​​​​​​​Depremin büyüğü Kadıköy'deydi

Şair ne demiş "Geceyi hastadan sor." Bu aralar devamlı bu sözleri hatırlıyorum. Malumunuz her organım ağrı sızı üretiyor.

Pazar gecesi de öyle geçti. Üstüne üstlük meydana gelen depremler uykusuzluğumu artırdı.

İran'dan bize ulaşan sarsıntılarla gerçek anlamda yasa büründük. Manisa yöresindekileri bile ciddiye almaz hâle geldik.

Esas yıkıntı

Büyük sarsılmayı Fenerbahçe camiası yaşadı. Ağlayan ve kimi protesto edeceğini şaşıran camia Sarı-Lacivertlilerdi.

Yönetim kademesinden teknik direktörüne kadar, yenilgiyi hakeme yıkmaya çalıştılar/çalışıyorlar. Bu konuda benim için uzman Erman Toroğlu'dur. Ona göre Halil Umut Meler maçı iyi yönetti. Sadece, Galatasaray aleyhine çaldığı penaltı tartışılırdı.

Neden bu infial

Süper Lig'de ipi kim göğüsler bilmiyorum. Ancak Sarı-Kırmızılı takım 20 yıl iki ay bir gün sonra Kadıköy'den galibiyetle ayrılmıştı.

Beşiktaşlıların Şenol Güneş'le yarattığı sloganı; "Bu sene, o sene"yi Cimbom kapmıştı. Nitekim depremsi olay Van'dakilerden daha yıkıcı oldu.

Arada ilginç konuşmalar ve beklentilere de tanık olduk. Mesela yayıncı kuruluşun muhabiri Alper Yemenicigiller sempatizanı olduğu futbolcu Ozan Tufan'la birbirlerine iç döküşleri hayli ilginçti.

Geceye damga vuran

Ali Koç'un protokol tribününden kendini protesto eden taraftarın içine atlayışını kabullenemiyorum. Seçildiği gün taşıdığım umudun son kırıntısı da böylece yok oldu. Bundan sonra ağzıyla kuş tutsa futbol dünyasında saygı göremez.

Geçmişten

Öte yandan, bazı anıları aktarmak istiyorum. Hatırlayanlarınız vardır; Aziz Yıldırım'ın Şükrü Saracoğlu'nun zeminine horoz ibiği ve tavuk paçası gömdürdüğü şeklindeki haberleri. Pek çok ciddi gazete ve anlı şanlı siyaset yazarları, bunlara dayanarak ne yazılar yazmışlardı.

Her halde bu kez "büyü bozucuyu" Fatih Terim yakaladı! Ne olduğunu size çıtlatayım; Sakın başkalarına söylemeyin. Galatasaray Hamamı'ndan topladıkları kullanılmış sabunlar stat zeminine gömüldü.

Asıl büyücü

Maçı izleyenler, sahadaki gerçek büyücünün Onyekuru olduğuna şahit oldular. Fenerbahçe savunmasını parça parça etti. Biraz becerikli olsa yarım düzine atmıştı. Terim'in büyük risk alarak sahaya sürdüğü 8 hücumcu, galibiyetin mimarlarından oldular.

Ya Ersun Yanal

Şimdi tartışılan konu Ersun Yanal'ın durumu. Herkes biliyor ki, istifasını çoktan verdi. Başkanı da Trabzon'la kupa oyunları öncesi kasasına kilitledi. Eğer finale çıkmazlarsa, derhal yürürlüğe sokacaktır.

Şişenler

Başlangıç düdüğü öncesi, ahkam kesenleri de atlamayalım. Emre Bol gibiler yenilmezlikten o kadar emindiler ki, 1-3'ü akıllarından dahi geçirmediler. Pek çok kişinin ise müstehzi gülüşlerini asla unutmayacağız.

***

İntihalci rektör

Daha birkaç gün önce, Prof. Dr. Erhan Afyoncu'dan bahsetmiştim. Millî Savunma Üniversitesi'ne paraşütle atanan rektörden yeni haber var. Son intihalini -aşırma- pandispanyagazetesi yayımladı.

Afyoncu "102 yıl önce İspanyol Gribi'nden on milyonlarca kişi öldü" diye yazdı. Bunu "gezenbilir.com"dan aşırdı.

Önce "haber7.com"da yayımladı. Peşinden de Sabah gazetesinde tekrarladı.

Ne diyelim, bu makamlara demek böyle geliniyor!

Kuzu ve Arınç

Bu vesileyle Burhan Kuzu hocamın kulaklarını çınlatmayı unutmayalım. Uyuşturucu baronu Zindaşti'nin firarından iyi yırttı. Tıpkı FETÖ'cülükten mahkûm edilip tahliye edilen Kavurmacı gibi. Haber ekranlarına yansıtılışı ise hayli ilginç. Kimse Bülent Arınç'la akraba olduğundan söz etmedi. Belli ki, korkuyorlar...

Yeni hedef Abdullah Gül

Ak Parti, aslında iktidar cephesinde hedefe oturtulan eski cumhurbaşkanı Gül. Sanki Gül'ün ağzından çıkanları kulakları duymuyor.

Bir yerde HDP eş başkanı gibi konuşuyor. Amacı Kandil'den destekse o başka. Bekleyip, görelim. Bakalım bu tutum ona ne kazandıracak?

Geçmiş olsun

Yaşar Usluer dostumdan aldığım mesajda onun da ameliyat olduğunu öğrendim. Anlattıkları bir yerde benim ıstırabıma yakın. 25-30 yıldır beklettiği kasık fıtığından kurtulduğunu belirtiyor. "Sanki üzerimden tank geçmiş gibi halsiz, bitkin ve yorgunum" diye bağlıyor. Bu defa sıhhat ve sağlık dileklerimi ben yolluyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanlara başkalarının kusurlarını sormayın. Size başkalarının kusurlarını anlatan, sizinkileri de başkalarına anlatacaktır. Firdevsi

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları