​​​​​​​İYİ Parti'den 16 kişi istifa etse bile baraj sorunu yok

Görüyoruz ki, Halkın Demokrasi Partisi yeni sıkıntılarla karşı karşıya. Kongreye katılanlardan 15'i için hemen gözaltı kararı verildi.

Açılan soruşturmadan "parti kapatma cezası" çıkar mı? Bu mümkün değil. Vakti zamanında bunu engelleyen yasal değişikliklerin altında Ak Parti'nin imzası var. Neticede kabak birkaç kişinin başına patlar.

CNNTÜRK'te konu ile ilgili tartışmanın çok eğlenceli geçtiğini söyleyebilirim. Musavvat Dervişoğlu'nun esprileri hoşça bir seyre sebep oldu.

Önemli bir yorum

SONAR araştırma şirketinin patronu Hakan Bayrakçı'nın İYİ Parti ile ilgili görüşü dikkat çekiciydi:

"İYİ Parti'den değil 6, 16 milletvekili dahi istifa etse, oluşum oy kaybetmez. Hatta tek başına barajı geçecek konumda."

Okumuş'un sözleri

Öte yandan bir konu daha dikkatimi çekti. Nazif Okumuş'un birkaç gün önceki iddiası üzerinde epey duruldu. Neydi bu; "Bir bakarsınız, HDP'yle ittifakı hükümet yapar." Demek ki Okumuş, boşuna konuşmuyor.

Güzel benzetme

NTV'deki iki saatlik "keçiboynuzu" muhabbetinde en güzel tanımlama Okan Müderrisoğlu'ndan geldi. CHP-HDP ilişkisine "nikahsız birliktelik"i yapıştırdı.

Merve Şebnem Oruç'un bu benzetmeye itirazını da tuhaf buldum.

Virüs var seyirci yok

Teke Tek'i izlerken hava sıcaklığının panzehirliğini dahi iyi anladım. Kartviziti kalabalık uzmanlar termometrenin yükselmesiyle tüm mikropların yok olacağını anlattılar.

Bunlardan biri olan Prof. Dr. Ateş Kara'nın söyledikleri gerçekten ikna etti. Kara, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi. Bu titr de ona itimadı sağlayan unsurlardan.

Demek ki iki üç hafta sonra doğanın da yardımıyla "çağın vebası"yla daha iyi mücadele edebileceğiz. Şu andaki problemler meydanda. Düşünün İtalya'da bile Juventus ve Inter'inkiler dahil maçlar seyircisiz oynanıyor.

Ya olimpiyatlar

Bu arada Güney Kore ve Japonya'da pek çok sportif faaliyet iptal edildi. Uluslararası Olimpiyat Komitesi de koronanın önüne geçilmemesi durumda Tokyo'daki olimpiyatların ertelenebileceğini açıkladı. Bildiğiniz gibi bunların zamanlaması temmuz sonu ile ağustos başı.

Müeyyideler

Bazı ülkelerin vatandaşlarına yeni tedbirler getirdiğini görmekteyiz. Mesela Amerika ve Fransa çocuklar için yeterli tedbirleri almayan ebeveynlere ağır para cezası uyguluyor. Vurdumduymazlığı sürdürenleri ise hapse atmaya başladı.

Bizde ise, şimdilik "grip aşısı" öneriliyor. Tabii bulabilirseniz.

Babamın tercihi

Bir gün rahmetli pederime şunu sordular; "Yazı mı, yoksa kışı mı seversin?" O da fazla düşünmeden cevap verdi; tabii ki yazı. İlave etti; "kışın her tarafını kapatırsın, bu kez burnun donar."

Sizin şu anda alacağınız önlem ise tek. Prof. Dr. Alpay Azap'ın dediğini yapacaksanız; hiç durmadan el yıkayacaksınız.

***

Birikmiş notlarımı karıştırırken nasılsa bir gün kullanırım dediğim çeteleyi fark ettim. Buyrun hepiniz okuyun. Affa uğrayanların hükümetle bağlantılarını rahatlıkla çözebilirsiniz. Aralarında Güler Sabancı ile "milletin anasını seven" Cengiz İnşaat'ı da fark edersiniz.

GÜNÜN SÖZÜ

Sabır, yüzünü ekşitmeden acıyı yudumlamaktır. Cüneyd-i Bağdadi

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları