Uzmanlara bakın: "Simitçi, çaycı, gazozcu"

Tarafsız Bölge, katılımcıları anons ederek başlıyor. Ardından böyyük uzmanlarının tanıtımına geçiyor. İlk isim şimdilerin İnternet imparatoru Hadi Özışık. Geçmişine bakıyorsunuz; çaycı. Gerçekten iyi çay demlerdi. Onu yakından tanıyanlar bu daldaki uzmanlığını iyi bilirler!

Doğu Karadeniz mahsulüne biraz Seylan karıştırdığı zaman, en iyi formülü bulmuş demekti.

Sezen Aksu'nun zirve yaptırdığı şarkıdaki gibi "Simitçi, kahveci, çaycı, gazozcu"...

Hakan'ın melekleri

Ahmet Hakan bu günlerde "görüntü"ye de önem verdi. Boylu boslu spiker Fulya Kalfa ile Başak Şengül "konu mankeni" gibi kullanmaya başladı.

Arada vamp görüntülü bir doktoru da yakalarsa işlem tamam. Örneğin Dr. Ayşegül Çoruhlu. Onu şöhrete taşıyan Güneri Civaoğlu olmuştu. Özel yırtmaçlı etekleriyle "seksapelini perçinledi."

Alay mı ediliyor?

Böylesi vitrinlemede, Fetö uzmanı Nedim Şener'i ne yapacaksınız. Hatta donanımlı Doç. Dr. Süda Tekin'e bile gerek yok. Adlarını yazmak istemediğim gazeteciler niye ekrana sürülüyor? İşte bunu çözemiyorum.

Arada Levent Yamanel, Prof. Dr. Recep Öztürk ve Prof. Dr. Melih Us gibi gerçek uzmanlar da izliyoruz. Bunlar da herhalde tesadüf.

***

Zemine göre virüs yaşamı

Kimi araştırmalarda Kovid-19'un hangi zeminde ne kadar yaşadığı tespit edildi. Birkaç örnek sıralayayım:

* Plastik 5 saat. * Kağıt, cam ve ahşapta 4 saat. * Çelikte 48 saat. * Kartonda 2-4 saat. * Bakırda 8 saat.

Müftüoğlu

NTV'deki tıp uzmanı olan ve en çok ekrana çıkan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu. Fırsat bu fırsat deyip, ona da koronayla ilgili sorulu cevaplı program yaptırdılar. Güzel de oldu.

Mandal formülü

Hoca geleneksel tavsiyesini yaptı; zencefil ve zerdeçal. Hiçbir uzmanın doğru dürüst cevap veremediği soru ondan da çıkmadı; "paraları nasıl dezenfekte edeceğiz?"

Tanıdığım iki kişinin itirafını yazmak istiyorum. "Sabun tozu ile yıkayın, mandalla asıp kurutun!.."

Spor kanallarını rahat bırakın

Şimdilik en büyük sorunlardan biri "yeni eğitim kanalı" hangisi olacak. YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın ilk adresi TRT oldu. Bunlardan birini istedi. Aldığım istihbarata göre, bunu arzulayan Saraç. İlk itirazı ben yapacağım. Şu anda izlediğim tüm ekranlar bunlar.

Benim önerim, TRT Spor servisi çok başarılı. Bu yüzden rahat bırakılmalı. Sadece onlar seyredilen bir ortama girdik.

Ya sonrası

Erdoğan'ın kısa vadede getirdiği önlemler ilk anda garibanı rahatlatıyor. En büyük icraat, emeklinin en düşük maaşı 1500 lira oldu. Güzel.

Banka promosyonlarının hesaba geçmesi mükemmel. Bayram ikramiyelerinin de Nisan başında alınması müthiş. Üç-dört ayda ekonomik sorunları bitirebilecek miyiz? Bir de koronavirüs sorununu halledersek iyi.

Endişe

Gerçekten korkuyorum. Ya sonra ne olacak? Başarabilecek miyiz. Ya da ekonomi taş gibi batacak mı? Dünyada petrolün fiyatı 25 doların altına düştü. Bizde ise sabah akşam komik indirimler yapılıyor. Uygulamayı zaten görüyorsunuz.

Direniş marşı

Öte yandan Okan Müderrisoğlu'nun önerisi olan "İtalyan modeli" direniş marşını mutlaka bestelemeliyiz. Sokağa çıkamayanlar hiç olmazsa balkonlardan birbirlerine dayanışma yaparlar.

***

Beşiktaş'a devam

Yukarıda savunduğum kanallardan biri olan TRT Spor'da Orhan Ayhan'la programını yine ilgiyle izledim. Beşiktaş'ın kuruluş günlerine devam edildi.

Üstat gerek yaşı, gerek müthiş hafızasıyla sadece BJK'lıların değil tüm sporseverlerin gözdesi.

Kurucular

Refik Osman Top, Balıkçı Teyvik, Baba Hakkı, Baba Recep yeni nesile tanıtıldı. 91 vole golüyle Guinness rekorlar kitabına giren Şeref Görkey en önemli bilgilerden oldu. Rekorunu henüz dünyada kıran çıkmadı.

Kurucular arasında ilk sırayı alan IRA'yı -İrlanda Kurtuluş Ordusu- kuran Fuat Balkan ile Kuşçu Eşref'in bunlara verdiği desteği kayda geçelim. Türk düşmanı casus Lawrence'den böylece intikam almış oldular.

DÜZELTME

Özüre devam: Bu kez de Atilla Ateş Paşa ile Aytaç Yalman'ı karıştırmışım. Hafız Esad'a ayar veren Ateş Paşa idi. Bunlar yaşlılığın belirtisi olsa gerek.

GÜNÜN SÖZÜ

Düşünmek güç, yapmak kolaydır. Goethe

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları