Salgınlar ve yangınlar! Ne ilgisi var?

Bütün ülkelerde can alan virüsün gen haritası da çıkarıldı ama nasıl ürediğini hiçbir üniversite açıklayabilmiş değil. "Yarasadan üredi" iddiası var sadece...

Üstelik bazı uzmanlar, "İspanyol gribinde olduğu gibi 6 ay sonra bir salgın daha gelebilir" diyor! Hatta "Eylül ayı" diyen bile var! Gerçi, Almanlar "18 ay", Amerikalılar "üç yıl sürecek" diyor.

Bu öngörüler, sadece salgınlar tarihini ve virüslerin nasıl mutasyon geçirdiğini bilmekle açıklanamaz. Bu tipteki virüslerin ne zaman saldırıya geçeceğini, salgının ne kadar süreceğini bilmek için başka bilgilere sahip olmak gerekir!

Sanki birileri corona virüs veya sonra gelecek olan virüslerle anlaşma imzalamış gibi hangi aralıklarla geleceğini biliyor!

Garip bir durum daha var. Bill Gates, "Olası savaşlar ve yangınlar için hazırlanıyoruz ve şimdi aynı ciddiyetle salgın hastalıklar için hazırlık yapmak zorundayız." dedi.

Savaşlar, yangınlar ve salgınlar! Ne ilgisi var? Bitkilerin solunumunu yani fotosentezini bozan nedir? Orman yangınlarına da "virüs" sebep olmuyor herhalde!

***

Biz yine 2011 yılında İstanbul''da yapılan "Elektromanyetik Alanlar ve Etkileri" konulu sempozyumda, Amerikalı onkolog Prof. Dr. Devra Davis''in sözlerine dönelim:

"Prof. Dr. Süleyman Kaplan, cep telefonunun hipokampus ve cerebellumda hücre sayısını nasıl etkilediğini araştırdı. Bunu tercüme edeyim. Doğum öncesinde cep telefonu radyasyonuna maruz bırakılmış hayvan yavrularının daha küçük beyinleri olduğu iddiasını araştırdı.

Elinde cep telefonu olan hamile bir kadın gördüğünüz zaman bu soruyu ve vereceğim örneği düşünün...

Kaplan, embriyonik gelişme sırasında, radyasyonun beynin oluşumu üzerinde etkisi olup olmadığı sorusunu sordu.

Ve anneleri cep telefonu radyasyonuna maruz bırakılmış olan yeni doğmuş farelerdeki beyin hücrelerinde ciddi bir azalma olduğunu buldu. Bu bilgi her doktorun bürosunda olmalı. Sağlıklı bebek isteyen insanlar da cep telefonlarını kullanırken önlem almaları gerektiğinin farkında olmalıdır.

Doğumda insan bebeği 100 milyar beyin hücresine sahiptir. Çok mu? 2 yaşına geldiğinde 200 milyar beyin hücresi vardır. Biliyoruz ki bir hücrede hata olma ihtimali bunların ne kadar hızlı büyüdüğüne bağlıdır. Ne kadar hızla büyürlerse hata olması ve bunun tekrarlanması ihtimali de o kadar fazladır. Yani hayata daha az beyin hücresiyle başlarsanız zaten baştan handikaplısınız demektir."

***

Prof. Dr. Devra Davis, yine Türkiye''de yapılmış başka bir araştırmayı da şöyle açıkladı:

"Gazi Üniversitesi''nde Profesör Doktor Nesrin Seyhan''ın çalışması 900, 1800 ve 2100 megahertz frekansını kullanan cep telefonlarıyla ilgili… Ya da 0.9, 1.8 ve 2,1 gigahertz… Bunlar bugün) modern cep telefonları tarafından kullanılan frekanslar. Prof. Seyhan ve Prof. Çam tarafından yapılan saç araştırması, 0,9 megaherz cep telefonu radyasyonuna maruz kaldıktan sonraki DNA hasarı. Buldukları şey şu: Radyasyona maruz kalmadan sadece 15 ve 30 dakika sonra DNA''da bir kopma oluyor. Bilimde bir tartışma var, hasarlı DNA illâ hasta olacağınız anlamına gelmiyor. Çünkü yaşadığınız ve her gece uyuduğunuz sürece, bedeniniz melatonin üretecektir. Melatonin, hasarlı DNA''yı onardığı kanıtlanmış olan, bedenin ürettiği çok güçlü, doğal anti kanser bir hormondur. Çok çok güçlü bir onarım sağlar. Bu yüzden karanlıkta uyumalısınız ve benim gibi çok seyahat ediyorsanız uyku maskesi takmalısınız çünkü ne kadar karanlıkta uyursanız o kadar çok melatonin üretirsiniz."

Devam edeceğim...

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları