Yazılı Kanyon'da 1 kişi öldü 3 kişi kurtarıldı

Yazılı Kanyon'da 1 kişi öldü 3 kişi kurtarıldı
Isparta'nın Sütçüler ilçesindeki Yazılı Kanyon'da mahsur kalan 4 kişiden biri hayatını kaybederken, sarp arazideki 3 kişi kurtarıldı.

İHA''nın haberine göre, Isparta’nın Sütçüler İlçesi Yeşildere Köyü bölgesinde bulunan Hidro Elektrik Santralinin bulunduğu yerden Yazılı Kanyon istikametine doğa yürüyüşü yapmak için çıkan 4 kişi ile irtibat kurulamadı. 

Vatandaşlar için AFAD, Jandarma Arama ve Kurtarma Timi (JAK), İz Takip Köpek Timi, Arama ve Kurtarma Köpek Timi, istihbarat timleri ve Sütçüler İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda mahsur kalan 4 vatandaştan birinin hayatını kaybettiği öğrenilirken, diğer 3 kişi kurtarıldı.

"ÇOK ZORLU ARAZİ"

Isparta valisi Aydın Baruş tespit edilen yerin çok sarp ve girilmesi zor bir alan olduğunu dile getirdi. Baruş "Kurtarma yapılan yer yaklaşık 200 metrelik bir yükselti, çok dik bir yükselti. Çalışmalar saat 00.00 sıralarında neticelendi. 7 JAK ve 8 AFAD görevlimiz, canla başla çalıştı. 3 vatandaşımız sağlıklı biçimde kurtarıldı. Gördüğümüz kadarıyla sağlık durumları iyi ama yine de UMKE ekiplerimiz kurtarılan vatandaşlarımızın sağlık kontrollerini yaparak dördüncü aşama bölgesinden bulunduğumuz yere yaklaşık bir saat yürüyerek intikal ettiler. Bu, arazinin ne kadar zorlu olduğunu gösteriyor" dedi.

"BOĞULARAK ÖLDÜ"

Baruş "Çok şükür Mehmet Sezgin, Hüseyin Sofulu ve Mehmet Kitapçı şu anda iyi durumdalar. Suda boğulma vakasında kaybettiğimiz Veysel Servak kardeşimizin naaşı maalesef aşağıda kaldı. Gece olması itibarıyla sağlıklı bir kurtarma faaliyeti yürütülemeyeceğinden arkadaşlarımız sabah erken vakitlerde müdahale edecek, tekrar kanyona inip naaşını da ailesine teslim edecekler. Olayın başından beri arama kurtarma faaliyetlerine katılan tüm ekiplerimize ve bize rehberlik eden köydeki vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kanyondan kurtarılan 3 kişi sağlık kontrolü için Sütçüler Devlet Hastanesi''ne götürüldü.