için "her şey bitti derken" attığımız tek golle umutlandık, diyebilirim. Böylece rövanştan beklentimiz artmış oldu.

Kırmızı alarm

En ilginç haber İspanya'dan geldi. Yapılan ankette futbola ilginin her geçen gün azaldığını öğrendik. Hatta "nefret ediyorum" diyenlerin oldukça fazlalaştığı kırmızı alarm niteliğinde.

Bunun nedenlerinin başında holiganizmin yükselmesi gelmekte. Aynı konuyu irdelersek, bizdeki nedenlerin en başında. "Başkanların didişmesi" diğer unsurlardan. Bu da bizdeki gerekçelerden farksız...

GÜNÜN SÖZÜ

Akılsız kişi meyvesiz ağaç, meyvesiz ağacı neylesin aç. Yusuf Has Hacip

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları