AVM

Çağlayan'da inşa edilen Türkiye'nin en büyük adliyesini duydunuz mu?

Duymuştum ancak yolum hiç düşmemişti... Geçen hafta iki defa gittim. Davet ettiler davete uydum gittim.

Çok güzel bir AVM. Her katında yüzlerce dükkân var.

Yürüyen merdivenleri, asansörleri, terzisi, lokantası, kafesi, sigara içenler için açık terasları, berberi, kitapçısı, fotoğrafçısı, bankaları, kapalı ve açık otoparkı, büfeleri, kulüpleri, çayhaneleri var. Kısaca yok yok.

Bu AVM'nin adı ne dersiniz?

Adalet Sarayı…

Böyle bir isim vermeyi tercih etmişler. Bu isme bakıp aldanarak adalet dağıtılan bir yer sanmayın. Hiç de öyle değil.

Bu AVM'nin müşterileri yoksul halk…

Buraya getirilenler arasında kamu arazilerini yağmalayan kimse görmedim.

Sürekli müşterilere sordum, gören de olmamış. Hatta vergi kaçıranı, yoksulun nafakasını çalanı, ihaleye fesat karıştıranı, Dini alet edip devleti soyanları, kısaca hırsızları gören olmamış.

AVM'nin müşterileri genelde hakkı, hukuku bilen, eli kalem tutan, bağımsızlık kavramını özgürlük, milliyetçilik, Cumhuriyet kavramını bilen tipler.

AVM'de dükkân sahipleri ise burnundan kıl aldırmıyor. Tok satıcılar, derdini anlatmak istiyorsun dinlemiyorlar bile. AVM'nin sahipleri ile dükkân sahipleri ortak. Hepsi aynı satış politikasını benimsemişler, dilleri ortak.

Galiba bundan sonra sık sık gideceğim bu AVM'ye. Kendi rızam olmasa bile birtakım arkadaşlar zorla götürecekler beni. Gerçi bir şey fark etmiyor. Ha kendi isteğimle gitmişim ha zorla… Sonuç hep aynı oluyor, dükkân sahipleri hep bildiğini okuyor, bizi kazıklıyor.

Ha unuttum, AVM içerisinde bazı dükkanlarda dikkatimi çekti. Duvarlarında Trabzonspor forması ve masalarında Trabzonspor takvimi vardı. Sevindirici aslında Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe arasına Trabzonspor'un da girmesi ve sahiplenilmesi.

Bulunduğum dükkân sahibine sordum, Trabzonlu musun diye… Hayır dedi.

O zaman Trabzonsporlusun değil mi dedim. Hayır dedi.

Yanınızda çalışanın mı bu Trabzonspor sevgisi dedim…  Hayır, Hediye geldi dedi.

Neyse;

Bu AVM'nin müşterileri yoksul halk…

Buraya getirilenler arasında kamu arazilerini yağmalayan kimse görmedim.

Sürekli müşterilere sordum, gören de olmamış. Hatta vergi kaçıranı, yoksulun nafakasını çalanı, ihaleye fesat karıştıranı, dini alet edip devleti soyanları, kısaca hırsızları gören olmamış.

Alışveriş merkezi güzel.

Yok yok…

Ama adalet de yok.

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları