​​​​​​​Bu kabinenin en sadık bendesi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun önerisini ayrı tutarak, terörle mücadelesini destekleyenlerdenim.

Ancak, sıra demokrasiye çıkan konulara geldiğinde ise icraatına karşıyım. Sosyal medya kullanıcılarından 2 bin 563'ü hakkında soruşturma açıldığı bir gerçek. Soylu'ya göre bunların tamamı örgüt üyesi.

Şimdi de affı şahaneye uğrayanların yaptığı mukayeselerle kıyaslama yapayım.

Biri Türk Telekom. Onları şikayet ettiğim yazılarımdan sonra gelen tepkiyi bir görseniz ağlarsınız.

Ali Koç'un bağış kolilerinin tamamına yakını Tat ürünlerinden.

Bu arada bir not daha düşmek istiyorum; Erdoğan, geçenlerde fitre ve zekatları erken verme çağrısı yaptı. sanırım bir dahaki fetvasında bunun kapsamını genişletecektir.

Keser döner sap döner

Başta İçişleri Bakanı Soylu olmak üzere herkesi belediyelerle ilgili kanun maddelerini bir kez daha okumaya davet ediyorum.  Kent belediyeleri için kullanılan kanunun 15'inci, 18 ve 38'incİ maddeleri "Belediyelerin bağış toplamaları yasaldır" diyor. Ayrıca Büyük Şehir Belediyeleri oluşturulurken ilave edilen 28'inci madde ile bu yardım kampanyalarına cevaz verilmiştir. Bu yasanın ilgili maddelerini bir kez daha okumaya davet ettiğim Bakan Soylu şunu yapmaktadır: "Bizden mi, değil mi?.." Bakan'ın önceliği budur.

Bağışı bunlar yapsın

*****

****

Vergi borcu silinen şirketler tablosunu 27 Şubat'ta yayınlamıştım. O zaman hiç ses çıkarılmamıştı. Şimdi, vergi affına uğramış bu listedekilerin yaptıkları bağışlara dikkat edin. Herhalde bu günler için mahsup yapılmıştı.

Hükümetin vergi tahsildarlarından ricam, onların da bu mukayesede bulunması.

İşin aslı

Bloomberg TV'de Gani müjde'yle söyleşiyi şöyle bir göz ucuyla izlemiştim. Gecenin geç saatlerinde tekrar verildi. Bu defa gözümü kırpmadan seyrettim. "Küçük Gani", Balat Ferruh Kahya'da berber çırağıydı. Düğünlerde şarkı söylerdi. "Suyun ütesi"nden gelmiş göçmen bir ailenin çocuğuydu. Bu işi yıllarca devam ettirdi. Sinema okulu mezunudur, "Osmanlı Cumhuriyeti" onun filmidir. Daha sonra başta "Kaygısızlar" gibi dizilere imzaattı. Televizyon dönemi bitti, yeni mecralara girdi.

Gani Müjde'yi daha fazla ön planda görmek isterim.

TRT Avaz

Bu ekranın tutkunlarından biri de benim. Başta "Trans Sibirya Hattı" en fazla ilgimi çeken program. O bölgelerdeki köklerimiz yaşatılıyor. Kazak Türkçesi, Özbek Türkçesi konuşan soylaşlarımızla buluşuyoruz.

Kürşad Erhan Söylemez ön plana çıkanlardan. Hemen peşinden Portekiz ve Lizbon'a geçilmesi bir başka zenginlikti.

Komik bir sınav

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı canlı yayında 18 Haziran'da yapılacak Açıköğretim Fakültesi sınavları hakkında  bilgi verdi.

Fazla uzatmadan yazayım, her öğrencinin evinden katılacağı bu imtihanda geçemeyeni herhalde döverler.

Çünkü, eve önceden yeterli sayıda yardımcı eleman depolamak mümkün.

Günün Sözü:

Bir insandan başkası nefret ediyorsa ortada sorgulanması gereken durum vardır.

Bir insanı herkes seviyorsa vaziyet daha da şüphelidir. Konfiçyüs

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları